Reklama

Reklama

Desetiletá Charlie se od narození s rodiči (Zac Efron a Sydney Lemmon) neustále stěhuje z místa na místo. Nomádský způsob života ji neskutečně rozčiluje, ale rodiče netuší, jak jinak ji ochránit. Charlie je totiž „jiná“. K zapalování věcí nepotřebuje sirky ani zapalovač, stačí, když se rozhodne, že mají hořet. Horší je, že svou schopnost nedokáže úplně ovládat, a když je rozhozená, může být sobě a svému okolí pořádně nebezpečná. Tajná vládní agentura, která se specializuje na vyhledávání a ovládání podobně mimořádných lidí, po Charlie samozřejmě jde, a to je důvod, proč rodina permanentně utíká. Stačí jeden malý incident a Charlie se objeví na jejich radaru a zmizet z něj není snadné. Tihle lidé se navíc neštítí používat násilí, ani vražda pro ně není nijak zásadní problém. Proti sobě však mají zoufalé rodiče, kteří jsou pro ochranu svého dítěte ochotní obětovat cokoliv, a holku, kterou opravdu rozčílit nechcete, pokud na sobě nemáte protipožární oblek. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (125)

lykan9 

všechny recenze uživatele

Bohužel ne vždy se podaří atmosféru knih Stephena Kinga přenést na filmové plátno a Žhářka je toho důkazem. Herci a jejich postavy byli nemastné neslané, kdy pochvalu si zaslouží snad jen Zach Efron a částečně Michael Greyeyes. Ostatní mě však ani zdaleka nepřesvědčili a někteří mě svými výkony doslova rozčilovali. Samotný průběh děje je také poměrně nudný a zmátoří se až v závěru. Prostě jde to určitě i lépe, jak dokazují jiné filmy na motivy Kingovek. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Firestarter je neuvěřitelně mizerná filmová záležitost, která mě až šokovala, jak je ve všech ohledech špatná. V šoku jsem navíc ale i z účasti Zaca Efrona v takovémto průseru, jako herce ho mám totiž velmi rád, nicméně tento výběr se mu fakt ale zle nevydařil. Každopádně celý scénář tohoto snímku je vhodný tak akorát posloužit jako nějaká průměrná epizodka v jakémkoliv sci-fi seriálu, a to ještě dost krátká epizodka, jelikož obsahově to je vážně miniaturní hříčka, k čemuž bych chtěl jen tak mimochodem podotknout, že to není ani zdaleka poprvé, co takovýmto způsobem byla zpracována nějaká povídka Stephena Kinga, kdy působí na celovečerní film opravdu nedostačujícím způsobem, tudíž by se nad tímto trendem měli v Hollywoodu již vážně trochu zamyslet, jestli má opravdu cenu zfilmovávat každý prd, co tento plodný autor napíše, ať už je kvalitní jak chce. V tomto případě je celý tento film ovšem nefunkční o to víc, že se tu tvůrcům nepodařilo navodit ale ani žádnou atmosféru, napětí, emoce, veškeré postavy mě ani trochu nebavili, film navíc ani příliš nic nevysvětluje, prostě je tu nahozena jen banální, otřepaná linie, která nemá čím zaujmout, hodná rodinka proti zlé vládní agentuře, to fakt není žádná nápaditá hitparáda, k tomu žádný zvrat, žádný zásadní moment, pointa nudná, zkrátka tato podívaná se skutečně nepovedla, a víc k tomu nemám a už ani nechci co dodat. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Hudobne zvládnuté na jednotku, bola tu atmosféra, čo je pri filme ako tento veľmi dôležité. S touto adaptáciou ale Stephen určite nebude spokojný, napokon, tak ako bežne. Zmenili mu totiž celý príbeh. Ja však sklamaný nie som. Film je síce priemerný, ale tá hudba mi hrá v hlave stále. Taký malý dôkaz, čo dokáže výborný soundtrack. ()

toi-toi 

všechny recenze uživatele

Úprimne mi je ľúto, čo robia s knihami od Kinga. Firestarter, ako kniha je výborná. Ale.knoha je kniha a film je film. Dostali ju žiaľ do rúk neschopní ľudia, ktorí vŕšia klišé nad klišé s patetickým scenárom, pripomínajúcim akčné filmy Chucka Norrisa z osemdesiatych mixnuté hororovými béčkarmi z deväťdesiatok. ()

peetrejr 

všechny recenze uživatele

Veľa diel, ktorým dodal predlohu pán King malo úspech ale aj neúspech. Nová Podpaľačka patrí do neúspechu. Prvé sklamanie bolo že sála v kine bola prázdna, čo už naznačovalo že niečo nebude v poriadku. Začiatok filmu bola vlastne až polovica z knihy... teda začiatok mi nesadol, pretože bol strašne rýchly a chaotický. Od stredu filmu (trištvrte knihy) sa to začalo rozbiehať a bolo tu pár dobrých scén. Teda jedna. A to taká že sa Charlie prepadla oknom. Bodka. A koniec filmu bol strašne rýchly až nerozvážny. Fight kde sa Charlie dostáva von z Firmy bol celkom dobrý (takže to trochu dodalo nádej filmu) ale potom prišiel koniec a ja som sa smial. Reálne v kine som sa smial miesto čo ja viem, asi som mal byť v úžase? Herečka Charlie bola uveriteľne dobrá ale počkať, čo Zac? No milý Efron bol tak akurát troska s vybielenýni zubami. McGeeovci mali byť chudobnejší ale miesto toho si Andy s Vick prenájmu velikánsky domisko a sťažujú sa že akí sú úbohí, pritom ich chrup by ste mohli zrovnávať s tými, ktoré sú na nástenke u zubára. Kapitánka bol v knihe kapitán a nebol černoška, Rainbird nebol Dážďovník (wtf?) a Irv s jeho manželkou prežili katastrofu na farme. Bola tu ešte jedna strašne divná scénka, kde Andy s Charlie prišli na Irvovu farmu a jediné čo vyjde z Charliených úst je: ,,Môžem sa pohrať s vašimi sliepkami?" Wtf?! To je tá najdivnejšia veta na svete. Ktoré dievčatko príde na cudziu farmu a jediné čo chce, je že sa chce pohrať so sliepkami? Hmmm, asi to je u mládeže populárne...hrať sa so sliepkami, neviem ja by som hrádky so svojím kohútom za sliepku nevymenil. Pre mňa je Žhářka veľmi veľké sklamanie ale, je tu predsa len jeden plus. A to je hudba, ktorá trochu do filmu ani nepasuje  - hudba je fantastická (pripomína zvučku Interstellaru). Toto je môj verdikt pre Podpaľačku: ** ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • Scéna v budove firmy, kde Charlie odpáli jedného z agentov a následne mu zoberie kartičku, bola k ničomu, pretože neskôr Charlie otvára dvere bez pomoci kartičky. (peetrejr)

Reklama

Reklama