Reklama

Reklama

Mýtický motocyklový kaskadér Luke (Ryan Gosling) se rozhodne opustit svět karnevalu a hry se smrtí. Dozvěděl se totiž, že jeho bývalá milenka Romina (Eva Mendes) nedávno porodila syna. Chce je oba najít a postarat se o rodinu. Aby je finančně zajistil, spáchá na svém motocyklu řadu bankovních loupeží. Jeho dokonalé zločiny ale přilákají zájem ambiciózního detektiva policie Avery Crosse (Bradley Cooper) a zkorumpovaného šéfa místního policejního oddělení Delucu (Ray Liotta). Začíná nemilosrdný boj, ve kterém neexistují žádná pravidla. Drama přesahuje i po patnácti letech do života dvou středoškoláků, kteří zápasí s dědictvím, jehož se jim dostalo. Jediným útočištěm se pro ně stalo místo za borovicovým hájem. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (24)

Trailer

Recenze (560)

pepo 

všechny recenze uživatele

Innartuovska mozaika s linearnym narativom. Pribehovo to posobi pekne epicky a navyse je to uzasne natocene, napisane, obsadene a najma zahrane. A ak podobne filmy skryvaju aj zopar prekvapeni, tak potesia o to viac. Jedina skoda, ze zaverecna katarzia nie je tak silna ako na nu bolo nasliapnute. Strateny poklad. 9/10 ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Tak s tímhle jděte do háje a ani nemusí být borovicový. S Blue Valentine mě pan Cianfrance namlsal na trpké ovoce života, ale tahle tragédie o třech horkou jehlou sešitých dějstvích dopadla ve svých ambicích asi jako ambice mé osoby (164 cm) podívat se z očí do očí manželovi (188 cm). P.S. A taky chci žít ve světě, kde za 15 let budu vypadat líp než dnes. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Úplně stejně syrové a formálně strohé jako poslední Eastwoodovky (MDB, Gran Torino, Mystic River), či Haggisovo Crash. Tady ještě navíc se scénářem a koncepcí některých scén (mizanscéna, nasvícení, střih, hudba), které jsou o level výš, než příklady zde zmiňované (podobné jako u Fincherova 7, nebo Zodiaca), s fantastickou atmosférou a především geniálním scénářem, který nemá v rámci žánru obdoby. Hutné, napínavé, naprosto nepředvídatelné. Bez jediného oslího můstku, což je v současném áčkovém Hollywoodu věc věru nevídaná. A to si ještě vemte, že při množství filmů, které se dnes točí je velmi těžké už přijít s něčím originálním. Musím říct, že něco takového jsem snad ještě neviděl. Jestli v DRIVE byla cool Goslingova bunda, tady byl cool celý Gosling a tím to zdaleka nekončí, právě naopak, což je jedna z prvotřídních momentek filmu, které dostanete. Škoda lehoulince slabšího finále. Čekal jsem větší smatch. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Vyrazil jsem za borovicový háj, ale nějak mne to tam emocionálně nevcuclo, nýbrž mne to začalo nudit a vydrželo to celý dlouhý čas. Sice se mezi tím mihla slušná jízda na motorce, zahoupaly se kozičky Evy Mendes a proběhlo trochu i u nás dobře známé policejní korupce, ale zkrátka se mi nelíbilo ve světě, kde za stejný čin hrozí 15 let nebo jeden den vězení. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak sklamanie, čakal som viac. Prvá časť s Ryanom Goslingom ešte ušla, ale potom sa z toho stala nudná zplácanina o ničom. Našťastie záver sa snažil o akúsi nostalgiu, keď si chlapec išiel za svojimi koreňmi, ale rovnako to nebola žiadna sláva. Ale aspoň niečo. Celkovo však ide o film na jedno použitie, ktorý do 15 minút zabudnete. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

Galerie (91)

Zajímavosti (18)

  • Luke (Ryan Gosling) má v jedné scéně na sobe tričko kapely Metallica z alba "Ride the Lightning". Robin (Ben Mendelsohn) poté pronese větu: "If you ride like lightning, you're gonna crash like thunder". (Punisher)
  • Ben Mendelsohn improvizoval, když řekl větu: "Jestli budeš řídit jako blesk, narazíš jako hrom," která nebyla ve scénáři. (Dalfor)

Související novinky

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

04.06.2011

Starý koncept z Bodu zlomu (a mnoha filmů před ním, hlavně westernů) o muži zákona a ne až tak špatném zločinci, naposledy úspěšně oprášila série Rychle a zběsile. Po podobné linii, ale v hávu… (více)

Reklama

Reklama