Reklama

Reklama

Psycho II

Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Třiadvacet let poté, co byl Norman Bates uznán duševně chorým pachatelem dvojnásobné vraždy a zmizel za branami psychiatrického ústavu, byl lékaři uznán za vyléčeného a přes protesty některých lidí propuštěn. Kvůli snížení státního rozpočtu však Normana nečeká žádná "mezistanice", která by mu ulehčila návrat do normálního života a také není určen žádný sociální pracovník, který by ho občas navštívil. Norman se vrátí zpět do starého gotického domu nad Batesovým motelem a najde si práci v kuchyni blízkého motorestu jako umývač nádobí. Spřátelí se se sympatickou číšnicí Mary, která dokonce souhlasí, že se k němu nastěhuje. Jenže pak to začne znovu. Jeho dávno mrtvá "matka" mu začíná telefonovat a zanedlouho dojde k první vraždě. Není divu, Norman, který vypadá jako by se snažil žít v klidu, je neustále pronásledován sestrou své dávné oběti (pamatujete na slavnou vraždu ve sprše?) a navíc se dovídá, že jeho matka ve skutečnosti jeho matkou nebyla. Není divu, že se mu vrací znepokojivý pohled a mrtvých přibývá. Zda však vraždí Norman nebo někdo úplně jiný, to zdaleka není jediné překvapení, které vás v závěru filmu čeká. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (138)

Matli 

všechny recenze uživatele

I po dvaceti letech (natáčecích i dějových) parádně navazuje na jedničku a drží si i její atmošku, takže odkaz Alfreda je znát. Hlavní hrdina, který byl i v jedničce si zase střihnul hlavní roli a de mu to hodně dobře, ani bych neřekl, že je o 20 let starší. Psycho 2 si stále svoji roli psycha drží, není to žádná nastavovaná kaše, do poslední chvíle člověk neví a pak je to twist za twistem. Spokojenost. 76% ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Norman se vrací po dvou desetiletí zpátky domů, prý je normální, což je,ale jen chvilku. A ještě když mu někdo záměrně pomáhá, aby se ještě víc zmagořil. Jo když pouští mnohonásobného vraha na svobodu nevěstí to nic dobrého. Film je plný zvratů a nečekaných překvapení, má to příjemnou atmosféru, kdy mužem vidět jak se Norman mění v pořádného šílence, jenže když mu to radí matka...., důstojné pokračování. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Ani druhé Psycho není žádný velký horor, i když tentokrát je toho napětí trochu víc. Docela hezky to rozvíjí postavu Normana Batese a nepůsobí to nijak nastavovaně. Filmařsky to sice není tak elegantní, ale doba pokročila a čistě technicky je to prostě lepší, i když ani tentokrát ty mordy za moc nestojí. Ale o nich Psycho až tak stejně není. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Tak co nám zůstalo z původního Psycha? Atmosféra strachu a hrůzy je pryč, děsivý Norman Bates je nahrazený postarším unaveným pánem, kterého je Vám spíše líto a přejete mu, ať ho nechají na pokoji. Do toho pár zbytečných a klišoidních postav (starý šerif, hodný psychiatr atd...) Jinak nám zůstává klasický docela slušně rozehraný thriler (horor to podle mě není), který chvílemi docela dost nudí, ale nabízí pár slušných vraždiček a fajn finále. Co mě ovšem fakt dostalo je závěrečná pointa, která filmu sedí jako prdel na hrnec a je vzhledem k osobnosti Normana Batese velice logická. SPOILER - Bates si prostě zvykl mít svoji maminku mrtvou KONEC SPOILERU. Celkem slušný průměr, ale nic víc. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

"Usaď mě do mého křesla, Normane. Nejsem ještě ospalá..." Těch třiadvacet let je opravdu znát, a to nejen ve tváři Anthonyho Perkinse. Barva, sympatické postavy, věrohodnější provedení "bodacích" scén a zcela nový (nezapomenutelný) pohled na Normana Batese, to vše dělá z "Psycha II." film/horror, jenž hravě předčí originál. Alespoň dle mého.;-) ()

Galerie (91)

Zajímavosti (13)

  • K natáčení byl použit původní dům z prvního dílu, avšak motel musel být zrekonstruován. (Chatterer)
  • Meg Tilly nikdy neviděla původní Psycho. Velmi se divila tomu, když Anthony Perkins na sebe strhl veškerou pozornost tisku, který oslavoval jeho comeback. (Chatterer)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno