Reklama

Reklama

Ptačí úlet

  • USA Free Birds (více)
Trailer 8

Film Ptačí úlet je příběhem dvou odvážných krocanů, kteří vymyslí ambiciózní plán. Jejich misí je vrátit čas a zachránit sebe a další svého druhu od jistého konce. Cíl je jasný – ukradnout vládní stroj času, vrátit se do sedmnáctého století a odstranit krůty ze svátečního stolu Dnu díkůvzdání jednou provždy! Ptačí úlet je plný dobrodružství, zábavy, dojemné lásky, loajality a odvahy. Je to příběh dvou hrdinů a jejich šíleného pokusu změnit dějiny. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (24)

Trailer 8

Recenze (99)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Byly chvíle, kdy bych ty 3* i dal, ale celkově mi to na ně prostě nevychází. Ten nápad není zrovna debilní (chápej je debilní, ale v dobrém slova smyslu) , ale celé je to zabité nezajímavými a nudnými postavami (čest 2 výjimkám), nevtipným humorem a celkově divným vývinem děje. Taky tomu chybí nějaký větší drive, díky kterému by mě to alespoň bavilo. Vyloženě špatný animák to není a za podívání asi spíš stojí - ale taky je jen na jedno zhlédnutí. Každopádně za některé scény - jo, bacha SPOILER, obzvlášť za tu pohřební KONEC SPOILERU by se asi nemusel stydět žádný animák. Lepší 2* ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se těšila strašně dlouho, jenže do kina jsem na něj samozřejmě nemohla, když jsem chtěla originální znění, ne dabing. Ale nakonec můžu říct, že se čekání vyplatilo. Některé hlášky a scény mě opravdu hodně pobavily. Film nebyl stoprocentní, ale ono se to dalo od animáku pro děti čekat. Vadily mi tam ty "zamerikanizované" scény, které tam opravdu být nemusely. Každopádně Free Birds rozhodně splnil moje očekávání, některé hlášky si budu ještě hodně dlouho pamatovat. Škoda jen, že Owen nedabuje častějc, strašně ráda poslouchám jeho hlas ... ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

A opět jeden zvířátkový animák, tentokrát v hlavní roli jsou krocani. A co víme o krocanech? No že se jedí na Díkuvzdání a právě toto chce změnit dvojice hrdinů - chytrý, ale trošku bojácný Reggie a odvážný, leč trošku bláznivý Jake. Podaří se jim ukrást stroj času a vrátit se do roku 1621, kde chtějí zabránit, aby krocani vůbec přišli na jídelníček. Potkávají své předky a stojí proti hladovým lidem i fanatickému kapitánovi, který chce krocaní hejno pochytat stůj co stůj. Musím uznat, že ač je to ptákovina s některými nepochopitelnými scénami (tanec), bavil jsem se skvěle a ke konci to je na animák nečekaně strhující (obsazování domova, krocaní útok), dojemné a velkolepé. A cokoliv kde se cestuje časem bude pro mě vždycky super. ()

Mikeel 

všechny recenze uživatele

Stěžejní motiv Ptačího úletu, jak už český překlad sám napovídá, vykráda klasiku od Aardmanů Slepičí úlet. Akorát, že Slepičí úlet, ač o dost starší, strčí animací tenhle film hravě do kapsy a svými vtipy rovněž. Taky mi trochu vadila ta očividná agitka na to, nežerte krocany, jsou to taky živé bytosti. Slepičí úlet v sobě něco takového samozřejmě taky skrýval, ale bylo to daleko jemnější. Toť vše, co se rozdílů týče. Jinak je Ptačí úlet poměrně svižný oddechový animák na jedno zhlédnutí. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $55miliónovTržby USA $55,750,480Tržby Celosvetovo $109,850,480Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ z prvoty som čakal podradnú infantilnú výplachovku, lebo x-krát pozreté ukážky v kine ma ani nikam inam nesmerovali, nakoniec to je celkom v norme animák ktorý neurazí, pobaví a k tomu animačne slušne zvládnutý v rámci ponúknutej témy /60%/ ()

Galerie (133)

Zajímavosti (8)

  • Jednu z postav namluvil také Danny Carey, bubeník progressive metalové kapely Tool. (Corpsegrinder)
  • Původní název filmu byl Turkeys. (Illuminare)

Reklama

Reklama