Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Raubíř Ralf je padouch z retro videohry "opravář Felix Junior". Každý den rozbíjí dům s nešťastnými nájemníky, za ním chodí opravář Felix a díky kouzelnému kladívku vše opravuje. Pro fungování hry je Ralf nezbytný, ale všichni ho přehlížejí, a když se oslavuje 30. výročí vzniku hry, nikdo ho nepozve. Ralf touží být milován a obdivován jako Felix. Podnikne proto nebezpečnou cestu do ostatních her, aby získal zlatou medaili, která by mu přinesla vytoužený obdiv. (TV Nova)

(více)

Videa (46)

Trailer 3

Recenze (873)

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Kde jsou ty časy, kdy pro mě dvě koruny v kapse znamenaly výpravu z dohledu rodičů směr herní automaty. Na Ralfa jsem tam tehdy sice nenarazil, ale zase jsem si to bohatě vynahradil nyní s tímhle retro animákem. [OSCAR 2013] .. a nominace pro nejlepší animovaný film. Věřím, že většina akademiků se slzou v oku zavzpomíná na dobu, kdy utráceli kačky (nebo dolary) podobně jako já, třeba hraním Pac-Mana, a díky tomu přistane zlatá soška do těch obrovských Ralphových pazourů .. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $165miliónovTržby USA $189,422,889Tržby Celosvetovo $471,222,889Tržby za predaj Blu-ray v USA $54,171,127 //počet predaných kusov 1,726,670Tržby za predaj DVD v USA $51,807,871 //počet predaných kusov 2,539,857║ určite sa prišlo na dobrý námet na spracovanie v rámci herných pultov, má to dobrú myšlienku, zábavnosť, grafiku, či nevyhnutnú ale stráviteľnú gýčovitosť, taký mix filmov Speed Racer, Lorax a Číslo 9 /videl v kine 3D verziu: 80%/ ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Každej kdo vyrůstal na pouťových automatech musel slintat blahem.O Ralfovi sem vůbec nic nevěděl a dokonale mě odboural.Úžasný vizuál, perfektní příběh, skvělý scénář, sympatické postavičky, skvělá hudba, dokonalý dabing.V tohle filmu je všechno jak má být a nic na něm by snad nemohlo být lepší.Když nebudu moc přemýšlet nad ostatnímy, Ralf je jednoznačně nejlepší animovaný film, který jsem kdy viděl.100% pecka. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Vizuál téhle pohádky mě nikdy nelákal. Stačilo vidět hlavní postavu a prostě jsem měla jasno - tohle vidět nepotřebuju. Ó, jak moc jsem se spletla! Film srší velkou nápaditostí, hříčkami a vtipem... svět arkádových her, kde si jednotlivé postavičky žijí vlastním životem, jakmile se herní centrum na noc uzavře. V tomhle ohledu to trochu připomíná Toy Story. A je s podivem, že tohle přitom nevytvořil Pixar, ale Disney samotný. Moc jsem se bavila a užívala si celý ten svět a různorodost jenotlivých postav. I příběh samotný je docela fajn a není tak úplně předvídatelný. Zkrátka jsem nadšená a uznávám, že tenhle animák jsem podcenila. ~(4,5)~ ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Velmi originální animák, který to na začátku rozjel v takovém stylu a pro mě naprosté nostalgii, že nadšení je slabé slovo. Jenže, příběh časem zabředává do průměrných vod a zápletka, kdy se hlavní hrdina pohybuje jen v jedné, někdy i trochu iritující hře, je po tom úvodu zklamáním. Gagy se párkrát trefí do černého, jenže hrozí, že je nepochopí právě ti nejmladší, kteří nemají často potuchy, co že to ty staré arkády jsou. Jaké je tedy cílové publikum? Nedokážu určit. Opět ještě jednou musím pochválit výbornou stylizaci, 8 bitové postavy se krásně sekaně pohybují a herní svět srší nápady a dechberoucími obrázky. Snímek vcelku rychle uplyne a finále má grády. Škoda, že potenciál počítačového světa nebyl dotažen dál a scénáristé si nevyhráli o něco více s hloubkou příběhu; takto Ralf vyšumí z paměti až moc rychle. [Fix-It Felix]: "Why do I fix EVERYTHING I touch?!" [Cinema City Zličín, 1.12.2012] ()

Galerie (88)

Zajímavosti (41)

  • Calhoun měla být původně mužská postava. (Foox)
  • Akční scény proti hmyzu jsou podkresleny hudbou od DJe Skrillexe, kterého zároveň můžeme ve filmu zahlédnout jako postavu DJe na párty. (PauloZ)

Související novinky

Raubíř Ralf dostane pokračování

Raubíř Ralf dostane pokračování

02.07.2016

Disneyovské animáky jsou momentálně na vrcholu sil. Ledové království i Zootropolis se líbily divákům i kritikům a došly si pro miliardové tržby, což je u originálních projektů nevídaný triumf. U… (více)

Raubíř Ralf hraje dál

Raubíř Ralf hraje dál

14.07.2015

Od premiéry disneyovského animáku Raubíř Ralf už uplynuly téměř tři roky. John C. Reilly (Strážci Galaxie) tehdy namluvil videoherního záporáka, který se chce stát hrdinou, a byla z toho téměř… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Reklama

Reklama