Reklama

Reklama

VOD (1)

Johnny Warricker je dlouholetý agent ve službách MI5. Po smrti jeho šéfa se objeví záhadná složka ohrožující stabilitu celé organizace. Johnny se pro nalezení pravdy musí vzdát své identity.
Ve špionážním dramatu zasazeném do Londýna a Cambridge vystupuje Johnny Worricker, dlouholetý agent ve službách MI5. Po smrti jeho šéfa a přítele v jedné osobě Benecta Barona je objevena záhadná složka ohrožující stabilitu celé organizace. Zdánlivě náhodné seznamování se sousedkou, politickou aktivistkou Nany Perpanovou, jde podezřele dobře. Johnny je nejdříve donucen odejít z práce. Později se pro pravdu vzdá i vlastní identity. (HBO Europe)

(více)

Recenze (67)

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Ač tento film není zrovna žádná Bondovka, je opravdu zručně natočený. Neboť, i když je to o kontrašpionáži, což jsou všeobecně nezáživné filmy, kupodivu se dá na to celkem dobře dívat bez touhy vypnout to v polovině. Dobří herci, samozřejmě trochu romantiky a lásky. 55%. Jsem zvědavá na další díl Johnny Worricker: Turks a Caicos. ()

ivicudus 

všechny recenze uživatele

Tato televizne jednohubka je akoby ste si otvorili hrubu knihu uprostred, precitali 80 stran pribehu a zas ju zavreli. Nezatazuje sa tym co bolo predtym ani co bude potom, len vypichne jeden pribeh jedneho starnuceho spiona nezapadujceho do 21. storocia. Duo Gambon a Nighy vyborni, zvysok neuskodil. Taka prijemna hodka televizie. ()

Reklama

Heywood 

všechny recenze uživatele

Jak se ukázalo, nakonec z toho ta trilogie je. Většině diváků se to bude zdát nudné, protože v agentských filmech se střílí, prchá, skáče z mrakodrapů, balí se krásky v barech a intrikuje s vládou. Ano, tyto pošetilosti chálívúd chrlí. Tady to tak není. Tady je to až přízemně úřednické. Pomalé, statické, žvanění o hodnotách.. Jenomže se to realitě asi blíží podstatně více. Hra není jen o ukrytých mučírnách, hra je o tajemství, které přerůstá a ohrožuje každého. Nacisté tajili koncentráky, amíci tajné mučírny. Vizitka obou není moc pěkná, když to jak, stalinisté mučili své vězně překoná snad i ty nacisty. Debata je o tom, zde se to má skrývat, či ne, co vlastně je v zájmu tzv. "národní bezpečnosti". Zdánlivě nudný film s jazzovým podtónem hledá svého hrdinu, co jako hrdina vůbec nevypadá, nemluví ani tak nežije, a přesto jej, pokud nám to ještě v záplavě tupého konzumu myslí, velmi potřebujeme. 65% za díl první ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Anglicky spionazni film... tenhle popis zni (alespon pro me) dost desive. Ale uz obsazeni hlavnich roli by z divaka potencialniho melo udelat divaka opravdoveho. Neuvidite typicke nasili, prsa vnadnych zen a akcni sceny jako z americkych filmu podobneho typu. O to vic se vam ale dostane pod kuzi atmosfera anglickeho venkova, skvele dialogy, ne(po)slusny predseda vlady a jiskreni mezi Rachel Weisz a Billem Nighy. Prijemne prostredi, skvele herecke vykony a vic nez povedeny konec. Plus zacatek a konec filmu, ktery se nese ve znameni kresby. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Page Eight je film, který jde úplně mimo mě. Není to má krevní skupina a vůbec nic mě nepřesvědčilo. Jednu hvězdu aspoň za Rachel Weisz, Ralph Fiennes mě naopak zklamal. Nemám rád filmy, kde se jen mluví a nic neděje. Tohle je přesný důkaz filmu o ničem a kde vše je jen o kecání. Bohužel nic pro mě... 2/10 = 20% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Scenárista a režisér David Hare mal ako reakciu na ohlasy filmu v zálohe hneď celú trilógiu. (U_S_O)

Reklama

Reklama