foto

Kevin Zegers

  • nar. 19.9.1984 (34 let)
    Woodstock, Ontario, Kanada
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Rodák z Ontaria Kevin Joseph Zegers nebo zjednodušeně „Ziggy“, jak mu přezdívají přátelé není před kamerou žádným nováčkem. Hrát začal už v 6 letech a za sebou má účinkování ve více než 30 reklamách. Mimo to, se jeden čas věnoval i modelingu a předváděl například v Londýně. Vyrůstal v rodině horníka a učitelky. Má dvě mladší sestry – Kristu a Katie, obě se živí jako herečky.

Jeho první role byla v komedii z roku 1993 ŽIVOT S MIKEYM s Michaelem J. Foxem. Následně se vzhledem ke svému věku objevoval především v rodinným snímcích. V prvním dílu i pokračování MÉHO PSA BUDDYHO či komedii VIP: VELMI INTELIGENTNÍ PRIMÁT. Účinkoval i v seriálech, epizodní roli si zahrál například v AKTECH X. V roce 2003 byl k vidění v hororové vyvražďovačce PACH KRVE a později v úspěšném celovečerním debutu Zacka Snydera ÚSVIT MRTVÝCH.

Stále se mu však nedařilo vymanit ze škatulky nevýrazné teenagerské hvězdičky s hezkým obličejem. Přelom nastal v roce 2005 s jeho první „dospělou rolí“. Po dlouhém naléhání se mu podařilo přesvědčit režiséra Duncana Tuckera, aby ho obsadil do nezávislého dramatu TRANSAMERIKA. Za ztvárnění postavy Tobyho, syna transsexuála v podání na Oscara nominované Felicity Huffman, byl pochválen kritiky a v roce 2006 vyhrál na festivalu v Cannes cenu Chopard Award, která je udělována nadějným hercům.

Ve volném čase se rozhodně nenudí. Odmalička tíhne ke sportu a proto si rád odpočine především u golfu, basketbalu a ledního hokeje, který hrál i ve školním týmu. Vlastní dva psy – Waltera a Willise. Na levém prsteníčku má neobyčejné tetování, které se skladá z šesti písmen označující vlastnosti, které by neměly chybět jeho partnerce. V současné době žije v Los Angeles. Do budoucna bude jistě zajémavé sledovat, jak se kariéra tohoto mladého herce bude vyvíjet a zda neskončí jen u béčkových filmů.

Goldenhair

Herecká filmografie

Filmy

2018 The Story of Bonnie and Clyde
2017 Another Kind of Wedding
Cesta bez návratu
Sleepwalker
2014 Curse of Downers Grove, The
Into the Americas
2013 All the Wrong Reasons
Kolonie
Mortal Instruments: Město z kostí
2011 Donucen ke zločinu
Georgetown (TV film)
Girl Walks Into a Bar
Upír
2010 Frozen
2009 The Perfect Age of Rock 'n' Roll
2008 Gardens of the Night
Narrows
Štvanec IRA
2007 Láska podle předlohy
Normal
Tvář anděla
2006 Já jsem ty a ty jsi já
Zoom: Akademie pro superhrdiny
2005 Felicity - příběh z války za nezávislost (TV film)
Transamerika
2004 The Hollow
Ztracený domov
Úsvit mrtvých
2003 Fear of the Dark
Pach krve
The Incredible Mrs. Ritchie (TV film)
2002 Buddy - hvězda baseballu
Dostih pro Virginii
2001 Air Bud - Fotbalista
Sex, lži a posedlost (TV film)
2000 Hořké sladkosti
The Acting Class
VIP: Velmi inteligentní primát
1999 Four Days
Komodo
Ostrov pokladů
Sesláno z nebe (TV film)
1998 Můj pes Buddy 2
Nico the Unicorn
Shadow Builder
1997 Call to Remember, A (TV film)
Můj pes Buddy
Rose Hill (TV film)
1996 Specimen
Vražda na stezce Iditarod Trail (TV film)
1995 Silence of Adultery, The (TV film)
1994 Thicker Than Blood: The Larry McLinden Story (TV film)
Šílenství
1993 Život s Mikeym

TV seriály

2018 Živí mrtví: Počátek konce (TV seriál)
No One's Gone (S04E08)
The Wrong Side of Where You Are Now (S04E07)
Just in Case (S04E06)
další epizody (6)
2016 Notorious (TV seriál)
Chase (E07)
Kept and Broken (E06)
Missing (E05)
další epizody (7)
2014 Gracepoint (TV seriál)
2012 Titanic - krev a ocel (TV seriál)
The 'Unsinkable' Sets Sail (E12)
The Tipping Point (E11)
A Crack in the Armor (E10)
další epizody (12)
2011 Super drbna (TV seriál)
Zatímco jsi nespala (S04E16)
Hvězda jedné noci (S04E15)
Nevítaný spolubydlící (S04E14)
další epizody (4)
2010 Super drbna (TV seriál)
Venkovanka (S04E11)
Sladkých šestnáct (S03E15)
Ztracená dáma (S03E14)
další epizody (4)
2009 Super drbna (TV seriál)
Bartův stín (S03E12)
Konec Disko koštěte (S03E10)
2004 Dr. House (TV seriál)
Occamova břitva (S01E03)
2003 Smallville (TV seriál)
Magnetismus (S03E07)
2000 Titáni (TV seriál)
1999 Pro strach uděláno (TV seriál)
Twice in a Lifetime (TV seriál)
1996 Traders (TV seriál)
1995 Husí kůže (TV seriál)
Akta X (TV seriál)
Zjevení (S03E11)
1994 Free Willy (TV seriál)
Kouzelný školní autobus (TV seriál)
1990 Cesta do Avonlea (TV seriál)
1987 Street Legal (TV seriál)

Dokumentární

2007 Happy Birthday Elton! From Madison Square Garden, New York (koncert)
Schau mir in die Augen, Kleiner - a.z.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace