Reklama

Reklama

Dovolenkáři

(festivalový název)
  • Velká Británie Sightseers (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Tridsaťštyriročná Tina (Alice Lowe) je zamilovaná a hoci jej známosť s Chrisom (Steve Oram) trvá sotva tri mesiace, rozhodne sa s ním podniknúť výpravu karavanom po anglických múzeách, kultúrnych pamiatkach, kopcoch, jaskyniach a kempoch. Avšak udalosti sa sprisahajú proti nim a plánovaná dovolenka naberie trochu iný spád. (sochoking)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (97)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Tak nesympatické duo sa len tak nevidí!:) Má to estetiku dokumentárnych filmov s nádhernými a skutočne poetickými zábermi pútavo melancholickej anglickej prírody, do toho prvky toho "najlepšieho" gore, k tomu prímes totálne najčiernejšieho krutého suchého humoru, občas záblesk nejakej tej pointy (záver?)... Totálne divná zmeska, znalci ocenia:) ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

„This is not my Vagina!“ Wheatley by se měl těšit širší pozornosti. Ani ne tak kvůli Kill Listu, jenž mnozí diváci nepobrali, ale právě kvůli Sightseers. Překvapivě vyzrálý snímek plný nádherných exteriérů, sociálních konfliktů a nečekaně vybroušených dialogů, které má na starosti Alice Lowe (Jednotka příliš rychlého nasazení). Ta si zde střihla i hlavní hrdinku, která vyrazí v karavanu na výlet se svým novým přítelem. Že to nebude úplně vysněná dovolená, je nad slunce jasné v momentě, kdy omylem přejedou muže… Ač se to nezdá, snímek je to nejen násilný, ale stejně tak romantický. Společně s eightees hudbou a černým humorem se všechno tak dokonale doplňuje, že po jeho skončení budete - věřte nevěřte - opravdu skvěle naladěni. Radost sledovat. ()

Reklama

Xeelee 

všechny recenze uživatele

[FOD 2017] Cesta z města jako lék na problémy je fikce a jen eskaluje hluboko ukryté frustrace, které začnou mimo rutinu všedních dní probublávat na povrch. Když Vám dojde proč došlo k poslední scéně (paralela se závěrem na festivalu uvedeného snímku Přepadení! Jack Rozparovač /odkaz obsahuje spoiler/), tak vás zamrazí a můžete si náležitě vychutnat závěrečnou Power of Love od od Frankie Goes to Hollywood. Krásně otrlý to romantický film. A takový milý, laskavý. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Zadejte se do třicítky, neboť každý rok single navíc zvyšuje pravděpodobnost, že narazíte na perverty typu Chrise a Tiny - včetně psa... a pozor na přechody z odtažité nudy do extrému šoku, které z vás učiní senzacechtivého diváka, jemuž nikoli bez známek znepokojení později dojde, čemu že se to tak spontánně smál... Výlet na vlastní nebezpečí, leč vzpomínky na něj nevyblednou. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Celkem stále ještě mladý pár se vydává na road trip po Británii, mají k tomu karavan a záměry, které nejsou úplně jasné. Ona je celkem náladová, on je podivín. Rozhodně to nejsou postavy, do nichž byste se zamilovali na první pohled. Přesto se vám nějak dostanou pod kůži. Je to těmi divnými situacemi, které jdou až do absurdna, je to výběrem písní a také hereckými výkony, které jsou hodně... intenzívní, to bude správné slovo. Pokud máte rádi černý humor, tohle se vám může hodně líbit. Jinak asi spíš ruce dál. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení trvalo 24 dní. (Rob Roy)

Reklama

Reklama