Reklama

Reklama

Mýtický motocyklový kaskadér Luke (Ryan Gosling) se rozhodne opustit svět karnevalu a hry se smrtí. Dozvěděl se totiž, že jeho bývalá milenka Romina (Eva Mendes) nedávno porodila syna. Chce je oba najít a postarat se o rodinu. Aby je finančně zajistil, spáchá na svém motocyklu řadu bankovních loupeží. Jeho dokonalé zločiny ale přilákají zájem ambiciózního detektiva policie Avery Crosse (Bradley Cooper) a zkorumpovaného šéfa místního policejního oddělení Delucu (Ray Liotta). Začíná nemilosrdný boj, ve kterém neexistují žádná pravidla. Drama přesahuje i po patnácti letech do života dvou středoškoláků, kteří zápasí s dědictvím, jehož se jim dostalo. Jediným útočištěm se pro ně stalo místo za borovicovým hájem. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (24)

Trailer

Recenze (562)

novoten 

všechny recenze uživatele

S takovou dvojicí v hlavních rolích to snad ani jinak dopadnout nemohlo. Bradley si gradujícím výkonem bez zaváhání krade každou scénu a Ryanovi zase stačí jediný pohled na to, aby filmové motorky nebyly jako dřív. Tyhle borovice se nejdřív zdají jako pořádná sonda do duší na rozdílných stranách barikády, jako výborný dramatický oblouk, o kterém budu ještě nějaký čas vyprávět. Jenže za tím balvanem v žaludku, co mě přes dvě hodiny táhnul dolů, je zkrátka něco víc. A když si divák nechá proběhnout před očima pár zlomových momentů a spojí si je znovu v jeden celek, tak to člověkem ještě aspoň jednou pořádně zatřese. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Osobití filmaři se stále rodí. První dobrá zpráva. Tou druhou je, že elektrizující Ryan Gosling coby motocyklový kaskadér a následně bankovní zlodějíček dál platí za nejzajímavějšího herce své generace. Kriminální freska Za borovicovým hájem ale nakonec až takovou peckou není. Tahle story je totiž až překvapivě odtažitá, a to i přesto, že si tvůrce „zvláštního“ syrového debutu Blue Valentine hlídá pointy a znovu pečlivě vede herce. Aniž bych moc prozrazoval, vypráví o nevyhnutelnosti osudu a důsledcích našeho jednání, má zajímavě nepředvídatelný scénář s tím, že nakonec i ty banální scény můžou (a jsou) obohacené o solidní vnitřní hloubku. Až si je divák po závěrečných titulcích rád zopakuje. Rozhodně tak nejde o obyčejnou žánrovku, ve výsledku tu máme komplexní drama, kterému ovšem zarputilejší tah na bránu (místy) prostě chybí. S charaktery jsem se navíc silněji nesžil, tudíž jsem nesdílel jejich dilemata, a jakmile Gosling slezl (spadl) ze scény, zážitek se mi s narůstajícími minutami začal vzdalovat. Možná i proto, že s Bradley Cooperem zatím nejsme úplní kamarádi. Ale jak říkám, v jednotlivostech dobré, místy velmi dobré, ale u celku rezervy vidím. Silné tři, slabší čtyři, stačí si vybrat!! ()

Reklama

Faidra 

všechny recenze uživatele

Tak s tímhle jděte do háje a ani nemusí být borovicový. S Blue Valentine mě pan Cianfrance namlsal na trpké ovoce života, ale tahle tragédie o třech horkou jehlou sešitých dějstvích dopadla ve svých ambicích asi jako ambice mé osoby (164 cm) podívat se z očí do očí manželovi (188 cm). P.S. A taky chci žít ve světě, kde za 15 let budu vypadat líp než dnes. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Za borovicovým hájem (čti v Schenectady) se předává štafetový kolík, který se docela dlouho tváří, jak je ocelově osudový, aby se pak ke konci změnil na rosolovitou žerď vlajky našich otců. Obávám se, že všechno to podivné nasvícení, záběry na týly a především potíže s vykreslením motivace postav působí na Cianfranceho háj jako kůrovec. Když máte možnost postavit si vedle sebe centrofixem pomalovaného Goslinga a nepřirozeného Serpica pana Coopera, hned je vám jasné, že být krasavec někdy stačí, ale vždycky je lepší, když umíte i hrát.. No nic, aspoň si Bradley pochoval v náruči dítě, co není z hračkářství.. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Iñárritovina v podobě filmového Kinder Surprise; také nabízí hned tři (ne)sourodé věci v jednom balení. Ohromně silné v mnoha aspektech; od detailů "nosí ošuntělá trika naruby" až po budování hutné atmosféry. Co poněkud kazí nadšení je třetí akt, který sice sám o sobě špatný není, ale i tak se krčí hluboko ve stínu úvodních dvou. Je totiž schématický, dlouho dopředu čitelný a poněkud školometský. Což vzhledem k tomu, že by měl kruh uzavírat je poněkud nešťastné. Poněkud hodně. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (18)

  • Všechny banky, které jsou v tomto filmu vykradeny, jsou skutečné. (Steel32)
  • Když se Jason (Dane DeHaan) a AJ (Emory Cohen) poprvé setkají v jídelně, Jason jí jablko. Toto odkazuje na událost, kdy jeho matka říká Lukovi, jak mu přežvykovala jablko, když byl dítě. (Dalfor)
  • Většinu filmových záběrů pořídil filmový štáb v okolí města Schenectady ve státě New York. Z něj vznikl i filmový název, který v jazyce místních Mohawků - příslušníků indiánského kmene - znamená "za piniovými planinami". (Conspi)

Související novinky

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

04.06.2011

Starý koncept z Bodu zlomu (a mnoha filmů před ním, hlavně westernů) o muži zákona a ne až tak špatném zločinci, naposledy úspěšně oprášila série Rychle a zběsile. Po podobné linii, ale v hávu… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno