Reklama

Reklama

Psycho II

Trailer 2

Obsahy(1)

Třiadvacet let poté, co byl Norman Bates uznán duševně chorým pachatelem dvojnásobné vraždy a zmizel za branami psychiatrického ústavu, byl lékaři uznán za vyléčeného a přes protesty některých lidí propuštěn. Kvůli snížení státního rozpočtu však Normana nečeká žádná "mezistanice", která by mu ulehčila návrat do normálního života a také není určen žádný sociální pracovník, který by ho občas navštívil. Norman se vrátí zpět do starého gotického domu nad Batesovým motelem a najde si práci v kuchyni blízkého motorestu jako umývač nádobí. Spřátelí se se sympatickou číšnicí Mary, která dokonce souhlasí, že se k němu nastěhuje. Jenže pak to začne znovu. Jeho dávno mrtvá "matka" mu začíná telefonovat a zanedlouho dojde k první vraždě. Není divu, Norman, který vypadá jako by se snažil žít v klidu, je neustále pronásledován sestrou své dávné oběti (pamatujete na slavnou vraždu ve sprše?) a navíc se dovídá, že jeho matka ve skutečnosti jeho matkou nebyla. Není divu, že se mu vrací znepokojivý pohled a mrtvých přibývá. Zda však vraždí Norman nebo někdo úplně jiný, to zdaleka není jediné překvapení, které vás v závěru filmu čeká. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (138)

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že jsem od toho neočekávala moc. Nepředpokládala jsem, že legendárnímu Hitchcockovu Psychu by to kdy mohlo sahat byť jen po kotníky. Ale spletla jsem se, protože Psycho 2 je podařený film. Celkově ladění filmu je úplně jiné, nehraje se tolik na atmosférické kamerové záběry, mnohem víc se pozornost upíná na dialogy a atmosféra je taky úplně jiná, ale pořád je to ono Psycho, které máme rádi. A Anthony Perkins rozhodně nedělá ostudu, stejně jako jeho herecká kolegině Meg Tilly. Příběh je sice místy slabší a někde až přehnaný, ale mám radost, že se podařilo udělat solidní pokračování něčeho tak legendárního jako je Psycho bez toho, aby z toho vznikl mišmaš mající za účel vytřískat z legendy co nejvíc peněz. ()

Revolver 

všechny recenze uživatele

Je nad slunce jasné, že nic jako původní Psycho, už nikdy nevznikne. Aby taky jo, Hitchcock byl jen jeden. Franklin ho kopíruje jak se dá a i když to není ani 1% Hitchovi atmosféry, výsledek není vůbec špatný. Ovšem film vyzdvihuje zejména Anthony Perkins, který od prvního Psycha, ani trochu nepolevil a v neposlední řadě solidní Goldsmithova hudba(bohužel legendární skladatel k původnímu Psychu Bernard Herrmann v době vzniku již nebyl více). Celkem když to shrnu, Psycho II je vedle prvního dílu jen nevylouhovaný čaj, ovšem vedle béčkových hororů 80tých let se nemá za co stydět. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Psycho 2 je vynikající a důstojné pokračování jedné z největších legend. Několik let po hrůzných událostech se Bates vrací do Motelu, ale pokušení zabíjet je velké. Nijak objevný příběh, ale zachraňujeho Perkins který je zase naprosto dokonalý. Franklinova režise je vynikající, film nikam nepospíchá a jede si svým tempem, což mu rozhodně nezazlívám. Psycho 2 je prostě vynikající dílo které sice nedosahuje kvalit originálu ale dá se na něj koukat v pohodě. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Lepší, než jsem čekal, a ne tak zbytečné, jak jsem se bál. Hitchcockova atmosféra je samozřejmě někde úplně jinde, ale potěší nejednoznačnost hlavního, ehm, hrdiny, který alespoň v mém případě vzbuzoval střídavě lítost a strach, a u něhož jsem si docela dlouho nebyl jistý tím, co se doopravdy děje a co je jen v jeho hlavě. Krvavé finále bylo přímo monstrózní a závěrečná rána vše zpečetila. Mrzelo mě jen lajdácké chování policistů, na nichž si scénář nedal záležet ani zpola tak jako na Batesovi a spol. Hudba Jerryho Goldsmithe byla fajn - nic zapamatovatelného, ale stoprocentně účinná. ()

TheRoller 

všechny recenze uživatele

K Psychu originál hľadám slová odkedy som ho prvýkrát videl a stále neprichádzajú. K "dvojke" je to už o čosi ľahšie... V každom smere skôr milo nostalgické ako strašidelné, niektoré zábery a momenty však za to naozaj stoja. Anthony Perkins proste má miesto v mojom priečne-pruhovanom svale s funkciou hladkého a ja si ho vždy rád pozriem, v hocičom. Nôž cez ústa, telo s nožom na schodisko, Tony za klavírom s Moonlight sonátou od Ludviga van... a namojdušu perfektný záver, u mňa to pod štyresu jednoducho nejde! 75% ()

Galerie (91)

Zajímavosti (13)

  • Jméno postavy Meg Tilly - Mary Samuels je odkazem na původní Psycho. V prvním díle se Marion Crane zapsala v Batesově motelu pod falešným jménem a to jako Marie Samuels. (Chatterer)
  • Když Mary a Norman poprvé jdou do pokoje jeho matky, můžete před rozsvícením na pravé straně zdi spatřit siluetu Alfreda Hitchcocka. (Chatterer)

Reklama

Reklama