Reklama

Reklama

Tambylles

(studentský film)
  • USA Tambylles
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Osmnáctiletý mladistvý delikvent byl nedávno propuštěn z výchovného zařízení a s čistým trestným rejstříkem a novou identitou se vrátil zpět k rodičům domů. Místní obyvatelé vesnice však pociťují nespravedlnost, nedostatečný trest, nezapomněli, co se zde před lety stalo. Jeho začleňování do „normálního“ života se rozhodl zdokumentovat i ambiciózní filmař, který jej nutí k převzetí odpovědnosti. Na pozadí současné společnosti, kde “všechno postrádá smysl a nic není doopravdy” se odvíjí příběh o dospívání a vyrovnávání se s minulostí zatíženou vinou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Rozhodně pozoruhodný studentský film, avšak spíše po filmařské stránce, za níž by se nemuselo stydět ani profesionální dílo. Co se týče obsahu a pojetí tématu, nijak zvlášť nevybočuje z lajny - outsiderský hrdina s neprůhledným jednáním, pseudopsychologie příliš nepodložená skutečností, nejasnost výpovědi. Vzhledem k věku tvůrce se hold nedá příliš očekávat komplexnější pojetí tématu, ale chtělo to přeci jen víc odvahy a snahu najít v tématu něco, co by obhájilo jeho volbu. ()

Traffic 

všechny recenze uživatele

Nebýt lehce nezvládnutého závěru, jdu ještě výš. Po většinu času je to vynikající, v našem prostředí nevídaně jemná studie života jako vězení, ze kterého se navzdory fyzické "svobodě" nedá uniknout. Scéna na diskotéce je v tomhle celkem doslovná, ale funguje to. Hogenauer má překvapivě dost společného se svým oblíbeným Rosalesem a zároveň je podle mě jedním z mála (fakt mála...) českých režisérů, který má na to v budoucnu natočit film evropského/světového formátu. ()

MrMysterious odpad!

všechny recenze uživatele

Nehorázne ma z morálneho hľadiska tento "dokument" pobúril. Vykonštruovaná, do oči bijúca fiktívnosť zobrazených udalostí, hlúpe rozhovory s hlúpymi otázkami, Neetickosť dokumentaristu mi otváral nožík vo vrecku. Never more. P.S.: Neviem čo fetovali organizátori cannes keď vyberali tento film ale zjavne to bolo veľmi silné. Alebo nemali k dispozícii titulky.... a ani obraz... ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Hřích, se kterým se nedá žít, který člověku znemožní normálně se nadechnout, který vás připraví o všechno. Perfektně vyobrazené prokletí vyděděnce, nemajícího nárok na špetku soucitu. Dospělý studentský film. ()

Wewerush 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavé téma a také způsob zaznamenámí, který se pohybuje na hraně mezi dokumentem a fikcí. Přesto na můj vkus hodně odvážné, jako členku rodiny, kterou toto postihlo by to asi dost urazilo. U dokumentu si člověk holt muís dávat bacha. ()

pagacova 

všechny recenze uživatele

Atypické téma, ze kterého běhá mráz po zádech, a zajímavá forma zpracování. Vzhledem k materiálním možnostem tvůrců je to pozoruhodné dílo. ()

Atjov91 

všechny recenze uživatele

Přes celkem dobrý námět mi připadalo, jako by si herci řekli ,, Nějak to dotočíme a jdeme domu" . Herecké výkony pro mě byly nepřesvědčivé a chvílema to vypadalo až směšně! ()

AnuszkaH 

všechny recenze uživatele

Nad hodnocením jsem dlouho uvažovala. Nemám moc ráda takové "pseudodokumenty." Ale asi mě to prostě bavilo. Možná i atmosférou v kině, vínem, milou společností a následnou diskuzí s M. Hogenauerem. Zkrátka to bylo příjemné. ()

Reklama

Reklama