Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvojice mladíků Filos a Kája míří do vesnice Zálesí, aby si z důvěřivých místních obyvatel vystřelila. Považují za velkou legraci je mystifikovat chystanou stavbou vysílače a pozorovat jejich reakce. Vystupují jako zástupci společnosti, která bude ve vesnici hledat nejvhodnější pozemek pro stavbu vysílače mobilního operátora, a samozřejmě slibují vysokou částku za pronájem pozemku v eurech. Vidina příjmů je pro obyvatele natolik lákavá, že na nějaké podezírání "pánů inženýrů" vůbec nepomyslí. Vesnice se rychle stává bitevním polem, a to s využitím všech povolených i nepovolených zbraní. Protože se ale situace nakonec nevyvine podle jejich plánu, budou muset Kája a Filos vymyslet nějaké náhradní řešení, aby se sami nestali oběťmi svého vlastního podvodu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (448)

salalala 

všechny recenze uživatele

Signál hodně dře a celou dobu nedokáže chytit tempo. Je tu bohužel tolik postav, které jsou zákonitě ploché, i když nesmírně zajímavé (Menzelův fyzik, Rodenův buran, jeho žena, hospodský s dcerou...), tudíž hodně nevyužité, což je škoda. Herecky je to velmi solidní, i když se přiznám, že Dyk mi tam moc neseděl, přišlo mi, že se lehce předvádí a snaží až moc, Hádek je fajn, což jde ale říct o všech hercích. Nikdo zkrátka nevyčnívá. Natočené je to taktéž slušně, ač Řehořek umí víc a tady mi to přišlo takové usedlé až moc, bez většího nápadu a odvahy. Hudba povedená a docela dobře využívá typicky vesnických motivů, Nightwork nemusím, takže je nechám bez komentáře. Celkově je to ale dost unylé a bez větší myšlenky... nechtělo se mi moc věřit, že to napsal Epstein. Trvalka to určitě nebude, je to dost těžkopádné. Předchozí Czech Made Man se mi líbil podstatně víc. 60% ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Nemuseli sa omnoho viac s tým srať a dal by som tri hviezdičky, ale po viacerých stránkach to má rezervy či už hudba, kamera, logika atď... Na druhu stránku ocenujem vykreslenie charakteru ludí aký su a čo pre ludi znamenaju peniaze a čo su pre ne schopní urobyť. Nápad dobrý, prevedenie horšie, dojem ku koncu mizerný. 2* ()

Reklama

Kosmik 

všechny recenze uživatele

Tedy, pane režisére! Proměny byly dobré a nadějné, Czech Made Man také docela ušel, v Piku se vám splašilo dokudrama, ale co je tohle za slepenec? V 50. minutě jsem měl dojem, že už to běží 3 hodiny. A přitom to má hodně slušný potenciál námětu. Takže teď si dáte za trest pokání, režírování 100 dílů Ordinace v růžové zahradě! :-) ()

mau 

všechny recenze uživatele

Snímek se někde ve třech čtvrtinách radikálně promění z komedie v drama, přitom tato závěrečná část přinese víc nápadů (motocyklový závod) a v tipů, což je smutné a nepovedené. Poslední půlhodinka zajímavě vykreslí charaktery, prohodí dvěma hlavním aktérům pozice a utlumený Vojtěch Dyk je přijatelnější než ten původní sebevědomý a otravný. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Tvůrci si kálejí do vlastního hnízda, když se brání tomu, aby jejich dílo bylo označováno za komedii. Protože pouze silnou žánrovou nadsázkou lze omlouvat mimózní zachycení pořádků v české vesnici (takhle to snad nechodí ani v rurálním Rumunsku, natož tady) a ještě mimóznější chování postav, bez jejichž do očí bijící hlouposti by byla aktivitám Káji a Filose učiněna přítrž hned asi v prvních deseti minutách stopáže. K povrchnímu pobavení slouží Signál dostatečně, jako reflexe čehokoli reálně existujícího se ovšem vůbec nedá brát vážně... Řemeslně je to ovšem solidní práce a nějak cítím, že nedokážu být zlý na film, kde vystupuje pohledná brunetka jménem Verunka. Takže za tři. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (14)

  • Scény odehrávající se v hospodě podbarvují upravené verzí písní "Jsem gay" nebo "Tepláky" od skupiny Nightwork, jejiž členem je Vojtěch Dyk. (SLOTH)
  • Kvůli natáčení muselo být prostředí natáčení leckdy upravováno. Přemalována byla například hospoda, a to jak výčep, tak i sál. Pomník připomínající 700leté výročí Lhoty byl pak obalen, aby získal jiný tvar. (Lenny09)
  • Scénář Marka Epsteina k tomuto filmu se v roce 2006 umístil na 2. místě v Ceně Sazky o nejlepší dosud nerealizovaný scénář. (Cheeker)

Reklama

Reklama