Reklama

Reklama

Byzantium

  • Česko Byzantium: Upíří příběh (více)
Trailer

Eleanor a Clara, dvě tajemné mladé ženy,  hledají útočiště v chátrajícím pobřežním letovisku. Uprostřed zbytků laciného luxusu a polorozpadlých hotelů se pokoušejí sehnat peníze a ubytování. Clara si začne vydělávat jako prostitutka a brzy se setká se stydlivým a osamělým Noelem, který jim poskytne útočiště v opuštěném penzionu jménem Byzantium. Clara, která vždy myslí na budoucnost, ho promění v dům neřesti. Mladší Eleanor, věčná školačka, najde spřízněnou duši ve Frankovi a prozradí mu své tajemství. Narodila se v roce 1804, ačkoliv je jí 16 let a Clara je její matka, přestože je jen o několik let starší. Přiznává, že k tomu, aby zůstali naživu, potřebují pít lidskou krev. V malém, poklidném městečku začínají umírat lidé. A minulost, před kterou dívky tak dlouho prchaly, je pomalu dohání. Zvítězí láska nebo věčný život? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (303)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Svůj příběh nemohu vyprávět, sepisuji jej však vždy, když najdem bezpečné útočiště......... Čekal jsem sice něco úplně jiného než Stmívání, ale oto je tento příběh podivnější. Herci nic moc, prostě špatná volba, divná hudba, dialog mnohdy příšerný až nudný a kamera taky nepředvede nic extra. 50% ale spíše podprůměr. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Škoda, že to Jordan trochu neskrátil... Pár scén slušne našlapaných, atmosféra dobre budovaná. Scenár nemá nijaké extra originálne prvky, ale je funkčný, akurát dĺžka filmu odhaľuje jeho jednoduchosť. Osobitnou záležitosťou je mrazivá erotická atmosféra (ako pri každom filme, kde sa objaví Gemma). V rámci doby vzniku, kedy dobrý vkus i povesť žánru kazia filmy ako TWILIGHT, ide o veľmi dobre odvedenú robotu kombinujúcu retro i moderný prístup k upírskej téme... ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

vďaka bohu a pánu jordanovi za to, že 80% filmu ukazoval kolosálne cicky gemmy aterton, spolu so zelenými očami krásnej saoirse a gabikou marcinkovou navlečenou do kurvičkovských šatočiek sa táto vizuálne skvostná upírska ságička pozerala i napriek pomalšiemu tempu celkom príjemne; a v druhej polovici to dostalo aj patričné dramatické obrátky, takže napokon i napriek mojej prvotnej skepse nešlo o sklamanie, práve naopak - ženské interview s upírom sa síce nekoná, no jordan ešte stále vie, ako na to; ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Sakra, kdyby se zaměřili jen na tu část odehrávající se v 19. století, byla by to docela atmosférická pecka - tajemná sekta, podivná síla na odlehlém ostrově, prostituce, nemoci, parádní padouch (J. Lee Miller), Gemma Arterton v korzetových šatech a nekonečná chuť po lidské krvi. Příběhová linka odehrávající se v současnosti je slabší - a hlavně, Saoirse Ronan je na rozdíl od Gemmy hrozně unylá, její postava prostě není dostatečně zajímavá. Mnohem líp by se mi líbilo, kdyby v příběhu byla jen Clara, která si prostě nebere servítky a nesmutní nad svým osudem, naopak je akční a bere věci do svých rukou. 70 % ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Pôvodne som bola vo veľkom pokušení ubrať jednu hviezdičku, kvôli zbytočne dlhej stopáži, avšak nízke hodnotenie na čsfd ma skutočne zarazilo a nemyslím si, že by mal film tak nízku hodnotu. Faktom je, že s filmami o upíroch sa poslednou dobou roztrhlo vrece. Nie všetky stoja za zhliadnutie, tento však je svetlou výnimkou. Vizuálne a herecky na výbornej úrovni, taktiež skvelá atmosféra a gradácia deja na konci filmu-všetko presne tak, ako mám rada. Netvrdím, že sa nemohol vtesnať do kratšieho času, ale nehľadám dokonalosť, hľadám filmový zážitok, ktorý uspokojí môj vkus a taktiež som ho našla. Naviac téma večnej lásky v pozadí príbehu sa mi zdá veľmi aktuálne:) Preto som sa na koniec rozhodla dať plný počet. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo v Irsku v lokalitách County Cork a County Dublin a ve Velké Británii v Jižním Sussexu. (Terva)
  • Saoirse Ronan (Eleanor Webb) ve filmu skutečně hraje spletitou klavírní sonátu Op. 2, č. 3. od Ludwiga van Beethovena, jelikož prošla intenzivním dvanáctitýdenním klavírním rychlokurzem. (Kritiq)
  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2012 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)

Související novinky

Saoirse Ronan jako bezhlavá královna

Saoirse Ronan jako bezhlavá královna

11.08.2012

Dívku s prapodivným jménem brzy uvidíme v upírském hororou Byzantium a adaptaci sci-fi románu „twilightové“ Stephenie Meyer The Host. Pak se objeví v historickém dramatu Mary, Queen of Scots, který… (více)

Proboha, ještě jedna Sněhurka?!

Proboha, ještě jedna Sněhurka?!

14.02.2012

Letošním soubojem Sněhurky (Mirror, Mirror) a Sněhurky a lovce to neskončí. Po pestrobarevné komedii a akční fantasy přijde trocha kung-fu. Studio Walt Disney se snažilo projekt, předtím známý jako… (více)

Reklama

Reklama