Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvojice mladíků Filos a Kája míří do vesnice Zálesí, aby si z důvěřivých místních obyvatel vystřelila. Považují za velkou legraci je mystifikovat chystanou stavbou vysílače a pozorovat jejich reakce. Vystupují jako zástupci společnosti, která bude ve vesnici hledat nejvhodnější pozemek pro stavbu vysílače mobilního operátora, a samozřejmě slibují vysokou částku za pronájem pozemku v eurech. Vidina příjmů je pro obyvatele natolik lákavá, že na nějaké podezírání "pánů inženýrů" vůbec nepomyslí. Vesnice se rychle stává bitevním polem, a to s využitím všech povolených i nepovolených zbraní. Protože se ale situace nakonec nevyvine podle jejich plánu, budou muset Kája a Filos vymyslet nějaké náhradní řešení, aby se sami nestali oběťmi svého vlastního podvodu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (448)

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Někoho chytají záda, někdo chytá ryby a v jedné odlehlé vesničce nechytají mobilní signál. Dva vykukové, kteří však za film stokrát lépe působí jako arogantní floutek & zakřiknutý pochybovač, se rozhodnou s tím něco udělat, a pronudíme se s nimi až do konce filmu, který je naprosto o ničem. Selhává značně nejen ve scénáři, který je neujasněný v tom, do jakého žánru chce spadat, v motivacích postav a v dalších mnoha nedostatcích, jejichž vyjmenování by vytvořilo dlouhou řadu, a rovněž režijně je to jedna velká katastrofa, ale také v technických kategoriích má značné rezervy. Ozvučení filmu bylo tak špatné, až hercům nebylo téměř rozumět, a kamera si dělala co chtěla a nedokázala dát filmu jednotný ráz. Mohlo to být spolehlivé v hereckém obsazení, kdyby to ovšem herci z té nudy vytrhli. Jódlující Dyk na lesní mýtině anebo věčně ostýchavý výraz Hádka asi mnoho povyku nenadělají. Otázkou zůstává, co režisér Řehořek slíbil Menzelovi a Rodenovi za jejich účinkování v takto slabém filmu. Nakonec z toho vznikl nezvládnutý blábol, na kterém není nic zajímavého. Je docela možné, že po jeho zhlédnutí obětujete svůj mobil a rozdupete ho, kdykoliv nechytnete Signál a vzpomenete si na tento film. 0% ()

Pepinec odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tak... U nás na vesnici máme také hospodu. Tuhle do ní přišli dva mutující inženýři a že prý hledají pozemek, na kterém je nejvíc žížal, aby na něm mohli postavit Rybářské potřeby. Majitel takového pozemku pak jako odškodné dostane zlatý prut a doživotní povolenku na pytlačení. A co myslíte? Náš starosta je hned ubytoval v hasičárně a dovolil jim do hospody jezdit na požární bryčce, dobráci jezedáci je krmili ovesnou kaší, ženy z výboru jim po večerech dělaly striptýz, nosily se poděděné flanelové košile, zavařené okurky, buchty od babiček, kdosi dokonce inženýrům daroval vypasené prase, to aby tu bryčku nemusela tahat starostova žena. Těžko tomu věřit, ale byl jim založen účet, na který chodily ´anonymní´ příspěvky, asi na zpáteční cestu nebo co, moc jsem to nechápal... Všechno šlo hladce, dokud se jednoho večera v hospodě neobjevil náš místní squatter, bývalý mistr světa v chytání ryb na žížaly mezi půlkama, v současné době však už jen příležitostný pochcávač pomníků, který začal pánům inženýrům klást nepochopitelné otázky, jako třeba "hledáte žížaly obecné nebo snad divoké? Budete je před odchytem uspávat, a jak naložíte s žížalami na ostatních pozemcích?" No a rázem bylo po srandě. Kluci se lekli, jeden začal nezadržitelně zpívat, druhý strachy přefiknul jedinou puberťačku ve vsi, načež osedlali sajdkáru a chtěli nám pláchnout i se zavařenými okurkami. Jenže! My vesničané přeci nejsme žádní idioti, že? Vencek Frndolínů si v magazínu o kutilství přečetl, že ryby už nějaký pátek žížaly nežerou, protože prý zůstávají mezi zubama, čili jsme osedlali bejčky z kravína, sajdkáru dohnali a študované podvodníky uvrhli do kobky pod kapličkou. Nakonec jsme je nemuseli zabíjet, protože klíče kastelánovi ukradla uspokojená puberťačka, která s inženýry posléze odfrčela pryč z vesnice, dokonce snad i pryč ze země. Do naší vísky se pak navrátil klid a mír, i když Rybářské potřeby tu nemáme dodnes. Za to mě napadlo, že bych o celé té příhodě natočil film. Však on by se dozajista našel nějaký pozér, který by to označil za ´řemeslně dobře zvládnutý film ze zlaté truhly novodobé české kinematografie.´ Bláznům, slepýšům a filmovým minimalistům zdar, sejdeme se na mém profilu. Snad mi tedy teď stoupne návštěvnost, to je totiž asi jediný význam, jaký by tenhle film mohl mít... ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Dva hajzlové jsou v českém filmu zase za největší drsňáky a Jiří Menzel postaví za necelých sto tisíc nukleární reaktor (a rozdává moudra o tom, že se nemáme pokoušet nic měnit). Dokonale zabité dvě hodiny. Nejde se na to vyloženě naštvat - na to je to moc prázdné a hloupé. Tenhle film je prostě produkt naší perverzně zvrácené kinematografie a jen "se to nepokouší měnit". ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Česká srajda o tom není pochyb, no jaksi nemam důvod ji hanit. Já vesměs pochopil, o čem to bylo (ehm), dejme tomu, že ta kamera nebyla až tak na pi* a celkově mně srala "jen" jedna jediná věc a to těch 115 min. Nemohl sem se dočkat konce a celkový dojem? Věčnost, strašně dlooouhé roztahaneeé to bylo. Jak sem vzpomínal v úvodu je to srajda, no nemam sílu ani nadávat a ani nikoho shazovat. 3/10 ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Blátivá neo-normalizační satira, v níž se odporný rurální nádech Bobulí mísí s pachutí Gogola, v němž je idiot opravdu jen idiotem a smradlavými holinkami Ládi Stroupežnického (od furiantů jsem ušli opravdu kus cesty, ale bohužel zadkem napřed). Za postavu "pravého českého génia", který už ví, že se nedá dělat nic, než chcát na pomník budovatelům, bych rozdával facky... Každým dalším přemýšlením ve mně tenhle film probouzí hluboký pocit morálního hnusu a opovržení (nevím, proč mu dávám tolik, asi proto, že je solidně natočený a i herecky se zuby nehty drží milimetr nad úrovní lokálních splašek). ()

Galerie (16)

Zajímavosti (14)

  • Scény odehrávající se v hospodě podbarvují upravené verzí písní "Jsem gay" nebo "Tepláky" od skupiny Nightwork, jejiž členem je Vojtěch Dyk. (SLOTH)
  • Titulní píseň „Čekám na signál“ nazpíval Vojtěch Dyk ze skupiny Nightwork. (SONY_)
  • Štáb si udělal základnu v hospodě U České koruny v Lipnici nad Sázavou. (Terva)

Reklama

Reklama