Reklama

Reklama

Slepičí úlet

  • Velká Británie Chicken Run (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Zatímco ostatní slepice na farmě ďábelských manželů Tweedyových pouze sní o lepším životě, jejich inteligentní družka Ginger spřádá plány, jak odtud uletí! Jenže problém je v tom, že slepice létat nedovedou... Nebo snad ano? Všechny pokusy o útěk končí nezdarem, dokud se na farmě neobjeví kohoutí světák Rocky a nenabídne zlenivělým slepicím letecký výcvik. Zpočátku to jde ztuha, ale stačí chuť spolupracovat, pevná vůle a trocha štěstí a hejno se posledním odvážným pokusem o úlet vrhá vstříc svobodě. Nezapomenutelné postavičky a skvělá animace - to vše v podání Oscarem oceněných tvůrců filmu Wallace & Gromit - jsou zárukou skvělé zábavy pro celou rodinu! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (367)

Laxik 

všechny recenze uživatele

Pod výborným nápadem o utíkajících slepicích se skrývá jen tisíckrát a jednou viděný příběh frajera, který přijde, lže, je oblíbený, když jde do tuého uteče, ale nakonec se vrátí a všechny zachrání. Chápu, že tohle má být pocta hraným filmům, ale na mě je tam moc pitvoření a nezachrání to ani parádní animace a slušná dávka povedených fórků. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

...aneb jak (starším) dětem vysvětlit téma koncentračních táborů. Navzdory docela kontroverznímu tématu tvůrci naprosto přesně věděli, jak udělat postavy sympatické, neutrální či zlé (což platí vlastně jen o majitelce farmy, která samozřejmě evokuje nacisty), kdy je třeba být vážný a kdy je vhodné bavit a když už jsem si říkal, jestli to na ten plný počet vlastně je, tak při závěrečném útěku jsem si neustále opakoval ano, ano a ještě jednou ano. Na rozdíl od Králíkodlaka se mi po letech Slepičí úlet líbil víc a to i přesto, že jsem nikdy neviděl Velký útěk, který to má prý podrobně parodovat. Je tu i dost narážek na rozpory mezi USA a Velkou Británií, malý parodický odkaz na hippies a vůbec spousta dalších věcí, které z toho dělají skutečně hutný a v každém ohledu funkční film. Ještě že vznikla dvojka, aby mi existenci tohohle filmu připomněla, jen se teď obávám, aby vůbec měla co nabídnout, když její námět vypadá na chlup stejně, jen z jiné farmy... Slabých 5* ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

I kdyz namet o slepicich, co chtej utect z kurniku, zni dost vymastene, Nick Park z neho udelal naprosto vynikajici komedii s hodne dobrym scenarem, originalnim dejem a vybornejma "postavama" a vubec nevadi, ze film neni moc pro deti, coz beru spis jako plus. Tohle je skutecne jeden z nejlepsich animaku a to nejen tech plastelinovejch. Nick Park je, jak uz jsem psal u Wallace a Gromita, na tohle expert. Pro me asi to nejlepsi, co kdy Nick Park udelal, navic se skvelou hudbou a navic je na tenhle film dokonalej trailer parodujici Gladiatora. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Vcelku sledovatelný animák s hudbou od HGW + JP, která jede "až na jedenáct". Slepice je ten druh živočicha, kterého na silnici bez výčitek přežvejknu a jejich komunální odboj proti lidskému kapitalistickému monarchování mi nepřišel opodstatněný - slepice tvoří kohoutův harém a snáší vajíčka, nic víc ne? ()

Tirion 

všechny recenze uživatele

Jsem milovník animáků a Aardmani mají v mém filmovém srdci jedno z těch nejlepších míst. Přesto jsem byl trochu zklamaný a to hlavně příběhem. Invence, nápady, zpracování, vtip - všechno skvěle Aardmanovské. Příběh je však až moc pod tlakem Dream Works. O to víc je překvapivé, jak pokračování této spolupráce vyšlo ve filmu W & G: Tajemství králíkodlaka. Bylo vidno, že britští tvůrci měli ve Slepičím úletu mnohem menší slovo, než ti američtí, kteří většinu financovali. U mé osoby se tedy jedná hlavně o tvůrčí zklamání. Avšak stále se jedná o nadprůměrný animák, který potěší. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (14)

  • Ve filmu se několikrát objeví záběr na kurník označený číslem 17, který odkazuje na válečný film Stalag 17 (1953), odehrávající se v zajateckém táboře. (Indy_Brabino)
  • Původně měl film obsahovat také postavu mladšího bratra Ginger, Nobbyho. Studio DreamWorks ji však nechalo vyškrtnout, aby byl film méně „roztomilý“. (Listeroman)
  • V ruštině nese film název Únik z kurníku. (Valsadora)

Související novinky

Aardman to rozjíždí

Aardman to rozjíždí

21.06.2007

Studio, které proslulo plastelínovými animáky Slepičí úlet a Wallace a Gromit: Prokletí králikodlaka a loni si vyzkoušelo digitální animaci v Spláchnutém, nedávno zamávalo na rozloučenou DreamWorksu… (více)

Rychlonovinky

Rychlonovinky

31.01.2007

DreamWorks a Ardman Animations téměř 10 let pracovali společně a vzešly z toho celkem 3 animované filmy: Slepičí úlet, Oscarový Wallace a Gromit: Prokletí králíkodlaka a Spláchnutej. Obě studia se… (více)

Reklama

Reklama