Reklama

Reklama

Victor (Colin Farrell) je pravou rukou kriminálního bosse jménem Alphonse (Terrence Howard), jehož gang se právě potýká s problémem. Někdo totiž systematicky zabíjí jeho členy a dokonce vyhrožuje samotnému Alphonsovi. Po stopách neznámého útočníka se vydává Victorův přítel Darcy (Dominic Cooper), který cítí šanci zavděčit se Alphonsovi a postoupit v hierarchii organizace. Uprostřed toho se Victor seznamuje s Beatrice (Noomi Rapace), tajemnou Francouzku, která žije se svou matkou, Valentine (Isabelle Huppert), ve věžáku kousek od Victora. Oba si nesou svá tajemství, oběma život uštědřil tvrdé rány a oba mají své důvody toužit po pomstě. Ale teprve vzájemná přitažlivost a vášeň jim dodá sílu uskutečnit krvavý očistný plán odplaty. (Bontonfilm)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (543)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Rozpačité. Linie hrdinovi pomsty je skvělá a akční scény (i když jich mnoho není) jsou opravdu výborné a hned bych dal rejžovi natočit nějaký přímočarý akčňák. Ten zbytek totiž docela drhne, linie Farrella a Noomi Rapace je nepřesvědčivá, nudná a dialogy občas dosti tahají za uši. Tempo je navíc dosti pomalé, některé scény vyznívají skoro nechtěně směšně a zajímavá postava Dominica Coopera mohla být také využita lépe. Nakonec tedy spíše promarněná šance. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Vidět trailer před filmem a čekat pak třeskutě akční podívanou, asi bych byl taky zklamanej. Skutečnost je totiž trošku jinde. Dead Man Down je hlavně ponurý thriller s pečlivě budovanou atmosférou, ne zcela jednoduchým příběhem a skvělou hlavní dvojicí, díky které je film nasáklý i poněkud drsnou romantikou. Na akci se samozřejmě nezapomíná (v podstatě jsou tu dvě kratší a jedna delší v závěru), a i když jsou perfektně natočeny, nejsou zcela prioritní. Trochu se tu nabízí srovnání s předloňským Drive s tím rozdílem, že tenhle snímek je míň "artovější", za to s větším důrazem na bránu. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Dánský filmař Oplev potvrdil své kvality. Vzal sebou i svou spolubojovnici Noomi Rapace z jejich kasovně úspěšné skandinávské detektivky a za oceánem natočil temný thriller. A stejně jako je steak z hovězí svíčkové šťavnatý jen v případě, kdy před konzumací nevidíme obtloustlého, umaštěného a jedno cigáro za druhým kouřícího kuchaře, tak i tenhle kousek je šťavnatý hlavně tehdy, pokud předtím ignorujeme trailer i jakékoliv další informace. Vymýtil maďarský přízvuk, aby mohl mít snadnější cestu k pomstě. Byl to taťulda od rodiny, kterého okolnosti donutily dělat nepěkné věci. Do toho všeho navíc přijde romance s neobvyklým průběhem, protože sousedka se znetvořeným obličejem poté, co ji smetl opilý šofér, jaksi nehledá parťáka do baru nebo postele. Nakonec to není tak tajemné, osudové a komplikované, jak se to tváří a má to poměrně utahanou prostřední část, nicméně je velmi příjemné sledovat kousek nasáklý ponurou atmosférou, ve kterém si tvůrce uvědomuje sílu pasáží beze slov a který umí vyprávět pomocí obrazu. Místy jde proti současným trendům, vyhýbá se trapnému hláškování, předkládá svižné a přehledné akční sekvence a kromě režiséra má ve svém čele znovu výborného Colina Farrella, který bez potíží zvládá nejen vnitřní rozpolcenost, ale i s odstřelovačkou mu to jde vskutku náramně!! ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Zdá sa, že Oplevov drsný štýl bol na impulz americkej produkcie zaobalený pomerne zbytočnou dávkou romantiky, aby sa stal prístupnejší širšiemu publiku. Avšak presne tento fakt sa stal skalou úrazu a nakoniec ani širšie publikum sa nekonalo, keďže v kinách výrazne prepadol. Dúfam, že Oplev sa jedného dňa obzrie za týmto filmom, nase*ie sa a natočí zostih, ako to spravili jeho kolegovia Helgeland, či Donner. Zostrihať tento film cca o štvrťhodinku sladkých rečí a siahnem aj po piatej hviezdičke. Nechcel by som podceniť Oplevove schopnosti a napísať, že tento žánrový mix bol pod jeho sily, no mám dojem, že to, čo mu bolo predurčené, je točiť chladné filmy s tajomne hustou atmosférou. Tie tento film nepostráda, nechýba prefíkaný scenár, premyslené zvraty, dobrí herci a režisérska nápaditosť. Tým ale ani nechcem povedať, že tá romantika bola totálne zlým ťahom, nakoniec Noomi Rapace ťahá tento film s Farrellom minimálne fifty-fifty a celková pointa dáva filmu príjemnú ľudskú a civilnú podobu, len to mohlo byť trošku viac držané na uzde. 80%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Trailery slibovaly vybroušenou, drsnou jízdu, kde nechybí ani notná dávka akce a brutality. Výsledná podoba je však výrazně odlišná a přestože se ve filmu vyskytuje vše, co bylo viditelné v cool ukázkách, příběh se až moc zaměřuje na romantickou linii, nemluvného zabijáka a zjizvené sousedky. To vše ještě zamotané do překombinovaného příběhu o pomstě. Ale atmosféra by byla, takže celkem ok. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (14)

  • Vo filme možno počuť okrem anglického aj francúzsky, španielsky či albánsky jazyk. (MikaelSVK)
  • Na konci filmu, keď Victor (Colin Farrell) a Beatrice (Noomi Rapace) cestujú domov newyorským metrom, môžeme vidieť nápis "York-Dauphin", čo je zastávka filadelfského metra. (vander19)
  • V scéne, kde Alphonse (Terrence Howard) preberá hovor od svojho človeka, chytí telefón naopak, ale aj napriek tomu ďalej veselo telefonuje. (vander19)

Související novinky

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

01.03.2013

Dánský režisér Niels Arden Oplev má bohatou filmografii, ale u nás jej známe zejména díky původní verzi Mužů, kteří nenávidí ženy. A když natočíte film, který mnozí považují za lepší, než je… (více)

Farrell, Rapace a krvavé vyvrcholení

Farrell, Rapace a krvavé vyvrcholení

03.11.2011

Tvůrce původních švédských Mužů, kteří nenávidí ženy Niels Arden Oplev míří do Hollywoodu. A bere s sebou i Noomi Rapace, představitelku Lisbeth Salander (i když pro ni to americký debut nebude,… (více)

Reklama

Reklama