Reklama

Reklama

Wallace & Gromit: Prokletí králíkodlaka

  • Velká Británie Wallace & Gromit in The Curse of the Were-Rabbit (více)
Trailer

Obsahy(1)

Wallace, roztržitý vynálezce milující sýr, a jeho věrný pes Gromit. Plastelínoví hrdinové mimořádně úspěšné a Oscarem oceněné série krátkých animovaných grotesek se dočkali celovečerního příběhu. Ocitají se v první obranné linii, která má chránit výstavní zeleninu obyvatel městečka před králíky a jinými škůdci. Jako Hlodobrana si vedou velmi zdatně a s úspěchem brání výstavní kousky, s nimiž se mají pyšní pěstitelé zanedlouho zúčastnit tradiční výstavy Obří zeleniny. Mimo jiné i svým vynálezem nazvaným Norocuc, kterým vycucnou králíky z nor a odvezou si je domů, kde je zavírají do sklepa a obětavě se o ně starají. Wallace současně dokončuje nový vynález, který dokáže vysát z hlavy všechny nežádoucí tužby. Doufá, že s jeho pomocí zbaví králíky touhy po zelenině, a pak je bude moci pustit na svobodu... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (398)

Marius 

všechny recenze uživatele

Po všetkých tých nadšených komentároch som sa na Wallace and Grommit dosť tešil, o to väčšie je však moje sklamanie. Nechápte ma zle, plastelínová animácie je vynikajúca, postavičky dostatočne komické, čo však absentuje je poriadny príbeh. Film má švih v záverečných dvadsiatich minútach, ktoré sú nabité odkazmi na iné filmy a strhujúcou ( nikdy by som neveril, že toto slovo použijem v súvislosti s plastelínou) akciou. Takisto úroveň fórov je v celom filme dosť nevyrovnaná, rozhodne som sa na tom netlamil toľko ako napríklad na Burtonovej Továrni. Záverečný verdikt : Vizuálne pútavý animák s nevyrovnaným dejom a úrovňou humoru. 7/10 ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Asi před deseti lety o nich vznikl poslední krátký animovaný film O chloupek, jehož největším nedostatkem byla délka. Nyní, po pěti letech každodenní dřiny, přichází dobrodružství Wallace a Gromita s proporcemi celovečerního filmu, který není dokonalý jen o chloupek. Stejně jako předchozí krátké filmy staví i tento nejen na hračičkářsky vypiplaném vymodelování každého jednoho záběru, ale rovněž na propracovaném scénáři. V příběhu o bestii požírající výstavní kousky zeleniny zoufalých pěstitelů lze vysledovat kompaktní romantickou podzápletku i satirickou sondu do života na anglickém venkově („Pěstování zeleniny je naší jedinou zábavou“). Jak už jsme si u Parkových filmů zvykli, nechybí ani jemně parodizující mišmaš zásadních kinematografických děl napříč žánry. Solidní základ tvoří staré monster-horory, akční scény parafrázují ty nejklasičtější westerny a za podobné vypointování nahromaděného dění by se nemusel stydět ani Shyamalan. Celých 85 minut se skvěle bavíte, necháváte se překvapovat dvojsmyslnými narážkami, jste střídavě napjatí, vysmátí, dojatí... Hlavním hrdinům držíte palce a přejete si, aby ono úžasné dobrodružství nikdy neskončilo. Wallace a Gromit je film od lidí, které to baví, pro lidi, kteří se bavit chtějí. 95% Zajímavé komentáře: DaViD´82, numi ()

Reklama

tombac 

všechny recenze uživatele

Každým coulem skvělá animovaná zábava. Aardmani hravě překonali již tak výborný Slepičí úlet, za což jistě může charismatická dvojka v hlavních rolích, atraktivnější zápletka, přehršel rázovitých postaviček, vtípků a odkazů na jiné filmy, povedené akční části a neodolatelně roztomilí králíci :) Nejlepší film roku určitě ne, ale největší švanda, to ano. A opravdu si ji užije každý bez rozdílu věku. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Kto miluje Wallace a Gromita, ten musí byť s celovčerným výsledkom maximálne spokojný. Ja ich žiaľ iba so záujmom sledujem, oceňujem rad originálnych nápadov, nadobro sa stratiť vo svete tých dvoch sa mi ale nepodarilo ani tentokrát. Čo je čisto subjektívna záležitosť. Mám ich rád, ale aby som miloval, musel by som im viac rozumieť... ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Trochu otálím s hodnocením. Možná bych jednu hvězdičku ubral, ale jestli si nějaký animovaný film z poslední doby zaslouží plný počet bodů, pak to bude WaG. Proč? Pro příjemnou ruční podívanou, výtečnou hudbu Hanse Zimmera, která výrazně přispívá parodickému rázu filmu, a naprosto nepřekonatelné finále. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (14)

  • I když jsou Aardmani pověstní svou prací s plastelínou, do výroby museli zapojit také počítače. Speciálně vyvinutý program, bez kterého by se nedala vyrobit například mlha či králíci v „králíkovysavači“, ale detailně kopíroval ruční práci, a proto i na CGI postavách vidíme otlaky prstů v plastelíně. (imro)
  • Sýr Stinky Bishop, který se objeví ve filmu, skutečně existuje a vyrábí ho jen jedna firma na světě, ročně produkuje sotva 22 tun tohoto výrobku. Ještě před uvedením filmu do kin se objednávky na sýr zvýšily o 500 %, ale firma pro uchování jedinečnosti vyrábí nadále tradiční množství. (imro)
  • Plastelínový thriller stál studio DreamWorks, které tvůrce z Aardamu zaštiťuje, zaokrouhlených 30 mil. dolarů. Během úvodního víkendu promítání v USA (7. – 9. 10. 2005) králíci vydupaly 16 mil. dolarů a po měsíci měly na kontě 50 milionů. (imro)

Související novinky

Aardman to rozjíždí

Aardman to rozjíždí

21.06.2007

Studio, které proslulo plastelínovými animáky Slepičí úlet a Wallace a Gromit: Prokletí králikodlaka a loni si vyzkoušelo digitální animaci v Spláchnutém, nedávno zamávalo na rozloučenou DreamWorksu… (více)

Rychlonovinky

Rychlonovinky

31.01.2007

DreamWorks a Ardman Animations téměř 10 let pracovali společně a vzešly z toho celkem 3 animované filmy: Slepičí úlet, Oscarový Wallace a Gromit: Prokletí králíkodlaka a Spláchnutej. Obě studia se… (více)

Reklama

Reklama