Reklama

Reklama

Muž na Měsíci

  • Velká Británie Man on the Moon (více)
Trailer
USA / Velká Británie / Německo / Japonsko, 1999, 118 min

Režie:

Miloš Forman

Hrají:

Jim Carrey, Danny DeVito, Courtney Love, Paul Giamatti, Vincent Schiavelli, Leslie Lyles, Peter Bonerz, Eva Jeníčková, Richard Belzer, Michael Kelly (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Andy Kaufman byl označován za nejnápaditějšího komika, mistra v provokování obecenstva, který dokázal vyvolat bouře smíchu, úplné ticho i skutečné slzy. Měl obrovskou popularitu a slávu. Již v mladém věku ho však postihla nevyléčitelná choroba. Ve filmu "Muž na Měsíci" spojili své síly a schopnosti tři z nejúspěšnějších osobností v oblasti současného filmu - Oscary ověnčený režisér Miloš Forman, úspěšný producent a herec Danny De Vito a komediální superhvězda Jim Carrey. Filmový příběh zachycuje divokou a zábavnou jízdu Andyho životem - od prvních důležitých chvil až po smutný konec (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (849)

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle Forman mi velice spravil chuť po ne úplně ideálních Goyas ghosts (ano, vím že to mám trošku zpřeházené). Andy Kaufman byl maximální pošuk, zároveň člověk, který přesně věděl co dělá a jako takový byl zcela ideální pro Jima Carreyho, který zde podal životní výkon a opravdu nechápu jeho nenominaci na Oscara. Bezchybní jsou také De Vitto a především Giamatti v roli Kaufmanova druhého já, zpřízněné duše a nejlepšího přítele. Forman dokonale využil tématu a podobně jako diváci Kaufmanových výstupů, ani my si často nejsme jisti co je součástí představení a co spontánní reakce zúčastněných. A nejsme si jisti až do konce, který svým zpracování mnohokrát předčí většinu jiných tragických životopisných dramat. Troufám si tvrdit, že po nedosažitelných Přeletu a Amadeovi je Muž na Měsíci nejlepší Formanův film. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Poprvé ukázal Jim Carrey svoji charakterní hereckou tvář v Truman Show. Rok nato se spojil s tím nejcennějším co máme (což není KlasA) a navždy překonal svůj pitvořící se stín, protože teď už všichni vědí, že skutečně umí. Co vlastně byl zač ten Andy Kaufman? Byl to tak šílený sebestředný megaloman, který byl ve své komice natolik geniální, že ho široká veřejnost milovala jen do té chvíle než zažila některé z jeho živých vystoupení? Byl to buřič a lidumil, který chtěl lidi bavit, nebo vizionář, který se sám bavil tím jak často je nepochopen? Muž Na Měsíci jde až na dřeň biografického filmu a je to opravdu zážitek. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Myslím, že to nebola len náhodná podobnosť medzi Carreym a Kaufmanom, pretože títo dvaja nemajú spoločné len to, že sú komikmi, no hlavne v tom, že vedia totálne spochybniť dané fakty. Ukážte mi totiž jedinkého človeka, ktorý by pred týmto filmom povedal o Carreym, že vie hrať a to dokonca zlatopalmovsky. A to v roli, ktorú by nezahral trúfnem si povedať žiaden pán hollywoodsky herec, čiže tu patrí vďaka aj Formanovi, že si trúfol. Veľmi pôsobivý film, ťažko uveriť, že Andyho život mal práve takýto priebeh. 75%. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Asi tuším, jak se cítili Kaufmanovi diváci. Čistě náhodou jsem před lety zahlédla v televizním programu Formanovo jméno. Podívala jsem se ještě jednou, protože jsem nemohla uvěřit vlastnímu zraku - Formanův film na Primě, v deset večer? To musí být tisková chyba, říkala jsem si ještě ve chvíli, kdy končila reklama před filmem. Načež se objevil obličej Jima Carreyho a já si byla definitivně jistá, že jde o špatně načasovaný aprílový vtip. Ne, vtip to nebyl a s přibývajícím časem se všechny moje pochyby vytrácely spolu s jistotou, co je pravda a co nastražená past. A není to jedno? Kdo z nás může s jistotou říct, co je pravda a co podfuk, když se jedno tak snadno stává druhým? A když existují lidé, kteří to dovedou zamotat ještě víc? Za excelentní mystifikaci až do samého konce uděluji Formanovi čestné uznání za jeho nejlepší snímek posledních let. A Carreymu poklonu a omluvu za pochybnosti o jeho herectví. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 5/10 Děj 2/10 Hudba 3/10 Efekty 2/10/// +jako životopisný film to ujde -jinak jsem se velmi nudil/// Retardovaný film o jednom retardovi v podání jiného retarda. I když někdo by mohl tvrdit, že to je geniální film o jednom géniovi v podání jiného génia. Tak kde je pravda?/// Celkem 27%/// ()

Galerie (48)

Zajímavosti (35)

Reklama

Reklama