Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvojice mladíků Filos a Kája míří do vesnice Zálesí, aby si z důvěřivých místních obyvatel vystřelila. Považují za velkou legraci je mystifikovat chystanou stavbou vysílače a pozorovat jejich reakce. Vystupují jako zástupci společnosti, která bude ve vesnici hledat nejvhodnější pozemek pro stavbu vysílače mobilního operátora, a samozřejmě slibují vysokou částku za pronájem pozemku v eurech. Vidina příjmů je pro obyvatele natolik lákavá, že na nějaké podezírání "pánů inženýrů" vůbec nepomyslí. Vesnice se rychle stává bitevním polem, a to s využitím všech povolených i nepovolených zbraní. Protože se ale situace nakonec nevyvine podle jejich plánu, budou muset Kája a Filos vymyslet nějaké náhradní řešení, aby se sami nestali oběťmi svého vlastního podvodu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (448)

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Je mi líto pane Řehořku, ale znovu nám to nevyšlo. A stejně jako u Czech Made Mana to formálně (kamera, střih, hudba) vůbec není špatné, naopak bych uvažovala o "českém nadprůměru". Dokonce dobří, ač profláklí herci hrají své (odpudivé) postavy dobře. Zásadní problém je ve scénáři, absenci sympatických postav a naprosto křečovitém happy-endu, který po "thrillerové" čtvrthodině působí jako facka pro kteréhokoli diváka, který třeba začínal věřit, že by tvůrci mohli prokázat alespoň trošičku odvahy a dokončit film jinak, logičtěji. (To bych snad i přidala hvězdu či dvě navíc.) Tak jsou to dvě, především za to, že Czech Made Man mě štval podstatně více. PS: Ten pokus o "poselství" beru jako snahu zařadit se alespoň něčím do žánru komedie. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Až do včerejšího shlédnutí tohoto filmu jsem si myslela, že Vojta Dyk je sympaťák, ale tím, co tady předvádí si to u mě pěkně rozmáznul. Celou dobu byl na profackování. Pan Řehořek se zřejmě nedokázal rozhodout, co že to vlastně chce natočit a tak vznikl tento absolutně nevýrazný guláš. Čekala jsem příjemnou letní komedii. Mé očekávání vzalo za své. Není tu nic k smíchu a přitom je tu pár situací, u kterých by se člověk mohl zasmát, kdyby to někdo vzal pořádně u huby a ke všemu jsou tu k dispozici výborní herci. Po shlédnutí jsem si ale říkala, co tu Polívka, Roden a Menzel vlastně dělají a jestli jim to vůbec stálo za to. Nepotřebuju nic šíleného nebo extrémního a nebo dokonce ve stylu starých dobrých francouzských komedií. Češi přece komedie točit umí, tak snad příště. Na drama je toho tady taky málo. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Já nechápu, co se Vám nelíbilo. Jako uznávám, mohlo tam být toho Dyka trošku míň. Třeba alespoň nemusela pořád v hospodě hrát muzika Nightwork a už vůbec na závěr nemusela být ta odporná písnička, kterou on nazpíval, a která s atmosférou samotného filmu nemá vůbec nic společnýho. Jinak se ale po příběhové stránce jednalo o zajímavý český film, který i podle mě nebyl úplně špatně natočen. Na takovou kameru už jsem si totiž zvykl a to klepání se přežít dalo. Dokonce i herci mě překvapili, nejvíc asi Jiří Menzel, ale i Karel Roden byl skvělej. Celkově musím říct, že ten herecký repertoár byl jak z nějakého snového světa a mě ta vesnice fakt bavila. Jo, když už jsme u té vesnici, ta byla taky jak z třetího světa a řekl bych, že sám autor to trošičku už přehnal s tím vesnickým životem, stejně tak jako s pojetím pojmu Pražák. On totiž existuje vychcanec v každém koutu naší republiky a nemusí to být nutně Pražák, ale takhle škatulkovat by se vážně nemělo. Celkově vzato velké mínusy u muziky a pak hodně v pojetí české vesnice. Ta česká nátura tady směřovala až zbytečně do extrému, to být nemuselo. Na druhou stranu ale musím říct, že se pořád jednalo o zajímavý kousek, od kterého jsem čekal daleko horší kvalitu, než jsem nakonec ve skutečnosti dostal. ()

mau 

všechny recenze uživatele

Snímek se někde ve třech čtvrtinách radikálně promění z komedie v drama, přitom tato závěrečná část přinese víc nápadů (motocyklový závod) a v tipů, což je smutné a nepovedené. Poslední půlhodinka zajímavě vykreslí charaktery, prohodí dvěma hlavním aktérům pozice a utlumený Vojtěch Dyk je přijatelnější než ten původní sebevědomý a otravný. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Když pominu tu základní minelu, že dva borci hledají místo, kde není signál, aby tam mohli postavit vysílač tak, že hledají místo, kde je signál, Signál nemusel být úplně hloupej film. Herecky by se to jakž takž dalo zkousnout, a pak, další variace na téma jak nad všema a hlavně velmi vtipně vychcat neurazí nikdy. Jenomže filmařsky zprasenější fušku aby pohledal. Může vás odradit už rozklepaná kamera v prvním záběru, daleko horší je to ale s dialogy, ve kterých si občas někdo pohrál se slovy a dá se to dobře poslouchat ("a med"), ale většinou jsou dost mimo. Režijně nezvládnuté, postava Menzela přebytečná. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (14)

  • Obyvatelé Lhoty, kde natáčení probíhalo, museli během filmování dodržovat ticho, díky čemuž se museli vzdát sekání trávy, práce na polích či řezání dřeva. (Lenny09)
  • Titulní píseň „Čekám na signál“ nazpíval Vojtěch Dyk ze skupiny Nightwork. (SONY_)
  • Dodávce ve filmu dvakrát ukradnou kola. Ve chvíli, kdy v ní protagonisté prchají, jsou ale kola zase zpět. (Mandalorian)

Reklama

Reklama