Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj filmu začíná v roce 1956, kdy asistent manažera Manchesteru United Jimmy Murphy dává mladíkovi Bobbymu Charltonovi šanci zahrát si v prvním týmu klubu přezdívanému "Busby Babes". Manažer Matt Busby mezitím přesvědčí tajemníka anglické fotbalové ligy Alana Hardakera, aby umožnil Manchesteru United startovat v Evropském poháru. Tým sklízí úspěchy jak doma, tak v zahraničí. V únoru 1958 je anglický tým ochromen leteckou katastrofou, neboť poblíž Mnichova se zřítí letadlo s hráči United. Nehodu nepřežije celkem 23 lidí, včetně osmi hráčů Manchesteru United. I přes katastrofu Manchester United dojde v roce 1958 až do finále FA Cupu. (Ruud36)

(více)

Recenze (110)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Silná dávka emócií od BBC o jednej z najväčších športových tragédií vôbec. Nečakajte zábery z ihrísk, klasická šablóna športových filmov je predsa len o niečo pozmenená, ďaleko podstatnejšie sú postavy, podporené skvelými hercami na čele s Davidom Tennantom. Udalostí pred a po osudovej katastrofe, ktorá sa navždy zapísala do histórie, by si zaslúžili aj viac priestoru ale na televízne spracovanie je výsledok viac než kvalitný. Pre fanúšikov Manchestru United prakticky povinnosť. ()

Mara97 

všechny recenze uživatele

Několik lidí zde psalo, že je film zklamal, protože se tam neobjevil žádný fotbal. Sám jsem také čekal něco stylu Velkého Turína, kdy většina filmu byla o snaze hráče dostat se do týmu a katastrofa se stala až ke konci. Tady to bylo jiné. Film nebyl o fotbalu, ale o tom, jak to tým nesl a začal znovu hrát o ty nejvyšší příčky. Rozhodně si největší slávu zaslouží Jimmy Murphy, protože znovu poskládat tým, nabudit hráče a pak vyhrávat, to si zaslouží uznání. ()

Reklama

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Asi by se hodilo vzít si kravatu. 2000. hodnocení člověk nedává každej den. Takže jsem to musel zpestřit něčim výjimečnym. A co je lepšího než film o týmu, kterýmu fandim od roku 1999? Vlastně to pro fandu tohohle týmu považuju za povinnost. Tragédie Busby Babes v roce 58 je známá pořád. I tak se ale Manchester United semknul a dokázal nevídaný věci. Stejně tak lidi, co natočili tehle snímek. Moc fotbalu tam nebylo. Pár záběrů z tréninků. Ale o to vlastně vůbec nejde. Vzpomeňme si občas na ty, co pád letadla nepřežili. Já vzpomínám. ()

hendrich6 

všechny recenze uživatele

Fotblových filmů je velmi málo a těch povedených ještě daleko míň, a tak jsem s radostí uvítal drama United o tragické události z roku 1958.I když je to tv film, tak je z produkce BBC a to už zaručuje určitou kvalitu.A kvalitní taky skutečně je,komorní herecké výkony a citlivá hudba jasně dopomáhají ke skutečně pěknému filmovému zážitku.Trochu mě jen mrzelo, že nebyly, kromě pár minut z tréninků, žádné scény a záběry ze hřiště,což určitě ke sportovním snímkům patří.Celkově ale dobrá podívaná,nemůžu jít níž než 80% ()

TominoLa 

všechny recenze uživatele

Nezapře se, že je to televizní zpracování. Myslím si, že tenhle příběh by si zasloužil lepší. Přesto jako velkého fanouška tohoto klubu mě tenhle film potěšil a ač to nemívám ve zvyku tak jsem * přisadil. Tahle tragédie co se stala 6. února 1958 Manchester United posílila a dnes se může pyšnit nejvíce tituly. Jako fanoušek jsem velmi hrdý. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Jimmy Murphy zůstal u Manchester United až do svého odchodu do penze v roce 1971. Jako jediný trenér v historii postoupil s Walesem na mistrovství světa. Zemřel v roce 1989. (Babba)
  • Sir Bobby Charlton sehrál za Manchester United 758 zápasů a dal 249 branek. V roce 1968 byl kapitánem Busbyho týmu, který získal Evropský pohár. (Babba)
  • Sir Matt Busby vyhrál 5 ligových titulů, 2 FA Cupy a 1 Evropský pohár. Jako manažer Manchester United odešel do penze v roce 1971. Zemřel v roce 1994. (Babba)

Reklama

Reklama