Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvojice mladíků Filos a Kája míří do vesnice Zálesí, aby si z důvěřivých místních obyvatel vystřelila. Považují za velkou legraci je mystifikovat chystanou stavbou vysílače a pozorovat jejich reakce. Vystupují jako zástupci společnosti, která bude ve vesnici hledat nejvhodnější pozemek pro stavbu vysílače mobilního operátora, a samozřejmě slibují vysokou částku za pronájem pozemku v eurech. Vidina příjmů je pro obyvatele natolik lákavá, že na nějaké podezírání "pánů inženýrů" vůbec nepomyslí. Vesnice se rychle stává bitevním polem, a to s využitím všech povolených i nepovolených zbraní. Protože se ale situace nakonec nevyvine podle jejich plánu, budou muset Kája a Filos vymyslet nějaké náhradní řešení, aby se sami nestali oběťmi svého vlastního podvodu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (448)

Katullka odpad!

všechny recenze uživatele

Absolutní výtěr z řitního otvoru. Co může být špatně, můžeme přeci udělat ještě hůř. Co nepochopíme, nevadí, jedeme dál, budete mít ještě více, co nechápat. A nakonec to zatřeme obrovskou směsicí nepochopitelných záběrů, aneb je důležité dávat divákovi podměty, které nebudeme rozvíjet, na co, že?? Všichni byste měli mít dostatečnou fantazii na anální sex a prosím k tomu šeptání o fyzice, to mě totiž vždy dokonale zvlhčí. Absolutně top komentáře: Enšpígl, Marigold (nenechte se zmást tak vysokým hodnocením). A nejlepší vlezkoprdelník je samozřejmě... chvilka strpení... Radek99. GRATULUJEME! Doufáme, že chápete, že to není komedie, ale čisté drama. Tak je to smutné. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Tvůrci si kálejí do vlastního hnízda, když se brání tomu, aby jejich dílo bylo označováno za komedii. Protože pouze silnou žánrovou nadsázkou lze omlouvat mimózní zachycení pořádků v české vesnici (takhle to snad nechodí ani v rurálním Rumunsku, natož tady) a ještě mimóznější chování postav, bez jejichž do očí bijící hlouposti by byla aktivitám Káji a Filose učiněna přítrž hned asi v prvních deseti minutách stopáže. K povrchnímu pobavení slouží Signál dostatečně, jako reflexe čehokoli reálně existujícího se ovšem vůbec nedá brát vážně... Řemeslně je to ovšem solidní práce a nějak cítím, že nedokážu být zlý na film, kde vystupuje pohledná brunetka jménem Verunka. Takže za tři. ()

Reklama

ivishka 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem teda pěkný brak..Ale jelikož mám ráda obě hlavní postavy, tak jsem se přemluvila se na to podívat.Celkem dobrá přehlídka nekonečné blbosti českého národa...čím větší úplatek,tím líp.Abych dodala něco k postavě Karla Rodena tak mě napadá pouze to,že opět porkačuje ve svých psychicky narušených násilnických chlapech. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Nepochopitelně podhodnocený film, kterýžto smutný jev se dá vysvětlit známou averzí jisté části uživatelů čsfd k současným českým filmům. Když si tak pročítám komentáře, možná také sehrál svou roli fakt, že Pražáci tu vesměs nesouhlasí s Řehořkovou a Epsteinovou představou české vesnice, neb ta není kompatibilní s jejich představou české vesnice. Nic na tom nemění ani fakt, že Marek Epstein čerpal svůj námět a inspiraci v rumunských reáliích. Prý se tenhle příběh odehrál kdesi v deltě Dunaje, tohle spíš ale vypadá na prameny čecháčkovského ,,chytračení a podfukaření", jak říkal Miloš Forman. Podobenství o současném status quo Česka, která spíše než v dalších komentářích tolikrát zmiňované Bobule připomíná sedláčkovské Muže v říji, herecky i jinak o řád povedenější, stejně satiricky vyhraněné proti normalitě všudypřítomného podvádění a korumpování, s furiantskou ,,jízdou králů" v závěru, s elitním hereckým obsazením a nadstandardně zvládnutým filmovým řemeslem...překvapivě dobrý film... (jen ta titulní píseň podbarvující závěrečné titulky, ta je na čistý odpad...) ()

venus 

všechny recenze uživatele

Žádný hit z toho nebude, ale Signál je solidní komedií, kterou řadím do těch světlejších koutů české kinematografie. Scénář není až tak hloupý, naopak je o lidské hlouposti. Mě se to zachycení debility českého národa docela i líbilo. Nečekejte nic sofistikovaného, myslím ale, že ti, co mají alergii na blbost a hrabivost Čecháčků, by se mohli i solidně pobavit. Jo, zaváním to pěkným béčkem, ale cením, že film není nafouknutý hluchými vycpávkami. Je pravda, že mi Eva Josefíková taky nesedla, zejména její pohled vyplašené laně a toporné pokusy o nějaké hraní... Naopak vítám Kateřinu Winterovou! ()

Galerie (16)

Zajímavosti (14)

  • Motocykl se sajdkárou byl sice plně funkční, ale kvůli velkému hluku nebyl nastartován a ve scéně je potupně tažen lanem. (Terva)
  • Kvůli natáčení muselo být prostředí natáčení leckdy upravováno. Přemalována byla například hospoda, a to jak výčep, tak i sál. Pomník připomínající 700leté výročí Lhoty byl pak obalen, aby získal jiný tvar. (Lenny09)
  • Scénář Marka Epsteina k tomuto filmu se v roce 2006 umístil na 2. místě v Ceně Sazky o nejlepší dosud nerealizovaný scénář. (Cheeker)

Reklama

Reklama