Reklama

Reklama

Parker (Jason Statham) je zloděj, který chce vyloupit budovu, kde jsou uložené peníze v zábavním parku. Jeho tchán Hurley (Nick Nolte) mu tuto práci domluvil a doporučil mu další čtyři zloděje. Parker loupež vede a je převlečený za kněze. Když dostane znamení, jde do budovy, kde naráz s dalšími dvěma kumpány přepadne hlídanou místnost s penězi. Další jeho pomocník August Hardwicke zapálí stoh se slámou, aby odvedl pozornost. Kvůli ochrance, která ho zastavila, se ale nedostal k tomu správnému stohu a tak musel zapálit jiný, který se dostal až k nebezpečnému materiálu, který vybuchl a jeden člověk zemřel. Parker vybere peníze a utíká pryč. Po cestě je nabere do hasičského vozu poslední, pátý komplic Carlson. Parker chce rozdělit peníze, ale lupič Melander mu nabízí, aby dal svůj podíl na nový kšeft, který všem vynese dva miliony na hlavu. Parker odmítá a ostatní se rozhodnou ho zabít. Parker je postřelen a za jízdy vyskočí z auta. Melander říká, aby ho Hardwicke dodělal. Tomu se moc nechce, ale pak jde a vystřelí. Poté Parkera kopne dolů ze stráně. Parker ale žije a v příkopu ho najdou kolemjedoucí lidé. Ti ho odvezou do nemocnice, kde se Parker probere a dřív než přijede policie, zmizí převlečený za zdravotníka. Poté se jede převléct, sežene si zbraň a jede vykrást směnárnu, kde proplácejí šeky. Při tom postřelí jednoho člověka z ochranky do nohy, ale pak mu zavolá sanitku. Parker pak volá Hurleymu a říká, že má problém, vše mu vysvětlí a chce po něm klienta Melandra. Ten se jmenuje Dancinger a je to velký boss v Chicagu... (TV Prima)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (378)

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Statham si zde zakusí jak už dlouho ne, ale to je asi tak všechno. V tomhle případě strádá hlavně scénář, který je spichlý velmi ležérně a rozhodně neřeší nelogičnosti a místy silnou naivitu. Je to předvídatelné akční béčko, ale koho baví Jasonovo porcování nepřátel, tak jako mě, tak si to v rámci možností užije. Je to ale zbytečně dlouhé, koncepčně nevyvážené a chvílema jsem netušil, proč se děje zrovna to, co se děje a jak jsme k tomu došli. Tudíž ta struktura a stavění děje stojí celkem za starou belu. Druhá polovina s Jennifer je fajn, ale to zakomponování do příběhu je naprosto zbytečné. 2,5*. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

V iných filmoch mi Jasonov Stathamov štýl hrania nevadí a naopak ma aj pobaví, ale tu v tomto odfláknutom filme, ktorý je hrozne spracovaný a zahraný ma Jason takpovediac naštval. Jennifer Lopez - absolútne zbytočná rola. To radšej ani nebudem komentovať. Hrala dobre, ale sprostá postava. Film rozhodne nezaujme, skôr dosť nudí a stále diváka núti pozerať sa na čas a počítať si, kedy už konečne bude koniec, ostatne, ja som toto skoro ani nedopozeral. Aj keby som, ako už u pár výnimiek, odpustil, že hlavný hrdina je zločinec, proste som čakal oveľa viac akcie, a toto je skôr thriller ako akčný film. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Statham touží po pomstě, Lopezová po Stathamovi, Boothová po silikonech a Nolte po eutanázii. To vše zasazeno do příběhu o loupeži, který by se směle mohl objevit v epizodě Věřte nevěřte a věřte, že byste nevěřili. Příliš dlouhé béčko lehce napíná jen díky Lopezové ve spodním prádle. Lentilky Emy Booth totiž nestojí ani za řeč a Statham dvé hodiny mlátí místo padouchů jen prázdnou slámu. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Akce 8/10/// PLUS: Jason Statham, kupodivu Jennifer Lopez, jiný děj i zápletka něž bývá obvyklé, hodně dobrá akce a hlavně v závěru to má grády MÍNUS: slabší rozjezd, méně akce, netypicky "kladný hrdina", jinými slovy je to záporák stojící na své straně a vy mu nejspíš budete fandit, nicméně Statham má lepší hrdiny./// Shrnutí: Zápletka o tom jak zloděj zradí zloděje a tento zloděj potom oloupí zloděje a ještě si to s nimi vyříká a vystřílí je neobvyklá, ale už jsme viděli daleko větší úleťárny. Skoro nahá Jennifer a hodně povedené finále mi říká že k té čtvrté hvězdě přikloním. Nebýt toho, jednalo by se o lepší průměr./// Celkem 70%/// ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

V mezích žánru docela dobrá záležitost. A to jsem si Parkera pustil s předpokladem, že to bude klasická stathamovská srajda, protože tenhle můj jmenovec vypadá spíš jako manekýn než jako drsňák. A hlavně mě děsila účast portorikánské divy Lopezové, která je v mém análu už nesmazatelně zapsaná jako "ta s tou pojištěnou prdelí". No ale v průběhu filmu jsem se přistihl, že mě to bez námitek docela baví a necelé dvě hoďky svižného a nápaditého děje mi utekly jako voda. Statham je samozřejmě jako obvykle gauner, samozřejmě charakterní a sympatický, samozřejmě že "těžko ho zabít" (ale není nezranitelný) a předvede několik dobrých gagů (ten nejhezčí je asi "bod zásobníkem"). Jennifer je pořád kočka, i když už jí (jejími slovy) "bude skoro čtyřicet" (ehm...) a po penězích a bohatých chlapech lačnou flundru zahrála slušně. A Nick Nolte... se ve filmu mihnul možná proto, že neměl ten den nic lepšího na práci. Jen mě trochu mrzelo, že nedostal víc prostoru můj uzenáčský oblíbenec Clifton Collins. No a taky se mi líbily floridské exteriéry, pár leteckých záběrů bylo hodně pohledných. Nenapadá mě nic víc, co bych k tomu napsal; solidní oddechovka na několik použití. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (12)

  • Film byl promítnut manželce a synovi zesnulého Westlaka. Skutečný Parker by podle jejich ohlasů prý byl ze snímku nadšený. [Zdroj: violentworldofparker.com] (Raziel_cz)

Související novinky

Shane Black a Robert Downey chystají film

Shane Black a Robert Downey chystají film

21.02.2022

Tak se zdá, že si režisér a scenárista Shane Black (Smrtonosná zbraň, Správní chlapi) a hvězda marvelovek herec Robert Downey Jr. (Iron Man 3) opět po letech zopakují spolupráci. Vedle zmíněného Iron… (více)

Reklama

Reklama