Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvojice mladíků Filos a Kája míří do vesnice Zálesí, aby si z důvěřivých místních obyvatel vystřelila. Považují za velkou legraci je mystifikovat chystanou stavbou vysílače a pozorovat jejich reakce. Vystupují jako zástupci společnosti, která bude ve vesnici hledat nejvhodnější pozemek pro stavbu vysílače mobilního operátora, a samozřejmě slibují vysokou částku za pronájem pozemku v eurech. Vidina příjmů je pro obyvatele natolik lákavá, že na nějaké podezírání "pánů inženýrů" vůbec nepomyslí. Vesnice se rychle stává bitevním polem, a to s využitím všech povolených i nepovolených zbraní. Protože se ale situace nakonec nevyvine podle jejich plánu, budou muset Kája a Filos vymyslet nějaké náhradní řešení, aby se sami nestali oběťmi svého vlastního podvodu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (448)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Takovéto podvodníčky v Americe 19. století polili dehtem, vyváleli v peří a vyhnali z města. 1) 24letý Tomáš Řehořek v sobě talent nezapře. Typologicky přesný výběr herců sice místy hraničí se schematičností, ale 26letý Vojtěch Dyk i 29letý Kryštof Hádek zahráli podle očekávání dobře a o dalších hereckých hvězdách i v malých rolích se není třeba rozepisovat. V různé míře současně sympatickým i nesympatickým empaticky zahraným postavám jsem měl ze začátku tendenci se vysmívat, postupně jsem se však stal jejich fanouškem - ne, že bych si je nějak oblíbil, ale jsou mi blízké, znám je a rozumím jejich konání. 2) Film nejde proti české vesnici, ale proti českým (nejenom) buranům - jak je vidět z komentů, mnozí se poznali a hlasitě kejhají a kejhají. Zmateného střihu jsem si nějak nevšiml, ani oné žumpy, sraček a podobných ingrediencí, z nichž je podle části kultivovaných komentátorů tento snímek poskládán. 3) Ke konci se autoři rozběhli k thrilleru, pak se ale lekli a poslušně se vrátili k české úsměvné komedii. Ostatně už nightworkská dechovková comingoutová vypalovačka dala hned na začátku jasně na vědomí, že bude sranda přeukrutná... 4) Vadily mi nadužívané basy a echa v postsynchronech, místy až na úkor srozumitelnosti, a především zdlouhavost celého snímku. Půlhodinu vyškrtnout, závěrečné quasithrillerové scény rozšířit a vše by bylo fajn. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Nebýt neskutečně chytlavé písně od skupiny Nightwork, asi bych tento film dlouho přehlížela. Nic by se rozhodně nestalo, s politováním musím uznat, že jsem čekala mnohem víc. Film by snesl zkrácení možná i o 20 minut, příliš často jsem měla nutkání dívat se na hodinky. Režisér se zřejmě nedokázal rozhodnout mezi zde uvedenými žánry a ve výsledku jsem sledovala takovou nijakou směsici. Eva Josefíková mi vadila už v "Čertově nevěstě" a ani zde mě nepřesvědčila. Ústřední dvojice (hlavně Vojta, co si budeme povídat, jeho strach o ztrátu hlasu neměl chybu) a pár hlášek ale potěší. ()

Reklama

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Nějak jsem ani nikdy neměla v plánu tento film vidět, ale když ho dnes dávali v TV, tak jsem se koukla a musím říct, že mě to hrozně moc překvapilo. Čekala jsem další nudný a hrozný český film a místo toho jsem dostala supr film, u kterého jsem se nenudila ani vteřinu. Kryštofa Hádka mám hodně ráda a když jsem zjistila, že do jedné z rolí byla obsazena i Eva Josefíková, tak jsem se na to musela podívat. Eva mě hodně zaujala už ve filmu Probudím se včera a tady potvrdila, že hrát umí. Takže nečekaně dávám 75%. A určitě jsem to neviděla naposledy. ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Nemuseli sa omnoho viac s tým srať a dal by som tri hviezdičky, ale po viacerých stránkach to má rezervy či už hudba, kamera, logika atď... Na druhu stránku ocenujem vykreslenie charakteru ludí aký su a čo pre ludi znamenaju peniaze a čo su pre ne schopní urobyť. Nápad dobrý, prevedenie horšie, dojem ku koncu mizerný. 2* ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Opět nerozhodnost mezi figurkařením a dramatem, ani tento film, ani dva hlavní představitelé, skutečně "nejsou svědomím". Za intermezza v podobě poetických záběrů přírody a reklamu na Seznam na Hádkových zádech bych fakt fackoval. Malinko jiný snímek z vesnice to je, ale nic, co by překročilo svůj stín, třeba jako Muži v říji. 50%. Jakpak dopadnou Vrásky z lásky, pane Epsteine? ()

Galerie (16)

Zajímavosti (14)

  • Motocykl se sajdkárou byl sice plně funkční, ale kvůli velkému hluku nebyl nastartován a ve scéně je potupně tažen lanem. (Terva)
  • Obyvatelé Lhoty, kde natáčení probíhalo, museli během filmování dodržovat ticho, díky čemuž se museli vzdát sekání trávy, práce na polích či řezání dřeva. (Lenny09)
  • Snímek měl premiéru ve dvou pražských kinech současně, a tak si diváci v Lucerně museli počkat na delegaci tvůrců přesunující se ze Světozoru. (Olík)

Reklama

Reklama