Reklama

Reklama

G.I. Joe 2: Odveta

  • USA G.I. Joe: Retaliation (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

V demilitarizované zóně mezi Jižní a Severní Koreou hledá jednotka G. I. Joe pod velením kapitána Dukea Housera dezertéra. Najdou ho a dopraví bezpečně do Jižní Koreje. Agenti Kobry Stormshadow a Zartan jsou stále na svobodě a aktivní, a i Commander a Dextro, kteří jsou momentálně ve vězení, přísahali pomstu…  V Pákistánu je po atentátu na prezidenta zmatek. Pákistán je spojencem USA a panuje tam naprostý chaos, na jeho území jsou i jaderné hlavice. Generálové navrhují okamžitou vojenskou akci, prezident povolá G. I. Joe. Ve vrtulníku si procházejí plán – hlavice jsou v montážní hale a nejdou přenášet, musejí se zlikvidovat na místě. Na místě zabijí ochranku a odvezou hlavici na vojenskou základnu USA. Nahlásí prezidentovi a generálům, že mise byla splněna a že plánují cestu zpět. Odpověď je, že plán evakuace je třeba pozměnit, ať zůstanou na místě. Prezident jde do tajného krytu a tam se zjistí, že to není prezident. Skutečný prezident je v krytu držen jako vězeň. Prezidentem je Zartan, jehož podobu změnili nanomiti. Zartan sdělí skutečnému prezidentovi, že i jednotka G. I. Joe bude co nevidět zničena. Chce, aby mu prozradil, ve kterém vězení jsou Komandér a Dextro. Duke a Roadblock na základně tuší, že něco není v pořádku. Vrtulníky, které je mají odvézt, na ně zničehonic zaútočí. Duke zachrání jednoho muže, ale sám je odhozen výbuchem. Zbytek jednotky naskáče do studny. Slyší, jak nahoře někdo mluví. Ponoří se pod hladinu, a tím se zachrání. Prezident mezitím oznamuje národu, že se jednotka G. I. Joe zpronevěřila službě vlasti. Pákistánského prezidenta prý zabil SnakeEyes a jednotka chtěla hlavice pro sebe. Místo ní bude vlasti sloužit jednotka Cobra… (TV Prima)

(více)

Videa (30)

Trailer 4

Recenze (758)

