Kid
Kid, The
Velká Británie, 2010, 107 min
Nick MoranHudba:
Ilan EshkeriHrají:
Rupert Friend, Natascha McElhone, Ioan Gruffudd, Bernard Hill, David O'Hara, James Fox, Kate Ashfield, Jodie Whittaker, Ralph Brown, Oliver Milburn, Niamh Cusack, Shirley Anne Field, Tom Burke, Con O'Neill, Jamie Anderson, Richard Graham, Sarah Barrand, Augustus Prew, Alfie Allen, Alison CarrollObsah
Kevin Lewis nikdy nedostal šanci. Vyrůstal v chudém prostředí londýnského sídliště, byl často bit a ponechán svými rodiči o hladu, ve škole byl šikanován a nakonec ponechán osudu i sociálním úřadem. Jeho život mu vlastně nikdy nepatřil. Dokonce i poté, co je mu přidělen dohled, se ocitá na ulici, chycen do pasti kriminálního podsvětí, ve kterém je známý jako „Ten malej". Kevin přesto přežije, aby si pro sebe vydobyl lepší život. Srdcervoucí a inspirující příběh, který se skutečně stal… (Zlín Film Festival)
Malarkey
Naprosto úžasný film o člověku, který celý život bojoval a život mu za to naoplátku házel pod hnáty šutry a klády. A co on na to? Stejně se nedal. Ta víra v lepší život mě naprosto fascinuje. Když to vidím, tak mě to taky nutí bojovat a přecházety ty hnusy, co život předkládá každému z nás. Tenhle film by podle mě měl vidět každý, kdo nad životem byť jen přemýšlí a uvažuje, že by všechno položil, vzdal ho a nechal ho králikům. Kid je nejenom skvělý film, ale také je to obrovský motivátor. Stačí totiž jedno. Chtít a mít sílu bojovat. A jednou se to určitě vrátí.(23.4.2012)
Pumiiix
The Kid je hodně silné drama, které je navíc inspirované skutečným příběhem ( skutečný The Kid se i objeví v závěrečných titulkách ). Chlapec to měl holt těžké a obzvlášť první dvě části jeho dospívání jsou hodně zlé ( matku bych vlastnoručně zabil ). Zbytek už není tak dobrý, ale jako celek na mě film zapůsobil. 9/10.(8.1.2011)
Shit
Na jednu stranu dobře natočenej životní příběh, na stranu druhou já v tom od začátku zpackaným životě neviděl nic extra, co by mě mělo oslovit nebo co by na mě mělo nějak působit, možná ještě tak začátek s rodinou má něco do sebe, ale ten zbytek už je celkem rutina a před označením za klišé to zachraňuje jen fakt, že to je podle skutečnosti.(19.5.2011)
Fr
,,Jsi fajn kluk kamaráde. Máš velké srdce. Jsi moc milý a to ti nikdo nikdy nevezme. Na to nikdy nezapomeň“.... PODLE SKUTEČNÉHO PŘÍBĚHU. Tatínek nám trošku chlastá, nemá (nechce) práci a maminka je taky zlato. A děti? Na ty každej sere! Prostředí, že by se čeští sociálně nepřizpůsobivý měli čemu učit (nebo ne?). Hnusnej příběh, kde každá naděje je záhy udušená tunami beznaděje a prázdnoty. Po 40ti minutách ,,životního hnusu“ se zdá, že zázraky se dějí. Ale co je vlastně zázrak? Přežít dětství? Umět se rvát? Mít pochybný kámoše, který ti dávaj prachy? Proč se v životě nestačí jen snažit? Silný příběh o nesnadné životní cestě ke štěstí, na jehož konci se klidně nechám dojmout. A vy? Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Chodím s rodiči sbírat vajgly. 2.) Uvidím, kdy je rozumné kombinovat prášky a chlast. 3.) Mám rád příběhy, po jejichž zhlédnutí si vážím toho co mám. PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ***(23.11.2010)
oje
Ze začátku ryzí sociální drama vypovídající o šikaně a krutém dětství v disfunčkní rodině se postupem času mění v boj o udržení se na vlastních nohách a proplouvání mezi mafiánskými kastami. Ponurost ani autenticita nešly na dřeň a po emotivní stránce by bylo ještě co vylepšit. Dějová linka ale byla pestrá, a tak je to nakonec oproti očekávání právě nepředpokládatelný vývoj příběhu a různorodost postav, která určuje relativně slušnou kvalitu. Alternativa: A Boy.(25.8.2011)
Ant
Velmi dobrý film s úžasným námětem, který sice není nijak zvlášť originální, ale který zaujme svou hlavní postavou a tím, jak se dokáže vyrovnat s nepřízní osudu. Dobře působí zakomponování tří různých herců v různých životních etapách. Rupert Friend opět zahrál na jedničku a jeho proměna v Kevina byla perfektní. Kdo překvapil, byla Natascha McElhone; v takové roli jí neznám a musím říct, že mi vyrazila dech. Co dodat, výborné britské drama.(18.1.2011)
Pilda17
Spoiler: Skutečný příběh chlapce, kterého matka nenáviděla a týrala jak psychicky tak fyzicky. Při dospívání byl ve škole šikanován a v dospělosti s ním kde kdo vymetl. Nakonec se sám postavil na vlastní nohy a vzepřel se špatnému osudu. Příběh tohoto snímku mě dostal a konečně jsem po dlouhé době viděl kvalitní film s kvalitním příběhem. Režisér tento film vzal do správné ruky a vytvořil povedený film... 8/10 = 80%(21.12.2010)
Martinibaby
Původně jsem zamýšlela dát o hvězdičku míň, protože jistá část filmu mi přišla až zbytečně zdlouhavá a rozvleklá, říkajíc to samé co by se dalo vyjádřit šikovným sestřihem - až poslední část filmu mě přesvědčila, abych od toho upustila. Ale to nic nemění na tom, že The Kid je vynikající drama s perfektně zvolenými herci, kde sílu příběhu umocňuje fakt pravdivosti.(16.4.2011)
Taninaca
I když se po celý film děj s hrdinou vůbec nemazlil, stále si The Kid udržuje jakýsi sluneční paprsek, aby toho nebylo na diváka moc. Krásný příklad toho, že když se chce, všechno jde...jen se tomu musí jít naproti a Kevin Lewis šel dost dlouhou a trnitou cestu – o to je jeho životní příběh silnější a pro diváka poutavější.(29.3.2011)
honajz
Nechte si ty Kidy :-( http://www.dvdextra.cz/dvd-kratke-recenze/kid.html(21.12.2010)
HappySmile
Sice to byl film podle skutečné události a já mám ráda životopisné filmy a sice herci vše zahráli na jedničku, ale i tak nemůžu dát víc než 3 hvězdičky, protože se příběh neskutečně vlekl.(16.1.2011)
Petroff
Takové nijaké. Postava hlavního hrdiny mi byla velmi nesympatická, je to o celoživotním loserovi, kterej na mě působil po celou dobu dost tupě, mimojiné třeba i proto, že se velmi snadno nechá uvrtat do mlácení se v ilegálních zápasech, pak zas má hospodu, která je pořád plná, ale on stále prodělává a neni mu to divný... Prostě takovej blbeček s kterým si všichni celej život házej zleva doprava. Že je to podle skutečnosti je smutný, ale dějou se i horší věci. Dnes kupříkladu umřou tisíce dětí hlady. To mi potom je hlupáček, co si nutně musí koupit barák, aniž by vůbec tušil, jak ho zaplatí, docela dost ukradenej.(6.12.2010)
sulimo
Otec alkoholik, matka brutální frankenstein, asi deset sourozenců a k tomu selhávající sociálka....to jsou podmínky, ve kterých Kevin vyrůstá. Zoufalství hlavního hrdiny je podané tak, že se Vám velice rychle dostane pod kůži a někdy máte chuť film vypnout, pro neúnosnost Kevinovy situace, což by byla škoda, neboť je to výborný film a hlavně výborně zahraný. Hlavně Rupert Friend je skvělý herec, který tímto dokazuje, jak všestraný je. V jednom filmovém počinu ho nenávidíte jako krutého nacistu, v dalším jako emocionálního, ziskuchtivého vyděrače a v tomto filmu si ho zamilujete jako životem týraného chlapce s obrovským srdcem a ještě větší vůlí se z těch, s prominutím sraček, které mu osud připravil, vyhrabat.(16.1.2011)
HareS
