Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 5: Dítě snu

  • USA A Nightmare on Elm Street 5: The Dream Child (více)
Trailer

Obsahy(1)

V další z nočních můr se opět setkáváme s Alicí. Ta zjišťuje, že je těhotná. Toho Freddy využije a prostřednictvím snů ještě nenarozeného dítěte si vybírá další oběti. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

Jordan 

všechny recenze uživatele

oficiálne priznávam totálnu stratu vkusu, súdnosti a zdravého rozumu... ale tento film, tento číry nezmysel, tento výplod chorých myslí plný šialenstva a bláznivých nápadov, že vám ostáva rozum stáť a neveríte vlastným očiam, tento paškvil si ma získal - uvedomte si, čo sa tam DEJE: niekoľkotýždňový plod sníva o Freddym, ktorý ho cez pupočnú šnúru kŕmi mŕtvymi dušami svojich obertí, ktoré majú tendenciu zaspávať v tých najbizarnejších chvíľach a situáciách (vo vírivke počas plaveckého tréningu, za volantom šoférujúc v totálnom vypätí asi 500 metrovú trať, pri spoločenskej večery, ktorej ste stredobodom...), potom sa tu oživuje mníška, ktorá si deformované hnusné kruegerovské satanské decko vopchá späť do tela, kým alice si vopchá späť do tela (vo sne) malé bábätko, ktoré v jej snoch vystupuje ako desaťročný chlapec so smutnými očami (ktorý sa v jednu chvíľu zmení na mini-kriegera)... potom sú tu scény, ako hrdinka vytiahne svojho kamaráta zo svojej pupočnej šnúry ústiacej do podlahy domu, kde ho to veľkou silou vťahuje, alebo moja obľúbená (ktorú cituje klip od massive attack), kde počas ultrazvuku vyjde elektrický šum obrazovky ultrazvuku z hrdinkinho lona, čím ju prenesie do vnútra ultrazvuku a teda do vnútra jej vlastnej maternice (!!!), kde uvidí svoje malé dieťatko, za ktorým sa schováva freddy!... nehovoriac o ďalšej skvelej scénke, citujúcej klip od AHA, kde sa hrdina zmení na kresleného a je vcucnutý do komixu... CHORÉ!!! ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Celý film je temnější a i když některé Freddyho hlášky jsou skvělé, celkově je tento díl i méně zábavný. Béčkový vzhled minulých dílů je zde nahrazen ponurou a vážnou atmosférou, která se k Freddymu ani trochu nehodí. Sice to zdaleka není taková pohroma jako dvojka, ale je to rozhodně slabší díl série. Můj oblíbenec Freddy to ale zachraňuje. I tady filmu trochu nadržuju jen kvůli němu. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Nočná múra z Elm street - Dieťa sna" - Posledný tvrdý direkt Freddyho Kruegera. Jeho nasledujúce dva údery, o ktoré sa pokúsil v ďalších pokračovaniach ("Freddyho smrť - Posledná nočná múra" a "Nová nočná múra"), boli o poznanie slabšie. No piata časť má ešte stále dosť sily. Je obdivuhodné udržať si nadpriemerný štandart počas piatich pokračovaní a pod taktovkou rôznych režisérov. "Nightmare on Elm Street" sa to podarilo. Jednoznačne je to moja najobľúbenejšia horrorová séria. ***** ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak už ta kvalita klesla, nicméně i když pátý díl už není tak atmosférický a napínavý a i když už nic moc nového nepřináší, i tak se nejedná o špatný horor. Zajímavé smrti tu jsou pořád, postavy mi nesplývaly a dalo se jim fandit, sice to je trochu nuda, ale i tak se mi na to většinu času dívalo dobře... Je to takový neurážející průměr, což sice oproti předchozím dílům (kromě dvojky) není zrovna dobré, ale pořád mohlo být hůř. Snad jen to hledání Amandy mohlo začít dřív a ne v posledních 20 minutách, dala by se na tom vybudovat i nějaká slušná mysteriózní linie... 3* ()

Vyrida odpad!

všechny recenze uživatele

Tak a už ale jako fakt dost! Páté pokračování je snad ještě horší, než to druhé a po této zkušenosti, už se snad na další díly koukat ani nebudu. Z neústalého hledání skulinek, jak dostat Fredyho zpět na scénu je mi už samotnému špatně. Tento scénář je navíc tak debilní, že jsem chvílemi ani na film nekoukal, protože mě zkrátka nebavil. Myslím, že pohled na mou známku asi mluví za vše a ať hledám a vzpomínám sebevíc, nenalézám snad ani jediný kladný bod, kterého bych si na filmu všimnul. Odpad! ()

Galerie (87)

Zajímavosti (16)

  • Natáčení probíhalo od 7. dubna do května 1989 v Kalifornii. (Varan)
  • Stephen Hopkins měl 4 týdny na natáčení a 4 týdny na střih filmu. Točilo se téměř bez přestávek. Studio bylo z jeho práce natolik ohromeno, že mu svěřilo režii Predátora 2 (1990). (HellFire)

Reklama

Reklama