Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(22)

Obsahy(1)

Dobrodružný cyklus, ve kterém se něžný dobrodruh snaží objevit a ulovit v různých koutech světa vzácné obří ryby. (Česká televize)

Videa (5)

TV spot 1

Recenze (94)

herech 

všechny recenze uživatele

Dokument, který se neomezuje pouze na lov rybích gigantů, ale představuje nám také reálie daných destinací. A destinace jsou to velmi zajímavé. Potěšující také je, že se požadovaného vzácného rybího giganta vždy dočkáme - což je trochu podezřelé, ale bez toho by pořad nebyl tak zajímavý. Autenticitou některých okamžiků si sice nejsem příliš jistý, ale překousnu to. Jako celek na mě pořad působí velmi dobře a pět hvězdiček si zaslouží. ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Na NG channel som narazil na anglickú verziu tohto dokumentu. Tak som snoril na nete a zistil som, že niečo podobné robil Jakub Vágner aj pre ČT. S radosťou som sa pustil do sledovania a musím povedať, že je to veľmi profesionálne spravené. Na Jakubovy je vidieť ako miluje prírodu a čo všetko je ochotný podstúpiť pre jej ochranu a rozšírenie vedomostí. Zábery sú krásne a komentár perfektný. Len škoda, že priebeh je skoro vždy podobný. Na úvod chytí z loveného a požadovaného druhu menší kus, potom príde časť keď sa mu vôbec nedarí a nakoniec ulovenie kapitálneho úlovku. Ale tie ryby sú úžasné. Vôbec som netušil, že v sladkej vode môžu byť až také hovädá :-D ()

Reklama

gonga 

všechny recenze uživatele

Jako "dokument", snad každý pozná, že je vše nahrané, sestříhané atd., zpracované skvěle, nakolik všemu co říká věřit, a zda se při sledování oprostit od etických otázek ohledně zneužívání živých bytostí pro zábavu, což rybaření bezesporu je, nechávám na každém. A Jakub? Kdyby se nechal předabovat někým jiným, bylo by lépe. ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Všem těm pochybovačům a rádoby odborníkům na rybaření a kritikům tady, bych tu rád vzkázal, že já ač nejsem rybář a nijak mě rybaření neoslovuje, tak dokážu ocenit kvalitní provedení dokumentu a také samotného člověka, který dokáže obětovat prakticky celý život svému snu. Proč řešit jaký má Jakub Vágner hlas, nebo jak moc se usmívá do kamery a další ptákoviny. Jeho cesty vyžadují značné finanční injekce, ale za tuto oběť se podívá na místa, kde my jen těžko někdy zavítáme. Mnohdy se dostane i tam, kde jakživ Čech nikdy nevstoupil a možná ani nevstoupí. Až tady někdo z Vás (spíš jen "vás") "odborníků" dosáhne toho co on, pak si můžete otevírat hubu. Do té doby prosím raději nic nepište, je to k smíchu. A že pouští ryby? To snad musí být člověk z Marsu, aby nepochopil proč ty ryby asi pouští. Necestuje po kontinentech, aby se najedl z ryb, které nachytá... bože. :-D Za Jakuba se rozhodně nemusím stydět, že jsem Čech, což o některých tady napsat nemohu. 80% ()

Attta 

všechny recenze uživatele

Tak tohle můžu bez jakéhokoli zbytečného přemýšlení zařadit mezi nejlepší dokumentární filmy/seriály co jsem kdy viděl. Jestli nemáte jakýkoli vztah k přírodě tak asi chápu, že se na tyhle typy dokumentů díváte zcela jinak, ale já, milovník přírody dávám 100%. Jakub nejen že nám ukáže skvělé úlovky, ale hlavně "jde" po rybách které civilizovaný člověk neměl šanci zcela poznat a touží se o tom dozvědět co nejvíce a chce to ukázat právě tady! Co cením je skvělý koncept toho jak je to točené. Není to umělé, je to přirozené, není to přehnané, nevidím v tom ani náznak odkazů na světoborné vědce z USA a podobné ptákoviny jak je to zvykem u běžných dokumentů apod. Prostě výborné, uklidnující a na 100% splňující svůj cíl! Díky. ||||||||||| EDIT: Aha, už chápu zdejší hodnocení, které je tady tak rozmanité, protože hromady části natočeného materiálu pro tento dokument je také použit v pořadu S jakubem na rybách, který se s tímhle nedá srovnávat. Takže pokud hodnotíte S jakubem na rybách tady, tak děláte obrovskou chybu. ()

Galerie (142)

Reklama

Reklama