Reklama

Reklama

Billy byl kdysi chloubou policejního sboru, jenže když jeden gauner znásilnil a zavraždil sestru jeho přítelkyně, rozhodl se, že trochu obejde spravedlnost a potrestá ho sám trestem nejvyšším. Z obvinění z vraždy ho vyseká přímluva kamaráda u starosty Nicholase Hostetlera (Russell Crowe), jemuž stačí zatahat za pár nitek, aby bylo obvinění smazáno. Billy svůj neuvážený skutek odnese jen vyhozením od policie. Snaží se protloukat jako soukromé očko, ale příliš mu to nejde. Když už neví, kudy kam, zjeví se znovu na scéně starosta Hostetler a nabídne mu práci. Má sledovat jeho vlastní ženu (Catherine Zeta-Jones), která ho údajně podvádí s člověkem z týmu starostova politického oponenta. Lukrativní nabídku, kterou by levou zadní zvládlo i průměrné soukromé očko, Billy přijme, netuší však, že tímhle rozhodnutím strká hlavu do oprátky. Z banální sledovačky a příběhu o nevěře se totiž vyklube pořádně morbidní příběh, v němž se objevují první mrtví, a Billy je v tom najednou až po uši, protože si uvědomí, že možná nestojí na té správné straně barikády. Ve chvíli, kdy už není komu věřit, se musí spolehnout jen na svou pistoli a víru, že dokáže najít důkaz, který mu přinese vykoupení a záchranu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (329)

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Mark Wahlberg mě neustále přesvědčuje o tom, že jestli má mít můj oblíbenec Sly nějakého nástupce, tak je to právě tenhle chlap. Těch podobností je hned několik. Oba dva umí vzít do ruky bouchačku a rozmlátit někomu tvář. Ani jeden z těchto borců není z herecké kategorie 1A, ale přesto své snímky ve většině případů tahají právě oni sami. A hlavní spojitost vidím v tom, že oba pánové jsou ve svých rolích takoví ti hodní a citliví kluci od vedle. No a podobně se MW zachová i v tomto snímku. Zápletka je taková nějaká, ale film umí vymačkat i z mála hodně občas napětí pěkně vyšroubuje. No a jak jinak než právě to, že v mých očích snímek táhne právě MW může za to, že dávám 70 a 4 hvězdy. (večeře vynikající) ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Film zejména pro ty z vás, kterým se zatím nepodařilo usnout ani u Midsomerských vražd nebo nočních zasedání Poslanecké sněmovny, protože jsou strašně napínavé a neobyčejně strhující. Vrána s Márky Márkem už jsou patrně docela v hajzu, když nepohrdnou zapózovat v ufuněných, narkoleptických a stokrát omletých detektivkách, které by unudily snad i nadšeně žehlící hospodyňku. A tak za pozornost stojí pouze návrat Omega - Kateřiny, jenž si sice asi jen tak odskočila na melouch od cévkování Daglese, avšak pořádně napatlaná Botoxem stále splňuje náročné parametry nesmlouvavého Certifikačního úřadu pro cejchování adorabilních MILFek (CUCAM). ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Broken City pojednává o New Yorské kampani na post starosty. Jednoho z nich hraje Russel Crowe a již z trailerů je patrné, že on zřejmě nebude ten nejvhodnější kandidát. A jak se do toho připlete Mark Wahlberg? To bude samozřejmě ten, kdo bude tahat za nitky. Allen Hughes nám naservíroval průměrný krimi thriller s lehkovážnými dějovými zvraty a se spousty hluchými místy. Dialogy rovnéž nejsou nikterak silnou stránkou filmu, jen těžko lze spatra chápat všechny ty politické pseudodialogy. Stopáž je tak akorát, být to delší, už by se to nedalo snést...55% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia pred premiérou divákov vnadili na šokujúci záverečný twist a toto je ono? To absolútne klišé, ktoré nebolo šokujúce ani v Komisárovi Rexovi v 90. rokoch? Fúha, drsné. A ďalej? Ani nič. Crowe vie byť super. V niektorých filmoch (Dobrý ročník, Master a Commander). Akonáhle v niektorom nie je super, je hrozný. Nevie byť priemerný alebo uchádzajúci. Vie byť iba alebo super alebo hrozný. Tu je hrozný. Dosť zlý je i Mark Wahlberg, ale oproti nesympatickému Croweovi pôsobí aj on ako zhmotnený míľnik herectva. Scenár o ničom, atmosféra polobiedna, striedavo až úplne biedna. Koniec ako vravím obrovské sklamanie. Palec dole, chalani. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Allen Hughes není špatný režisér, ale každému jeho snímku je možné něco vytknout. "Z pekla" nemá tu sílu, kterou má komiks Allana Moora. "Kniha přežití" se zase rozhodně nesetkala s takovým úspěchem, jaký se předpokládal. Ani "Zlomené město" není tím správným. Jeho filmy vypadají na první pohled hodně dobře, ale pod tím pozlátkem to prostě není ono. Jako když rozbalíte čokoládový bonbon, kde zjistíte, že čokoláda je vyschlá a hnusná, anebo aspoň chybí sladká náplň, která vám byla slibována na obalu. Na "Zlomeném městě" je pak nejhorší, že se budete nudit. Napínavý thriller je místy zpomalen do statického stavu a jako kdyby se ani dál nechtěl pohnout. Takový film vypadá dobře v traileru, ale jako celek je to nevýznamný film, který ve vás nezanechá něco, co byste si vzali dál. Snad jen to, že příště si Wahlberg vybere něco zajímavějšího, kde ukáže, že je opravdu dobrým hercem. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2013/05/zlomene-mesto-2013-50.html ()

Galerie (58)

Zajímavosti (3)

  • Okrem autentického prostredia New Yorku prebiehalo natáčanie aj v meste New Orleans. (MikaelSVK)
  • Vo volebnom sídle Jacka Vallianta (Barry Pepper) je plagát s hebrejským slovom “židovský“. Sú to síce správne písmena, ale sú písané sprava doľava namiesto zľava doprava, ako to je v hebrejskom jazyku. (Spilvo)

Související novinky

Bruce definitivně po záruce?

Bruce definitivně po záruce?

17.05.2013

Ale kdepak. I když už se frekvencí výskytu ve filmech různých kvalit snaží dohnat Nicolase Cage, daří se mu nesrovnatelně lépe. Jeho poslední tři filmy (Looper, dvojka G.I. Joe a pátá Past) byly… (více)

Reklama

Reklama