Reklama

Reklama

Psychologické drama sleduje několik propletených příběhů, které spojují následky nesprávného použití moderních technologií. Jde o hořkosladké podobenství toho, jak mohou selhání v komunikaci ničit naše vztahy. Tvrdě pracující právník, který neustále visí na telefonu, si nedokáže najít čas na komunikaci s vlastní rodinou. Odcizený pár používá internet jako prostředek k úniku z jejich dávno mrtvého manželství. Ovdovělý bývalý policista se usilovně snaží vychovat nezdárného syna, který trápí svého spolužáka kyberšikanou. Ambiciózní novinářka vidí svou životní příležitost v sepsání příběhu o dospívajícím chlapci, který vystupuje na internetových stránkách pro dospělé. Jsou to cizí lidé, sousedé i kolegové, jejichž příběhy se protínají v tomto strhujícím dramatickém thrilleru o obyčejných jedincích, kteří zoufale touží po lidském kontaktu. Film zkoumá následky používání moderních technologií i to, jak tyto technologie ovlivňují a určují naše každodenní vztahy. (HBO Europe)

(více)

Videa (20)

Trailer

Recenze (536)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby USA $1,436,900 Tržby Celosvetovo $3,400,000▐ silná téma o dnešnom zvrátenom svete plného sociálnych sietí, zverejňovania údajov, dopisovania si, chatovania a jeho zneužívania, trefné a smutné, máme tu tri silné dramatické príbehy a gradácia až do konca /80%/ ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Neskutečná podpultovka, která překvapí způsobem nevídaným. Podobně artově šmrnclé jako 21 Grams, nebo Crash. Rozostřené neonové záběry, spletenec příběhů, konfrontace hlavních postav, několik silných emocionálních scén a éterická hudba. Crash je vizuálně vycizelovanější, 21 Grams je syrové a dirty, ale Disconnect má internet a ten tady hraje prim. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Provokatívne vykonštruovaná pavučina príbehov so silným sociálnym a morálnym podtextom, a pod ktorú by sa nehanbil podpísať ani sám Iñárritu. Aktuálna sonda na tému novodobej hrozby internetu v rôznych podobách a toho, že každý čin má svoj dôsledok, odporúčam pozrieť každému, kto sa dne pohybuje na sociálnych sieťach, rodičom, ale aj tým, ktorí si myslia, že sa ich tieto temné stránky webu netýkajú. Čakal som trošku dynamickejší ráz, so zameraním sa na hi-tech vychytávky, možno nejakú akciu, ale som rád, že som dostal komorný thriller so skvelou atmosférou. Oceňujem pomalé tempo, postupné zahryzávanie sa pod kožu, kvalitné dialógy a výber hercov šitý na mieru. A garantujem, že sa na svoj mobil, či notebook nebudete pozerať s takou dôverou ako doteraz. 90%. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Disconnect je z roku 2012 a pravdu povediac po piatich rokoch už nie je tak žhavý. Dôvodom je fakt, že problémy v zaujímavých, rytmicky zostrihaných a dobre zahraných príbehoch sú už dnes tak samozrejmé, že som mal pocit, akoby film poukazoval na to, čo je každému jasné. A aj pred tými piatimi rokmi už nebol najaktuálnejší. Taktiež mozaikovitým spracovaním by sa najlepšie hodil do módnej vlny týchto filmov v prvej polovici nultých rokov. Svedčí mu ale paradoxne menšia odozva v kritických a diváckych kruhoch a tak mu držíte viac palce, ako vysoko oceňovaným slávnejším bračekom. 70% ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Mozaikový film o vlivu internetu na lidský život. V kostce jsou představeny zřejmě všechny nejzásadnější způsoby likvidace osobnosti pomocí internetu. Rozhodně se nejedná o unifikovaný film. Je to výborně zpracované, s odstupem, který je naprosto perfektní, nepotírá emoce, zároveň však příliš netlačí na diváka, nesnaží se ho citově vydírat. To se sice ke konci změní a v posledních pár minutách snímku najdeme několik patosem mírně zapáchajících scén, zpomalovačky jsou už naprosto zbytečné, ale přesto film zůstává velmi dynamickou výpovědí o negativech moderních technologií, o kterých se příliš nemluví. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Jason Bateman (Rich Boyd) sa v krátkom časovom slede predstavil v dvoch snímkach, kde sa vyskytovali takzvaní "lovci identít". Okrem filmu Disconnect to bolo aj v komédii Na cudzí účet (2013). (ywo666)
  • Herec Jason Bateman (Rich Boyd) sa vyjadril, že Disconnect je jeho najobľúbenejším filmom, na akom kedy pracoval. (MikaelSVK)
  • Natáčení probíhalo v americkém státě New York, konkrétně například v hotelu Saw Mill River ve městě  Elmsford, dále v samotném městě New York, v Yonkers a na Long Islandu. (Terva)

Související novinky

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

28.06.2017

V pouhých 56 letech nás v úterý opustil Michael Nyqvist, švédský herec, jenž se v poslední dekádě dočkal mezinárodní slávy. Ačkoliv vám jeho jméno možná nic neříká, tvář určitě znáte. Nyqvist se… (více)

Reklama

Reklama