Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Raubíř Ralf je padouch z retro videohry "opravář Felix Junior". Každý den rozbíjí dům s nešťastnými nájemníky, za ním chodí opravář Felix a díky kouzelnému kladívku vše opravuje. Pro fungování hry je Ralf nezbytný, ale všichni ho přehlížejí, a když se oslavuje 30. výročí vzniku hry, nikdo ho nepozve. Ralf touží být milován a obdivován jako Felix. Podnikne proto nebezpečnou cestu do ostatních her, aby získal zlatou medaili, která by mu přinesla vytoužený obdiv. (TV Nova)

(více)

Videa (46)

Trailer 1

Recenze (873)

freddy 

všechny recenze uživatele

Bavilo by vás být celý svůj život zápornou postavou, kterou nemá nikdo rád? Ralfa už to po třiceti letech, kdy je záporákem v jedné videohře, přestane bavit, a tak se rozhodne splnit si sen a získat v jedné z novějších videoher metál, ale díky jeho neobratnosti málem způsobí zánik celého videoherního světa. Zajímavý nápad, zajímavý film, prostě zajímavý zážitek. A to říkám, aniž bych většinu těch videoher zde ve filmu představených znal nebo dokonce někdy hrál. Nikdy jsem nebyl nějakým velkým hráčem videoher, ale přesto mě tenhle animák dokázal zaujmout a pobavit, zkrátka jsem si to parádně užil. Ralf je hrozně zajímavá a kupodivu docela příjemná postava, ale to se dá v podstatě říci skoro o všech postavách. Musím také pochválit některé nápady tvůrců, obzvláště skupinové sezení záporáků bylo hodně vtipné. Disney zkrátka opět jednou přišel s animákem, který je příjemný, milý a originální, a to je fajn. Ve výsledku jsem tedy s filmem spokojen a k maximálnímu hodnocení chybělo jen velmi málo, ale na některé moje animované srdcovky to přece jen nemá, a z toho důvodu uděluji lepší čtyři hvězdy. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem neviděl animák přímo od Disneyho a hodně jsem se těšil. Raubíř Ralf je originální, skvělými nápady narvaný a zábavný film pro celou rodinu. Samotný Ralf je hromotluk, ve slý hře je záporákem a bydlí na skládce; co se ale stane, když to chce změnit? V tomto ohledu nic nového, čeká nás samozřejmě opět Happy End, ale to u animáků prostě jinak nejde. Hlavní je nápad. Tento Disney-film bude bavit všechny....100% ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

A pak se objevil Snakeův vykřičník a já věděla, že mě čeká něco mimořádného :-) Na závodní svět bych se soustředila o něco méně, ale jináč přede mě tvůrci hodili parádní poctu videohrám plnou evidentních i skrytých odkazů. Jen mi chybělo větší množství her a herních hrdinů, ač věřím, že takové licence by asi nestály málo. Jinak rozhodně nadprůměrný animák, jehož nejslabším článkem je pouze 3D: ** efekt, od kterého jsem vzhledem k videoherní zápletce čekala daleko víc a dostala jsem stejný prostorový průměr, jaký dnes nabízí kdejaký druhý animák, bez výraznějších efektů, ačkoli by se nabízely. 3D bídné, pokud jste jich už něco nakoukali, film každopádně parádní, pokud už jste za život něco nahráli. A to já jo. A ten vykřičník ♥ 90% ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Koncept filmu - život postaviček z jednotlivých automatů i mimo hru, jejich vzájemné setkávání díky centrálnímu uzlu atd. atd. - naprosto perfektní a, minimálně pro mne, ojedinělý. Ano, pro děti tu jsou růžové a cukrátkové lokace, roztomilé postavičky s velkými kukadly, ale to divák tak nějak musí očekávat a nemůže se tím nechat vyvést z konceptu. Já osobně jsem si strašně užíval dabing Johna C. Reillyho, vlastně úplně stejně jako celý film. Ano, také bych uvítal zapojení více arkád (ač jsem vyrůstal už v podstatě v postarkádové době), ale i tak jsem přes drobné výhrady moc spokojen... 100% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Keď sledujeme príbeh Ralfa, záporáka z počítačovej hry, ktorý sa po tridsiatich rokoch dostáva do krízy stredného veku, pretože ho ostatní nemajú moc radi a začína púť za životnými pravdami, máme možno dojem, že ide o dospelý námet. Ale ono zdanie klame a je to aj pre deti. Originalitu síce nahrádza popkultúrnymi odkazmi - znalci PC hier si prídu na svoje, inovatívny dizajn lepšou technológiou a príbeh veľmi okato kopíruje Toy Story, ale to ľahko hodíme za hlavu a užijeme si tú príjemnú retro atmosféru vo svete, ktorý je radosť sledovať. Našťastie sa disneyovskí animátori nepokúšajú o paľbu vtipov ako v prípade Na vlásku. A to je napokon najpríjemnejšie, čo si možno od takého filmu priať. Celá snímka stojí skôr na jednotlivých momentoch a kusých nápadoch než na celkovom príbehu, ten ale dobre drží pohromade a až na pár momentov nepôsobí otravne poučne. Ralf nie je veľmi originálny, ale je príjemné ho sledovať. Disney každopádne ponúka zrejme najpríjemnejší animák roku 2012. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (41)

  • Když se Ralph prohrabuje v zapomenutých věcech v baru, tak krátce drží vykřičník s výstražným zvukem, který proslavili "Genome Soldiers" z videohry "Metal Gear Solid". (Raziel811)
  • Kořeny filmu sahají do osmdesátých let, kdy Disney začal s jeho vývojem. Film se měl jmenovat High Score. Jak pokračovalo rokování, uvažovalo se o Fix-It Felixovi jr. jako o hlavní postavě. (HellFire)
  • Spící hlídač pekařské firmy "Kart Bakery" je Beard Papa, maskot japonských krémových buchet "Beard Papa", o kterých i sní. (Doski)

Související novinky

Raubíř Ralf dostane pokračování

Raubíř Ralf dostane pokračování

02.07.2016

Disneyovské animáky jsou momentálně na vrcholu sil. Ledové království i Zootropolis se líbily divákům i kritikům a došly si pro miliardové tržby, což je u originálních projektů nevídaný triumf. U… (více)

Raubíř Ralf hraje dál

Raubíř Ralf hraje dál

14.07.2015

Od premiéry disneyovského animáku Raubíř Ralf už uplynuly téměř tři roky. John C. Reilly (Strážci Galaxie) tehdy namluvil videoherního záporáka, který se chce stát hrdinou, a byla z toho téměř… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Reklama

Reklama