Štylistická vycibrenosť (a to predovšetkým z úvodnej sekvencie, v ktorej titulky neslúžia len ako doplnok filmu ale sú jeho neprehliadnuteľnou súčastou) plne kontrastuje so scenáristickou nefungujúcou ošúchanosťou. Výsledný filmový tvar (spočiatku sa tváriaci ako "niečo" so sociálnym podtextom, postupom filmového času však prerastajúci v čoraz väčší dramaturgický zmätok) tak zaujme hlavne vysokokvalitnou hudbou (samozrejme, britský film) a atraktivitou anglického prostredia, menej však už rutinnou, takmer až hallmarkovsky televíznou réžiou (nerátajúc tých zopár už spomenutých štýlotvorných hrátok). 55%(19.11.2010)
J0hny5
Příběh celkem sílný, ale zas ne až tak extrémně. První půlka podle mě výrazně lepší než ta druhá. Celkově mi přijde zpracování slabší a rozhodně to šlo udělat líp, včetně hereckýho obsazení. Knihu jsem nečetl, film hodnotím mírně nadprůměrně. 65%(20.3.2011)
ecceHOMMO
Pokiaľ mi na plátne bol servírovaný príbeh chlapca - bavilo ma to. Akonáhle to už bol príbeh muža strácalo to u mňa na zaujímavosti. ***/****(6.5.2011)
Morholt
Dětí jako Kevin je bohužel hromada a jen málo z nich se dokáže vyšvihnout a žít normální život. Přesto to není zase jev tak výjimečný. Z tohoto hlediska není tenhle příběh nijak originální v porovnání s tím, co se na toto téma standardně točí. V tomto případě jeho specifičnost spočívá ve zpracování, které se zaryje pod kůži a v hereckém obsazení, kdy i přes výrazný projev Ruperta Frienda jednoznačně boduje Natascha McElhone. Tuhle herečku mám strašně rád, protože na mě vždy působila svou zvláštní krásou i výborným vystupováním. Ale tady se změnila v čarodějnici nejtěžšího kalibru a v noční můru všech týraných dětí. Jediné, co bych filmu vytkl, byla jedna ze závěrečných scén, která působila jako ze špatné romantické komedie (všichni asi vědí, co mám na mysli). Nicméně pokud se stala tak, jak je podávána, tak se filmařům poníženě omlouvám.. 90%(9.4.2012)
KOZEL84
Dost nevyrovnaný film,který mě místy spolknul a to hlavně v pasážích bez dialogů,kdy děj plyne jen za doprovodu (výborné) hudby,aby mě zase po chvíli vyplivnul a já přemýšlel jen o tom jak ochotnické až parodické výkony tihle dobří herci předvádějí.Hlavně Natasche McElhone sem nevěřil vůbec nic a můžou si ji maskovat na ježibabu jak chtějí,ale ty hezké oči nezakryli.Do té role se totálně nehodila.Postupně jde ale kvalita nahoru a finále to vystřelilo ke čtyřem hvězdám,protože tohle byl prostě dobrý příběh,který mě i přes to nevydařené herectví (proto ne 5),nenechal chladným.Moran měl prostě štěstí,že měl v rukou takový scénář (no spíš příběh než scénář),protože režii moc nezvládl a ty herce si měl pohlídat on.(12.11.2010)
Icefist
Je to drama se vším všudy, ale mě osobně to tolik nevzalo. Určitě můžu pochválit tradiční, na jazyku plně ulpívající, britskou syrovost, jíž je celý snímek protkán. To, že je film podle skutečné události, mu také něco přidává na atraktivitě a nemůžu zapomenout ani na vyvedenou hudbu. Na Rupertu Friendovi byla vidět snaha, ale tak nějak nemůžu zahnat pocit, že to mohlo být ještě lepší. A co u mě nejvíce sráží hodnocení, je velice pomalé tempo, které mě trápilo skoro až do konce. Alespoň že ten závěr má trochu větší šmrnc, jinak vážně nevím, jestli bych nemusel dát ještě nižší hodnocení než konečných 60 %. Oblíbená část- úsek s pistolí(14.11.2010)
JohnPyro
na mě příliš invenční, nalinkované, předvídatelné. zaujme možná ta sociální syrovost a civilnost. ale nic, co by tu nebylo už tisíckrát. námět není předem ztracen nikdy, ale režie tohohle filmu se mi nelíbila. nenašel jsem jedinej dobrej nápad, něco co by zaujalo, prostě nic. velmi slabé.(30.11.2010)