Reklama

Reklama

Hrůza v Connecticutu 2: Duch Georgie

  • USA The Haunting in Connecticut 2: Ghosts of Georgia (více)
Trailer

Mladá rodina se přestěhuje do historického domu v Georgii, aby se následně všichni její členové bolestně přesvědčili, že nejsou jeho jedinými obyvateli. Velmi záhy se ocitají uprostřed děsivého tajemství, svědčícího o přítomnosti zla, připraveného odstranit každého, kdo se mu připlete do cesty. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer

Recenze (154)

stration 

všechny recenze uživatele

S prvním dílem společný jen název. Jinak celkem podařenou duchařinu sráží do průměru hrozná předimenzovanost snímku. Všeho je prostě až moc. Flashbacky, různě barevné filtry, tuny duchů (a to je u duchů co říct!) a lekaček, že se všechno stane po hodině tak fádní, že rozuzlení příběhu nijak nevynikne. No ale jsou i horší. ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Výborná duchařina, která ale nemá s Hrůzou v Connecticutu nic společného. Nicméně je mnohem kvalitnější než první díl a naprosto nechápu tak nízké hodnocení. Duche Georgie je podle mě horor, který by mohl mít větší sebevědomí a zasloužil by se dostat více do podvědomí diváka, protože si myslím, že za málo peněz bylo dost muziky. Lekačky, atmosféra, starý dům, tajmený les, pěkní herci, Chad Michael Murray, dobrá hudba, "skutečná" zápletka, fajn konec. Podle mě tomu nic nechybělo. Samozřejmě se nejedná o nějakou kinematografickou perlu, ale ve svém žánru by ten film mohl konkurovat tem nejlepším. Vřele doporučuji a nenechte se odradit těmito kritiky, kteří ten film odsuzují. Je to dobrá a napínavá podívaná. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Natočeno podle skutečného příběhu. CITÁT - Zdálo se mi o houpačce......... Klasický scénář, kterým zas tak moc diváci nevěří je tu dokonale předveden, zpracován a nabídnut k posouzení. Příběh, který zná snad každý - rodina s jedním nebo dvěma dětmi, eventuelně s nějakým domácím mazlíčkem, koupí levně, až moc levně, nějaký opuštěný dům........co, zatím klišé, že? Dům má pak skoro vždy nějakého nevítaného obyvatele, převážně ducha, buď dobrého nebo hodně nasraného a v tom horším případě obojí....zase klišé? Pak už jen čekáme, jak se výše zmíněná rodina se svým problémem vypořádá. CITÁT - Nepotřebujem vodu, když máme pivo............ Krásná maminka Lisa (Abigail Spencer), hezké spokojené dítě, pro ženy určitě přitažlivý táta a pro starší je tu jeho švagrová - no máme plno. Vlastně ne, ještě dům na samotě v krásné přírodě a jeho obyvatelé, ti nevítaní, ale s tím si poraďte sami. Ovšem okolí domu je na první pohled tak nádherné, že by každý Čech dokázal za takové místo i vraždit. Prostě idylka. Ale přijde Peklo. Konec filmu - vypněte to, dokud je ještě čas................................... Tak ne? No budete se bát, nebojte. Ano klasické klišé, ale věřte, že tento příběh je fakt síla. Už v deváté minutě musíte poznat, že lekačky nebudou jen o hudbě. Hned v úvodu jsem měl mrazení a to mi zůstalo až do konce. Začal jsem i uvažovat, že to opravdu vypnu a pustím si to až ráno, za denního světla. Udělal jsem tak, abych se večer nebál. No a co? I já mívám noční můry. A když ve filmu není hmatatelný mimozemšťan, mívám noční můry. CITÁT - Pokud ty prášky nezabíraj, měli bychom za ně přestat platit............. Prášky neprášky, tohle má sílu, je to tajemné, dramatické a má to spoustu lekaček. Jako celek to nádherně funguje. CITÁT - Je tu zakopáno ledacos, ale to neznamená, že pan Gordy existuje........Ne mě je hodný......... To je po dlouhé době horor plný napětí a zvratů, kdy jsem ke konci dokonce i brečel - síla. Ještě musím dodat, že herečka Abigail Spencer je opravdu nádherná ženská a divák má důvod jí fandit. Pana Gordyho si zahrál Grant James. CITÁT - Pan Gordy??......... V zajímavostech k filmu je jedna malá chyba. Na začátku je Lisa vidět se slzama v očích a po střihu už slzy nemá - není to chyba, jen se Lisa dostala do jiné reality a v té prostě slzy neměla. Natáčení probíhalo v Baton Rouge v americkém státě Lousiana a ve městě Winnipeg v kanadském státě Manitoba. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie kvalitného duchárskeho kúsku je podľa očakávania o niečo slabšie, no stále sa našťastie jedná o dobrý horor. Mladá rodinka sa nasťahuje do starého baráku, kde postupne zisťujú, že tu s nimi prebýva ešte niečo ďalšie. Začnú sa zjavovať duchovia, diať podivnosti a je iba na nich, aby si to dali dokopy a niečo vymysleli, ak chcú prežiť. Čo samozrejme tak rýchlo nebude, veď o čom by to potom bolo. Našťastie to vôbec nenudí, je to pekne natočené a na diváka tu čakajú nejaké tie ľakačky, duchárske výjavy, kvalitné masky a efekty, tradične hlasné zvuky, ale aj porcia slušnej atmosféry a sympatickí herci. Ja som teda spokojný; duchárčinám až tak nefandím, no toto bolo fajn a určite sa pozriem aj na tretie pokračovanie, ktoré sa už pripravuje. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Né tak špatný, jak jsem čekal.. Je to poměrně svižná Duchařina, ve které se pořád něco děje,tak jsem se naštěstí nenudil. Pochválil bych zvukovou a technickou stránku, která mně neurazila, ale Proč se film odehrává v Georgii a né v Connecticutu mi hlava nebere! Film bych doporučil spíše Slečnám závislým na Duchařinám, ty by mohly slušně Hopsat radostí. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (7)

  • Chad Michael Murray řekl v rozhovoru, že pro roli se rozhodl z důvodu, že je založen na skutečné události a že si muže zahrát strážnika, který má manželku a dceru, že nikdy nehrál na tak vysoké úrovni. (ARI50)
  • Heidi Wyrick (Emily Alyn Lind) je obdařena od svých 18 let darem vidět a komunikovat s dušemi mrtvých. Všechno začalo roku 1989, kdy se rodina přestěhovala do Ellerslie. (ARI50)
  • Příběh byl publikován také na Discovery Channel pod názvem A Haunting in Georgia a v knize „The Veil: Heidi Wyrick's Story“. (ARI50)

Reklama

Reklama