Reklama

Reklama

Chained

  • Velká Británie Chained
Trailer

Obsahy(1)

Jednoho sobotního odpoledne si 8letý Tim a jeho matka Sarah objednají taxi. Řidič je však sériový vrah, který si vyhlédl další oběti. Chlapec se stává svědkem vraždy své matky a jeho děsivá můra teprve začíná. (LIVINGDEAD)

Videa (1)

Trailer

Recenze (144)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Nepříjemně ostrý film z pavoučího doupěte. Vincent D'Onofrio si užívá roli dalšího monstra, skvělý herec, jak mě vždy přesvědčí (dokonce i z totálně šílené role v Men in Black udělal něco, co působilo monstrózně a nikoli směšně, v rámci možností). Chained je ukázka, že se i takové zdánlivě vytěžené téma unesené a vězněné osoby dá pojmout tak, aby působilo nevšedně a hodně přesvědčivě. Místy nepatřičně působily snahy úplně všechno vysvětlit (motivaci osob, jak to bylo tehdy a jak to bylo teď...) a obezličky, které bylo potřeba vytvořit, aby tato vysvětlení fungovala, ale i tak to byl docela inteligentní film s nábojem. ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Druhé setkání s filmem dcery Davida Lynche v trochu brutálnějším hávu a v psychologickém pojetí. Znovu se nejedná o vyloženě špatný kousek, ale na druhou stranu zase vnímám režijně a scenáristicky mezery, které dokonalosti značně ubírají. Masový vrah v podání Vincenta D'Onofria se svojí vidláckou mluvou a vyjádřovnáním z filmu vyčuhuje jak ďáblovy parůžky na hlavě a zbytek osazenstva strká do kapsy. Chained je o tom, jak je mladý kluk Tim tímto vrahounem unesen a "převychováván", takže si asi dovede představit tu tísnivou atmosféru po celou dobu. Ve výsledku nijak oslnivá, ale zato řemeslně zmáknutá jednohubka. ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé a drsné psycho od Lynchovej dcérenky Jennifer, ktorá sa pomaly zabeháva aj v hororovej oblasti a ide jej to viac než dobre. Surový, fungujúco vystavaný exploitation s bezútešnou atmosférou, ktorý ide nenápadne do hĺbky (nielen svojich obetí) a postupne ponúkne viac zvratov a nápaditých momentov, než by divák očakával. Taxikár Bob je sériovým vrahom, ktorý si domov unáša ženy, tie potom znásilňuje a vraždí. Pred rokmi si doniesol aj mladého chlapca, z ktorého vychoval svojho domáceho pomocníka, no podľa očakávania sa časom trochu zbližujú a je pravdepodobné, že Bob z neho bude chcieť urobiť svojho nástupcu. Nepríjemný film, za to však pôsobivo natočený, s výbornými hereckými výkonmi a ťaživým vyznením. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Mrtvé holky nedělají žádný hluk." Dost milé překvapení. Jennifer jede. Poměrně zajímavý nápad, stojící na dvou hlavních postavách a jejich podání. A obě jsou podány poměrně dobře. D´Onorfia jsem viděl už ve více filmech, ale teprve až tady jsem si ho náležitě užil.  Opravdu mrazivé působení, pokusíte-li se vcítit do jakékoliv z obou hlavních postav. Hodně dobrý nápad se závěrečnými titulky, po dlouhé době jsem je zkoukl až do konce. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Potom ako si matka so synom zoberú taxík, netušia, že skončia v rukách sériového masového vraha. Matka sa stáva ďalšou obeťou a syn sluhom šialeného muža na zbytok svojho života. Chystá raňajky pre svojho pána, upratuje dom po jeho krvavých činoch. Časom sa však okolnosti menia a vrah má s mladým mužom svoje vlastné plány. Film je okrem hororu, hlavne výbornou drámou vyobrazujúcou zvrátené myšlienky mäsového vraha a dôvody jeho skutkov. Mladík by si zrejme prial radšej smrť, ako to čoho čaká. Záverečné rozuzlenie bolo pre mňa takým "šokom", že nemám na výber a musím dať plný počet hviezd. Nečakajte od tohoto filmu brutalitu. Pokiaľ ste typ človeka, ktorý má radšej akciu, pred "rozhovormi" - toto určite nie je nič pre VÁS. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Pôvodne dostal film od MPAA rating NC-17, neskôr mu však bol zmiernený na R. (Sufferer)

Reklama

Reklama