Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(22)

Obsahy(1)

Dobrodružný cyklus, ve kterém se něžný dobrodruh snaží objevit a ulovit v různých koutech světa vzácné obří ryby. (Česká televize)

Videa (5)

TV spot 3

Recenze (94)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Trpím s tebou Jakube %-] . . . Jedna hvězdička jen za ty genrové obrázky z různých krajin, za tu >samohanu< pak tak leda leklou mřenku do gatí. Tak ještě že se Kubík má tak pěkně veřejnopráv(n)ě, že si to tak všechno navzdory všem těm protivenstvím vybojoval a že si to teda za prachy nucených poplatníků >šašské rybovize< tak užívá. Ale dvd s jeho filmiky si nekoupím, jeho buzní hekání mě fakt nerajcuje a honím si raději u jiné pisskultůry... °-/ - - - P.S. A minutu ticha za Klárčina hafánka. Že by pro dobro věci zabili pejska? Nebo že by si z nás tahle parta už dělala nepokrytě prdel? Tak pochcat rybu... - - - P.P.S. A blbouni, uvědomte si, že tohle nemá nic společného s dokumentární tvorbou, natož s nějakým reálným dobrodružstvím! Copak nechápete, že je to povětšinou jen trapně markýrovaná >multikultiso.nic< realityšou? Kla(u)n Vágner se nažral a ryba zůstala celá, jen tu zase chybí ta realita a zůstala jen pachuť po rybině zasmrádnuté šou... - - - - - (Občasně náhodně nahlédnuto na >leklém sprostoru< , hodnocení po sumčím dílu 447., komentář zde s úšklebkem jako padechcátý - 18.4.2013) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Vášnivý rybář chodí na ryby, aby si odpočinul. Ne tak známý "rybolovec" Jakub Vágner. Za úlovky se vydává na extrémní místa, kde se vystavuje extrémním teplotám a pohybuje se v neprostupných terénech. Za jeho úsilí ho čeká sladkovodní odměna. Z vody tahá pěkné rybí kousky. A je ve svém živlu. Nesdílel jsem s ním až tak jeho nadšení. Ve svých převážně popisných dokumentech zpravidla mapuje svoje útrapy i radosti, které ho vedly ke kýženému cíli. Často je to pro něho to pravé "dobrodrúžo", ale z mého diváckého pohledu je to zdlouhavé popisování, které trpí monotonním schématem. Poznávání ryb, o kterých běžný rybář jen sní, je ovšem poměrně poučné, a Jakubem dobře podané, i když přece jen počítá s tím, že na jeho dokumenty se nebudou dívat absolutní rybářští začátečníci. Podezírám ho při jeho mistrovských dovednostech a znalostech, že by mu ryba zabrala i na suché z nosu a vytáhl by dvoumetrového macka i z malé louže po dešti. Ne každý má možnost se dostat na taková exotická místa, po kterých nás Jakub provede. Líbily se díly z Amazonie, Konga nebo Argentiny a nezajímavě nebyly natočeny ani díly z Mongolska nebo Ruska. Milovníci přírodních krás a trofejních ryb si rozhodně přijdou na své. Jakub je schopný průvodce a odborník, který má dokonalý přehled o místu, kam se vydá chytat a je vidět, jak ho to neskutečně baví. Sledovat několik dílů je výhodou. Při sledování celé série dokumentů se dostavuje jednotvárnost a rybu už nechcete vidět ani na talíři. 60% ()

Reklama

viktor.danek 

všechny recenze uživatele

Český Bear Grills. Taky sežere kde jakou potvoru v divočině, ale ještě u toho tahá z vody krásný obrovský ryby. Na poměry ČT mě navíc mile překvapuje úžasně dotažené profesionální zpracování. Smekám před Jakubovou odvahou a vytrvalostí a především před nasazením štábu, který je ochotný přespávat v pralese mezi anakondami a mravenci. Trochu mi vadí akorát Jakubovo sebezalíbení v kameře a vykradení hudby z Indiana Jonese ve znělce pořadu. Ale s tím se dá žít. Snad bude brzo další série. Dávám 90 %, a to ani nejsem rybář. ()

gonga 

všechny recenze uživatele

Jako "dokument", snad každý pozná, že je vše nahrané, sestříhané atd., zpracované skvěle, nakolik všemu co říká věřit, a zda se při sledování oprostit od etických otázek ohledně zneužívání živých bytostí pro zábavu, což rybaření bezesporu je, nechávám na každém. A Jakub? Kdyby se nechal předabovat někým jiným, bylo by lépe. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Kdo tohle označil za "dobrodružný"? To nechápu. Vždyť jde o jasný přírodovědný, cestopisný dokument, byť zaměřený především primárně na lov zajímavých ryb. Tohle přece s dobrodružstvím nemá co dělat, spíše s poznáváním. Dobrodružství je když jde o život. A Jakoubkovi o život přece nejde, pouze mu snad jen hrozí zlomení prutu, no né?! :-) nebo nějaký ten průjem, chcete-li sračka. Jinak prima seriál, který mě v počátcích nechytal pro bombastickou reklamu v TV. To jsem si tenkrát řekl, "a just ne". A spoustu mi proto tehdy uniklo. Takže koukám až kdesi od Texasu. Vážně to nevadí, já to časem doženu. Díky Jakube, je to skvělé právě proto, že to není takové nafoukané a hloupě sebevědomé SHOW, jak to často vidíme u jiných podobných pořadů ze zahraničí, např. na TV Discovery. PS: Ještě k některým komentářům zde na ČSFD. Mám pocit, že z některých komentářů je cítit docela silný zápach závisti, že igi.B? ()

Galerie (142)

Reklama

Reklama