Reklama

Reklama

Obsahy(1)

What a Feeling! Jennifer Bealsová v hlavní roli amerického muzikálu o nebojácné a půvabné Alex, která se každou noc mění ze svářečky v tanečnici... Populární muzikál vypráví příběh mladičké svářečky Alex Owensové, která po nocích tančí v baru a sní o studiu na konzervatoři. Naivní příběh s parametry Popelky (osiřelá hlavní hrdinka, deus ex machina v podobě bohatého a atraktivního Nicka) dokáže i dnes okouzlit nábojem tvrdohlavé mladistvé energie a samozřejmě ústředními hity jako „Flashdance – What a Feeling“ či „Maniac“. Zajímavostí je, že nejslavnější taneční scénu filmu – konkurs na konzervatoř – tančily tři různé taneční dublérky: Marine Jahanová dublovala tancování, gymnastka Sharon Shapirová výskoky a tanečnice Crazy Legs breakdancing. Snímek byl v československých kinech poprvé uveden v roce 1987, přičemž z něj cenzura vystřihla zpověď hlavní hrdinky v kostele. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (293)

angel74 

všechny recenze uživatele

Muzikálová pecka mého mládí. Ještě dnes si vzpomenu, jak jsem byla unešená, když jsem tenkrát přišla z kina domů. Bylo to docela zjevení mezi filmy, které se u nás v té době v kinech promítaly. Jennifer Beals byla velká sympaťanda a navíc výborně tančila. V příběhu jde sice o dost naivní romantiku, ale příjemně se na to kouká i po tolika letech. Báječná nostalgická vzpomínka s bezva soundtrackem... (70%) ()

peiton 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála muzikálov,ktoré si dokážem púšťať v pravidelných intervaloch.Nech to čert berie,je to skvelé.Hl.predstaviteľka Alex vie byť stálym príkladom ísť si za svojím cieľom,snom a zotrvať v ňom.A film sám o sebe zase vie byť aj veľkou inšpiráciou pre mnohé hviezdy hudobného sveta.Aj takým vie byť-inšpirujúcim,nestarnúcim,klasickým no zároveň vracajúcim sa v novšom šate vdaka J.Lopez či G.Haliwel,ktoré si radi a často uchmatnú nejakú tú choreografiu či hudbu z ,,koláča" zvaného Flashdance. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Hele fakt tomu nebudeme říkat film. Tohle je porno pro děti, nic jiného. Příběh je k nenalezení, tady jen hezké holky v uplých hadrech tančí a nebo se potí ve fitku ve videoklipovém střihu a s rozjetou disko hudbou - a jediné co z toho přežilo aspoň trochu ve zdraví do dnešní doby je právě ta hudba Giorgia Morodera. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Nedokoukala jsem to. Ne, že bych neměla ráda muzikály, ale tento mě dějově neoslovil, no a ta hudba - ten styl není moje parketa. Zkrátka pro mě nic moc. (Zajímavé ovšem je hodnocení ostatních kolegů, kteří se dost blíží tomu mému, ačkoliv tento film obdržel 1 Oscara za píseň "Flashdance" a 3 nominace na Oscara. ) Z toho je jasně vidět, že ne vždy má divák stejný názor jako porota FF. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Mladá svářečka, která se stane tanečnicí... No do prdele! To je supr pohádka. Dnes směšný, nicméně třeba na mojí mámu to kdysi fakt fungovalo! Né, že by svářela, neměla na sváření čas! Ta už byla dávno hotová tanečnice. Vždyť tancovala kolem mě, že?! Takže jsem si tím projít pochopitelně musel. Navíc zde vznikly minimálně dva top songy, který jsou prostě kultovní. 60% ()

Galerie (106)

Zajímavosti (43)

  • Snímka bola uvedená v Československu až v roku 1987, pričom z nej bola vystrihnutá spoveď zváračky Alex (Jennifer Beals) u kňaza v kostole. (Raccoon.city)
  • Film je natočený podľa skutočného príbehu tanečnice Maureen Marder. Práva na sfilmovanie svojho života predala za smiešnych 2 300 amerických dolárov. S pokusom získať väčší podiel peňazí pre seba však na súde neuspela. (Raccoon.city)
  • Natáčení probíhalo na místech: Carnegie Institute na 4615 Forbes Avenue v Pittsburghu v Pensylvánii, v Keystone Commons (bývalá továrna Westinghouse Turbine) ve východním Pittsburghu, v Duquesne Incline na 1220 Grandview Avenue v Pittsburghu, v ulicích Spring Way & 25. v Pittsburghu. Dále v Kalifornii na místech: Los Angeles (Bob Hope Patriotic Hall na 1816 S. Figueroa Street, na 440 S June St., v kostele sv. Josefa na 218 E 12th St. a v Hollywoodu v Paramount Studios na 5555 Melrose Avenue a také v centru Los Angeles), Palos Verdes Peninsula a Pasadena. Natáčelo se od 18. října do 30. prosince 1982. (noelcoward73)

Související novinky

Futuristická Bible?

Futuristická Bible?

28.01.2009

Někdy z těch hollywoodských námětů zůstává rozum stát. Ale staré pravidlo pro tvorbu dobrých příběhů praví: „Vymysli co největší šílenost a pak ji publiku naservíruj nejlíp, jak umíš.“ Někdy to vyjde… (více)

Reklama

Reklama