tron 

všechny recenze uživatele

„Ste OK?“ – „Mám zvýšený cholesterol.“ Pravdupovediac, jednotku si až na preskakovanie autobusov, Eiffelovu vežu, amerického prezidenta, Channinga Tatuma, čierneho maskovaného nindžu a Brendana Frasera v období, kedy ešte oňho bol záujem, bohvieako nepamätám. Pamätám si ale celkový dojem, ktorý som z nej mal. Bol to dojem preplácanej trikovej zbytočnosti, kde bolo tak veľa efektov a akcie, až ma to nebavilo. Niekedy je veľa proste len veľa. Dvojka dejovo úzko nadväzuje na prvý diel, čo sa jej vypomstí len u postavy The Rocka, ktorý je v dvojke líčený ako brutálne dobrý kamoš Channinga Tatuma a verný spolubojovník, lež v jednotke o ňom nepadla samozrejme ani zmienka, čo pôsobí čudne, tak ale OK, taký je Hollywood. Inak ale asi nad ničím, čo má v názve „G.I. Joe“ netreba premýšľať. Je lepšie nechať sa nezáväzne (bezmocne?) unášať prehliadkou nekonečnej akcie. Tá v dvojke mi pripadala o čosi menej trikovo preplácaná a bavila ma teda o čosi viac, než tá z jednotky. Potešila nová posila v podobe The Rocka a Brucea Willisa. Chudák Channing, pekne s ním vypiekli. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Nebít Dwayna a Willise tak nevím. Také jsem nepochopil roli lamače femina publika Tatuma… jednička na něm postavena a v pokračovaní senilní vojín ve výslužbě, hotovo. Každopádně G.I. Joe je minimálně průměrným pokračováním, kde se dle mého pseudomasturbalního úsudku dá pokračovat na pokračovaní (ej), které zlomí vaz, to je víc než předpověď na fatální biják a méně než předpověď počasí na zítra... forever. (jsem se naučil par výrazu od mích vzdělanějších kolegu tady i v práci heč). I když daný comics nemusím, protože prostě mně daná éra obešla, tak jako hodně věci mé generace (veliký pláč, ale zase vím co je pohyb vy tlustoprdní usmrkanci) to mne trošičku jakože nadchlo, víc než obyčejně. 5/10 ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Zatímco dvojky tematicky podobných blockbusterů o šílencích, co chtějí ovládnout svět a do cesty se jim postaví hrstka posledních hrdinů, většinou bývají větší, hlučnější a nabubřelejší ve všech ohledech, Retaliation jde paradoxně cestou skromnosti a uměřenosti, která byla po Sommersově „over the top“ šílenosti evidentně jedinou rozumnou volbou, což sice není na škodu, ale i 4 roky od premiéry potřebuju obě ruce, abych vyjmenoval památné momenty, navíc Chu to nemá úplně v ruce jako celek, takže poslední půlhodinu už člověk trochu zívá, přičemž nad vodou to drží především fakt, že jednu sympatickou hereckou bandu vystřídala druhá, jen tady je někdo zapomněl lépe vyprofilovat. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Let´s Dance 3D: Odveta. Je hodina po projekci, já už vůbec nevím, o čem to bylo, pamatuju si ale, že choreografie akce připomínala choreografii tance, že tam zařvaly miliony lidí, ale nikoho jsem neviděl umírat, že to bylo hrozně barevný a hloupý, ale že jsem se nenudil, protože tam furt něco hloupě vybuchovalo. Kvůli 3D akci v horách s gumovejma nesmrtelnejma nindžama to má cenu vidět. SPOILER: Channinga zabijou po dvou akcích, dotáčky nechápu. 60% ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Huh huh huh, šusty šusty šusty.... no ne, prostě ne, u tohohle se nedodrcnu! Připomíná to krásnou, vystajlovanou bloncku s dudama od nejlepšího výrobce protetiky, která - jsa napasována jen v upnutém korzetu a podvazkových páscích - smyslně špulí rty vaším směrem, vilně se prohýbá v bocích a viditelně se rosí v oblasti podbřišku. Spustíte proto bermudy, přišupajdíte k ní stylem tučňačím a hodláte započít životní výkon. V tom inkriminovaném okamžiku pootevře naducané rtíky, ukáže mordu plnou vyhnilých tesáků a infantilním hlasem zažvatlá: já žrovna kakánkuju! Prostě další trikově vynikající debilita. Třetí házím jen proto, že Brůs řekl vtip. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (27)

  • Zničenie Londýna mala na starosti spoločnosti ILM. (Greenpeacak)
  • Vo filme sa použilo 700 vizuálnych efektov, ktoré mali na starosti 3 spoločnosti. Z toho Digital Domain vytvorila 227. (Greenpeacak)

Související novinky

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

06.06.2014

V roce 2012 to byl G. I. Joe 2: Odveta, loni 300: Vzestup říše a letos Jupiter vychází. O co přesně jde? O velké blockbustery, které byly na poslední chvíli odsunuty z nabitého léta. Rockova parta… (více)

Nejúspěšnější herec roku 2013: Dwayne Johnson

Nejúspěšnější herec roku 2013: Dwayne Johnson

20.12.2013

Magazín Forbes uveřejnil tradiční výroční žebříček herců, kteří zajistili Hollywoodu nejvyšší zisky. Na prvním místě poměrně překvapivě trůní Dwayne „The Rock“ Johnson, jehož filmy souhrnně utržily… (více)

G.I. Joe bude trilogie. Minimálně.

G.I. Joe bude trilogie. Minimálně.

02.04.2013

Popravdě, je to docela překvapení. Když studio Paramount loni v létě pouhý měsíc před premiérou odsunulo Odvetu o víc jak 8 měsíců, šířily se fámy o katastrofálním filmu a neodvratném průšvihu.… (více)

Vládcové vesmíru nanovo, možná s Dolphem?

Vládcové vesmíru nanovo, možná s Dolphem?

07.08.2012

Na ten film už si vlastně pamatují jen znalci osmdesátkové tvorby. Jedna z prvních hollywoodských rolí Dolpha Lundgrena byl svalnatý borec s obrovským mečem jménem He-Man. Byl synem krále mystické… (více)

Reklama

Reklama