Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po svém podivínském strýci Cyrusovi zdědí Arthur dům. Nové dědictví má však nečekané zvláštnůstky skleněné stěny popsané neznámým jazykem a především 12 naštvaných duchů. Rodina záhy zjistí, že bydlení zde je doslova o život. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Pan Monk ve strašidelném domě, asi tak bych definoval tenhle film. Herecké obsazení bylo vyloženě špatné a i když se film honosí částečným zasazením mezi komedie, je přehrávání a topornost herců nepřehlédnutelná. Samozřejmě po stylistické stránce jde o poměrně povedený film, který ale dojíždí na svou nízkorozpočtovost. Osobně mi taky spojení komedie a hororu nedává moc smysl a málokomu se tyto žánry podaří spojit, bohužel film 13 duchů mezi takové filmy rozhodně nepatří. Mimochodem digitální efekty "strojovny" samotného domu byly naprosto úděsné a také na logiku se tady moc nehraje. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Náhodou byl ten nápad - kdyby to vzal do ruky někdo talentovanější - dobrej. Sbírat různý typy duchů a zavírat si je do sklepa, typické hobby. Škoda, že jak to tak bejvá, ve snaze bejt co nejstrašidelnější se z mnoha duchovskejch exemplářů stali takový docela lůzři. Třeba ten chudák s hlavou v kleci nebo smolař Torso, co se musel dopravovat po rukách, vskutku vzbuzoval účast. A ten černoch plnej hřebíků, nehoda v dílně očividně, není divu, že byl nasranej. Ten skleněnej dům byl ale nepochybně parádní a pár herců tam i trochu "zahrálo," třeba Embeth Davidtz nebo Matthew Lillard, bohužel Tony Shalhoub je Monk a Monk by do takovýho domu nikdy nevkročil, takže mu to na důvěryhodnosti moc nepřidalo. Obě jeho děti na facku otravný, jak to tak taky bejvá. Ale rozhodně mě to bavilo, jako béčko je to slušný a triky jsou fajn. Jen těch střihů, když se blíží duch, mohlo bejt míň, nemělo to kýžený efekt, nemělo to totiž praktický žádný efekt. Jinak ale se na to v klidu koukat dá. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Remake klasiky 13 Ghosts Williama Castlea. Atmosféru a strach vystriedal dynamický strih a krvavý make-up. A z klasickej predlohy s gotickým spracovaním sa stala ďalšia moderná zhovadilosť s vyblískaným sklíčkom na kamere a prázdnotou v režisérovej palici. ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Mě se tenhle horor líbil. Stupiditu a opět nelogické chování postav (jak už bývá v hororech zvykem) však solidně vyvažuje spolek zabijáckých a smrtících duchů. Někteří na pohled vypadají opravdu slušně a děsivě. V pár okamžicích, kdy nečekaně některý z nich bouchnul do skla, jsem se opravdu leknul. :-) Tak to má u hororu být. Proto dávám takové hodnocení jaké dávám, ač většina zde hodnotí spíše negativně. Nejlepší smrt (pro mě) vyhrál právník. Už jsem myslel, že ho zlá princezna hezky vykuchá a nakonec... no však posuďte sami. 75% ()

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Nápad s pekelným strojom nebol zlý, len to bolo dosť hlúpo zrealizované. Duchovia boli pôsobiví (hlavne to dievča v krvavom kúpeli) a postava opatrovateľky detí celkom vtipná ("Hele, půlka právníka"). Rád by som si to pozrel v lepšej réžií a s lepším scenárom. Matthew Lillard je ovšem skvelý. Edit: Po rokoch pridávam jednu * za krutú atmosféru. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (5)

  • Na začátku filmu jede v domě Arthurovi rodiny během snídaně na pozadí v televizi původní film 13 Ghosts. (Chatterer)
  • Za devět týdnů promítání film vydělal v USA přes 40 milionů dolarů a po celém světě přes 60 milionů dolarů. (Chatterer)

Reklama

Reklama