Reklama

Reklama

Piráti!

  • Velká Británie The Pirates! In an Adventure with Scientists! (více)
Trailer 1

Film ukazuje události, které se přihodí bandě bodrých smolařských pirátů, když křižují sedm moří v dobrodružství hodném barona Prášila. Tato komedie začíná, když Pirát kapitán se svou posádkou vytáhne do bitvy proti svému soupeři Černému Bellamymu, aby získal kýženou cenu „Pirát roku“. Jejich cesta vede z Karibiku až do viktoriánského Londýna, kde se setkají s všemocným nepřítelem, který je odhodlán vymazat piráty z povrchu zemského jednou provždy. Piráti zjišťují, že jejich pátrání je vítězství dobrosrdečného optimismu nad nudným násilím zdravého rozumu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (284)

Douglas 

všechny recenze uživatele

Třebaže plastelínová animace je tentokrát doplňována o digitálně animovaná prostředí či objekty, výsledkem je klasická ruční práce a film, který má nakročeno k tomu, aby se stal další aardmanovskou klasikou. Nakročeno, protože jakmile se mě někdo s pistolí u hlavy (nebo lépe s šavlí u krku) bude ptát, jaký jsou Piráti vlastně film, budu muset s rizikem (protože ten někdo může být od Aardmanů) zamumlat „skvělý, ale ne bezchybný.“ Toto vágní tvrzení vysvětlím, když dovolíte - více viz Douglasovy poznámky. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

S Aardmaní tvorbou si vcelku tykám, takže moje očekávání vůči Pirátům byla nemalá. A byla to asi pro změnu zase chyba. Nevím proč, ale nějak mi to prostě nesedělo dohromady. Nechci říkat, že jako u Aut 2 jsem měl pocit, že nějaká smysluplnost a přitažlivost příběhu (oboje v měřítkách obvyklých u Aardmanů, prosím) a nějaké vyznění jednotlivých scén byly upozaděny na úkor HROMADY vtípků a vtípečků ládovaných do každého záběru. Navíc mi místy přišly už moc za čárou - viz Černej Bellamy přijíždějící na/ve velrybě nebo "cool" prezentace na vědecké konferenci. Jediné, o čem jsem naprosto bezvýhradně přesvědčen jako o perfektním, je ČESKÝ DABING. Ano, opravdu. Ivan Trojan a hlavně Eliška Balzerová jsou naprosto brutálně dokonalí. Hlas paní Balzerové dává královně Viktorii v každém momentu přesně to, co od ní očekáváte. A není to vůbec hezké, přátelé:) Nemůžu dát víc než 70%, a i ze Spláchnutého jsem měl lepší pocit. ()

Reklama

villon17 

všechny recenze uživatele

Pěkná podívaná s Martinem Freemanem, kterej by se ale měl zaměřit na výslovnost písmene "P". To se někdy nedalo poslouchat, jak do toho prskal. Každopádně sranda byla, nápad to mělo, příběh s cílem, zvrat před koncem a krásný "vyvrcholení". Mám ráda animáky, pže jsou často stejně drsný jako normální filmy pro dospělejší diváky, ale tady oceňuju, že vlastně po dlouhý době je to pohádka v pravym slova smyslu a stejně se dokáže líbit všem věkovejm kategoriím. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Plastelína je ještě pořád úžasně zajímavá věc, Aardman ale tentokrát trochu škobrtá v zábavnosti. Nejslabší je rozjezd - než se začně něco pořádného dít, sedačka si tiše postěžuje na několik neklidných poposednutí. S příchodem do Anglie je to už lepší, vyložená radost z akce ale stejně přijde až na konec, který hodně připomíná PIXARovské Up!. Milých vtípků, chytrých gagů, a všeho podobného jsou sice ve filmu mraky, jenomže i takový Slepičí úlet byl o třídu zdařilejší. P.S. Škoda chybějící verze s orig. dabingem v naší zemičce: Trojan je fajn, ale Hugh Grant by možná byl coolovější. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Chcete-li dosáhnout úspěchu v animovaném filmu o pirátech, musí obsahovat následující klíčová slova: knihovnice, vilejši, Jane Austen a blboun nejapný. Je dobré přečíst si i předlohu, byť si z ní tvůrci moc nevzali. Dokonale ale vystihli celou posádku i Černého Bellamyho. Co dodat? Jsem ráda, že Piráta s šálou namluvil Martin Freeman. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (9)

  • Charles Darwin byl ve skutečnosti členem společnosti Gourmet or Glutton, ve které se mimo jiné pojídala neobvyklá zvířata, jako sovy a papoušci. (HellFire)
  • Postavu piráta Albina nadaboval Andres Iniesta, znýmý hráč fotbalové Barcelony. (Wade)
  • Kvůli stížnosti jedné z nadací pro nemocné leprou byla loď malomocných, která je vidět už v traileru, přejmenována ve filmu na loď morovou. Jak je poznat podle odpadávajících končetin námořníků, na palubě morové lodi se však stále plaví malomocní. (pajik)

Související novinky

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama