Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Raubíř Ralf je padouch z retro videohry "opravář Felix Junior". Každý den rozbíjí dům s nešťastnými nájemníky, za ním chodí opravář Felix a díky kouzelnému kladívku vše opravuje. Pro fungování hry je Ralf nezbytný, ale všichni ho přehlížejí, a když se oslavuje 30. výročí vzniku hry, nikdo ho nepozve. Ralf touží být milován a obdivován jako Felix. Podnikne proto nebezpečnou cestu do ostatních her, aby získal zlatou medaili, která by mu přinesla vytoužený obdiv. (TV Nova)

(více)

Videa (46)

Trailer 3

Recenze (874)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Disney a Pixar dál splývají v jeden celek - jako byla Rebelka víc Disney než Pixar, tohle je víc Pixar než Disney. Čtyři hvězdy nepochybně, přesto jistá pachuť z toho, jak Disney sebral "pixarizaci" veškeré její kouzlo a udělal z ní jen další obchodní komoditu. Dospělé problémy jako krize středního věku se zdětinšťují, popkulturní odkazy nahrazují originalitu a technologie design. Přesto Ralf funguje, i když ne coby originální animák, ale stereotypní příjemná zábava. 70 % ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Bolo to super ale stále som mala pocit, že očakám od toho niečo viac ale nedostala som to. Navyše ani som sa moc schuti nenasmiala. Tým zas nechcem tvrdiť, že to vtipné nebolo. Napr. taký Pacman a ten herný svet to bola proste krása. A hra Sugar rush bola proste jedna veľká chutná nádhera. Po tomto animáku som mala naozaj chuť na sladké cukríčky, lízanky, donuty a koláčiky, ale potom som sa pozrela do zrkadla a išla som si radšej zacvičiť a miesto nadrapovania sladkých tyčiniek som nadrapovala činky. No a ešte spomeniem tú Vanilopku von Šmak. Toľko o nej ľudia básnili aká je strašne roztomilá, že vlastne tým mi vzali ilúzie o nej pretože som čakala niečo iné. Samozrejme to bola pre mňa naj postava ale čakala som niečo ešte viac "kjút". Wreck-It Ralph ale rozhodne patrí medzi tie vydarené animáky, ktoré určite stoja za zmienku. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Nikdy mě tehdy, v galaxii velmi vzdálené, tuším, že se jmenovala dětství, nenapadlo ptát se, co vlastně všichni dělají, když automat zhasne. Prostě jsem házel do otvoru dvoukačky, pronásledoval nepřátelské stíhačky a likvidoval jednu po druhé. Takže alespoň takhle, po letech všem pilotům, co jsem je sestřelil, posílám díky za super zábavu. A z vděku přihodím jednu nostalgickou hvězdu k hodnocení filmu, který má ultrasvižný a hravý nástup, plný nápadů i skvělých fórků, a taky pořádně vytůrované finále. Mezitím to sice trochu poleví a začne se utápět v přeslazeném cukrkandlu, naštěstí ho nad hladinou udrží trvalý přísun vtípků a vydařených hlášek. Občas jsem se opravdu od srdce zasmál, zavzpomínal, vychytával drobné i větší odkazy a narážky, dobře se bavil, a to i díky mile přidrzlé závodnici, která byla dokonalým protikladem Ralfa. Není to trhák, který bych musel mít doma a už se těšil na reprízu, ale je to příjemná zábava, u které věřím, že jestli mi někdy v budoucnu zbude dvoukačka času, možná ji vhodím právě do bedny s Ralfem a jeho partou. P.S: Po repríze jdu o hvězdu nahoru. Ukazuje se totiž, že Ralf funguje stejně jako ty automaty. Je silně návykový. Výborná je i dabovaná verze, zejména díky skvělé Veronice Žilkové (to říkám, přestože ji moc nemusím). ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"When can we do this again? Ooh oh oh. When can I see you again? Ooh oh oh." Toto je môj asi posledný Disney film, ktorý by som zaradil medzi svoje absolútne najobľúbenejšie animáky a aj filmy, ktoré som kedy videl. Veľmi kreatívny námet a pritom súčasne príbeh s veľkou dávkou srdca, vynikajúcimi postavami, ktoré ma držali od začiatku do konca a okrem toho nám tu "Owl City" priniesol jednu zo svojich absolútne najlepších skladieb, ktorej sa asi nenapočúvam dosť za celý život. Kedykoľvek to bude bežať v telke, kedykoľvek na film dostanem chuť, vždy si ho môžem pozrieť. Disney a jeho mágia v tomto prípade funguje absolútne fantasticky. Dokonca musím povedať, že by som rád videl pokračovanie tohto príbehu. Chcem sa k týmto postavám vrátiť a chcem z ich sveta ešte viac. Ďakujem Disney za skvelý zážitok. Hodnotenie: A+ ()

castor 

všechny recenze uživatele

V jádru sympatický bručoun Ralf má krizi. Po tři dekády demoluje stále ten stejný dům, jeho prckovitý kolega Felix vše opraví a Ralfa shodí do bláta před zraky nešťastných nájemníků, kteří ho mají za vyvrhele. Vstupenkou na druhou stranu barikády má být pro Ralfa zlatá medaile. Hlavouni z Disney studia si uvědomili, že je potřeba experimentovat. Do hlavní role vsadili přerostlého smraďocha s rukama velikosti lopat a výbušnou povahou. A nabídli námět, který je nadmíru originální. Společenský vyvrhel se vydává do světa a divák zavzpomíná na kolotočářské maringotky a na kapsy zatěžkané desetikorunami. Ralf je totiž postavou z videohry. Její účastníci přes noc oddaně čekají, až se hrací automat rozsvítí a povolá je do další akce. Jakmile skončí, mají po šichtě, rozdají poslední rány a odejdou do hospody. V tom je Raubíř Ralf naprosto geniální. Právě jeho exkurze do ostatních videoher s touhou vydobýt si své místo na naprogramovaném slunci ale zamotá Ralfovým bývalým kolegům hlavu. Zbytek je docela standardní. Divákům tak nabízí i jasně položenou otázku, zda se může mainstreamový animovaný film ještě vůbec někam posunout? Nesmí zapomínat na dětského diváka, musí si na svou stranu přetahovat i toho dospělého, ale zároveň nemůže čekat, že se někdy přiblíží možnostem plnohodnotných hraných látek. Ocitá se tak v kruhu, přešlapuje na místě, tu a tam zaškobrtne, a hůř se mu vstává, protože nějaký závratný vzestup animáků už v následujících letech očekávat nelze. Naprogramovaný život Ralfa a ostatních postav nicméně na půldruhou hodinu solidně zabaví. Nabízí popkulturními odkazy, kombinaci orchestru s netradičním osmibitovým pípáním, má slušné tempo a umně střídá lokace. A to není úplně málo!! ()

Galerie (88)

Zajímavosti (41)

  • Calhoun měla být původně mužská postava. (Foox)
  • Když se Ralph prohrabuje v zapomenutých věcech v baru, tak krátce drží vykřičník s výstražným zvukem, který proslavili "Genome Soldiers" z videohry "Metal Gear Solid". (Raziel811)
  • Výrobcem zástrček na hlavním herním nádraží je "Moore". Jde o odkaz na režiséra filmu Riche Moorea. (Adrai)

Související novinky

Raubíř Ralf dostane pokračování

Raubíř Ralf dostane pokračování

02.07.2016

Disneyovské animáky jsou momentálně na vrcholu sil. Ledové království i Zootropolis se líbily divákům i kritikům a došly si pro miliardové tržby, což je u originálních projektů nevídaný triumf. U… (více)

Raubíř Ralf hraje dál

Raubíř Ralf hraje dál

14.07.2015

Od premiéry disneyovského animáku Raubíř Ralf už uplynuly téměř tři roky. John C. Reilly (Strážci Galaxie) tehdy namluvil videoherního záporáka, který se chce stát hrdinou, a byla z toho téměř… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Reklama

Reklama