Reklama

Reklama

Trans

Trailer 2

Historik umění Simon (James McAvoy) pracuje v aukční síni, kde se draží umělecká díla. Spolčí se zločineckým gangem a dohromady ukradnou Goyův obraz v ceně milionů dolarů. Po ráně do hlavy, kterou během loupeže utrží, však zjistí, že si nevzpomíná, kam cenné dílo ukryl. Když k nalezení odpovědi nepomůžou fyzické výhrůžky ani mučení, rozhodne se vůdce gangu (Vincent Cassel) k netradičnímu řešení. Najme hypnoterapeutku (Rosario Dawson), která se ponoří do nejtemnějších koutů Simonova podvědomí. Čím hlouběji postupuje do jeho narušené mysli, tím více je v sázce. Hranice mezi touhou, skutečností a hypnotickou sugescí se smazávají a mizí... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (33)

Trailer 2

Recenze (774)

Tosim 

všechny recenze uživatele

-MŮŽU TI NĚCO ŘÍCT? -RADŠI NE. Střed snímku rozdělují motivy postavy lékařky a středobodem se stává hypnóza, nakolik jste schopni ji respektovat a uvěřit, že zrovna takto by mohla být využita. Stejně mám pocit, že si Boyle a spol. hlavně dost hráli (tablet), přesto závěrečné zvraty berou dech svým nasazením. 90%. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// No, tomu teda říkám bordel. Ale zábavnej bordel! První cca půlka filmu relativně klasický heist thriller, jenom s maličko pozměněným konceptem, pak přišla jedna celkem cool písnička a při ní zásadní "AAAAWWW YEAAAAH!" moment a od té chvíle se to zvrhlo do absolutního nečekanýho finále, kde se to jen hemžilo twistama. Možná jich tam bylo až příliš, také to možná nemuselo být ke konci až tolik ukecané, Boyle si pohlídal kameru a obrazově se jedná o jeden z nejhezčích filmů roku, takže klidně mohl závěr nechat vyprávět jen pomocí obrázků ale nevadí, i tak zbývá celkem solidní film - jako obvykle platí pravidlo: kdo chce příliš, nedostane nic a kdo nic nečeká, bude bohatě odměněn. A teď mě omluvte, jdu si to přetočit zpátky k "AAAAWWW YEAAAAH!" ()

Reklama

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.9/10] | me: Veľmi slušné obsadenie, zaujímavý príbeh, eskapádne finále. Film vo mne zanechal zmiešané pocity - ale toho príjemného charakteru. Nebudem sa zamýšľať na relevantnosťou deja, ostanem verný svojim prvým dojmom a tie sú viac pozitívne hoci pomiešané a jemne zmätené. Do you want to remember, or do you want to forget? ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Šestáková odrhovačka o utopických účinkoch hypnózy v hyper hektickom háve. Prehnane rozbúraný naratív chce strašne pôsobiť kúl, mind-bogglingovým dojmom, ale pri podrobnejšom náhľade z neho upútava len nadržaný kilipovitý fetiš a jeho formálna progresivita. Na úkor toho, dejové kľučky zaváňajú vyčerpávajúcou hystériou ktorá sa snaží zakryť prvoplánové atrakcie. Opojnosť či pedantnosť Tonyho Scotta sa tu nenachádza ani náhodou a jedná sa skôr o akési frivoľné jašenia sa naprieč audio-vizuálnym spektrom bez pridanej hodnoty Dannyho Boyla. Ťažko si môžem užívať nezáväzný žánrový mišmaš v ktorom absentuje rozvaha v dávkovaní "nespoľahlivosti", postavy sa utápajú v nonsensových rozhovoroch a popritom hrajú síce burcujúce, ale neefektívne načasované pumpovačky. Oceňujem ten zápal vo vymýšľaní ostrých twistov, odvahu hnať to permanentne do fakt napínavých krajností a aj tie špásovné sidekicky na účet niektorých protagonistov sú tiež fajn, ale celé sa mi to v hlave zafixovalo predovšetkým čo by poučné rebelantské cvičenie a nie ako zimomriavkový zážitok s diváckym orgazmom. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl film hodnotit a porovnávat s ostatními Boyleovými snímky, musel bych dát pouze tři hvězdy. Ano, je to nejslabší film, který jsem od Dannyho viděl. Na druhou stranu, dát trojhvězdí inteligentní psychologické light gangsterce, mi připadá dost kruté, obzvlášť když je obsazená sice mdlým McAvoyem, ale standardně výborným drsňákem Casselem a neokoukanou hypnotizérkou Rosario Dawson, která se nebojí ukázat na kameru cecky a dokonce i vyholenej pagač. Jako nadprůměrnou hodnotím i hudbu, vyložené pak potěšily kvalitní, řídce rozeseté gore efekty. Co se děje týče, Boyle a jeho scénáristé přichází opět s originálním, tělem matoucím a značně zamotaným příběhem, který však nemá takovou údernou sílu, jakou by asi měl mít, což dávám za vinu nesympatickému závěru, kdy se Boyle musel snížit k polopatičtějšímu objasňování okolností z úst Dawson, čímž film degradoval o stupínek níže, než u něj bývá zvykem. Abych to jednoduše shrnul - kvalita zde pořád je, ale já rozmlsán jsem čekal víc. 75% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (16)

  • Když jde Simon (James McAvoy) na hypnoterapii, dostane mobil se zvoněním, které je nápadně velmi podobné písni „Extreme Ways“, kterou proslavily filmy s Jasonem Bournem. Tato postava také trpěla uměle vytvořenou amnézií. (TaNya_)
  • Původně byl do role Francka obsazen Michael Fassbender. Kvůli časového harmonogramu natáčení však později odstoupil. (Ajka1)

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Danny Boyle: Pro hrst „růžových panterů“?

Danny Boyle: Pro hrst „růžových panterů“?

08.10.2013

Žádný strach, neplánuje se další stupidní remake komediální klasiky s Peterem Sellersem. Jak si ale jistě vzpomenete, Růžový panter bylo původně jméno vzácného drahokamu. A o třpytivé a zatraceně… (více)

Reklama

Reklama