Reklama

Reklama

Harry Hole (Michael Fassbender) je enfant terrible týmu, vyšetřujícího zločiny v norské metropoli. Na jedné straně je to výjimečně dobrý detektiv, jehož netradiční metody skoro vždy vedou k úspěchu, na straně druhé se však jedná o nezodpovědného alkoholika s tolika prohřešky, že je už dál nechtějí přehlížet nejen jeho nadřízení, ale ani jeho přítelkyně Rachel (Charlotte Gainsbourg), s níž se právě rozešel. Jediné, co stojí mezi ním a pitím, je případ, který by ho přivedl na jiné myšlenky. Ke smůle jedné ženy, která zmizela uprostřed noci ze svého domu a o pár dní později byla nalezena brutálně zavražděná, se Harry právě dočkal. Postavený sněhulák, který na místě činu zůstal jako jediné vodítko, naznačuje, že tenhle pachatel si chce hrát a že si dost možná už párkrát takhle hrál i v minulosti. A že ho to baví čím dál víc a nehodlá s tím přestat. Přestože Harrymu v pátrání pomáhá brilantní mladá vyšetřovatelka Katherine Bratt (Rebecca Ferguson), nepřestávají policisté tahat za kratší konec. Záplava domnělých i pravých stop a hned několik podezřelých vytvářejí pachateli dokonalou clonu, za níž může nerušeně stavět sněhuláky, vraždit a dělat si legraci z Harryho Holea. Jenže skvělému poldovi stačí i vrahova nepatrná chyba k tomu, aby se chytil stopy a už ji nepustil. (CinemArt)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (713)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Film jsem chtěl vidět už jen kvůli herci Michaelovi Fassbenderovi, protože filmy, ve kterých hrál mají většinou ode mne vysoké hodnocení (např. Vetřelec: Covenant, Prometheus, Jana Eyrová, Hanebný pancharti, Jezero smrti...apod.). Co se týče filmu Sněhulák, docela zajímavá kriminálka. Škoda jen, že vraždy nebyly víc krvavější. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Tady není moc co dodat, Snömannen je přepis 7. případu Harryho Holea z cyklu kriminálek Jo Nesbø z roku 2007. A je to příšerná nuda, obsazení je sice bezva (Michael Fassbender, Chloë Sevigny nebo Charlotte Gainsbourg), ale žádný zážitek to není. Nuda, seď, klišé, zasněžené pláně, vykonstruované vztahy mezi postavami, nadbytečné násilí, příliš okatá propagace národní kultury. Po letech od Hodejegerne si stále s filmovým Nesbøm nerozumíme. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $6,700,035Tržby Celosvetovo $43,084,060 ▐ Chladné, mdlé, chýba tomu lepší zápal, element, ktorý by lepšie vtiahol do deja. Niektorý herci aj trošku nadbytočný, či mimózny ako J.K. Simmons či ošuntelí Val Kilmer(vypadá fakt strašne). /40%/ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Třeba loňskou Dívku ve vlaku mnozí rovněž sjeli, přitom mně se solidně strefila do vkusu. Jasně, tvůrci se nechali hodně inspirovat perfekcionistou Fincherem a jeho Zmizelou, nicméně svou kvalitu předvedli. Letos zase všichni uctívají thriller Wind River, ač si musíme přiznat, že s řadou témat se v jeho případě nijak zajímavě nepracuje a samotné pátrání je poměrně nahodilé. Sněhulák má několik neobratných momentů, neuspořádaných scén, nevyrovnané tempo, ale takovou kritiku, jaká se na něj snáší, si nezaslouží. Oscarový Dion Beebe předkládá výtečné záběry zasněženého Norska včetně starobylého Bergenu, úvodní mrazivá samota s následnou jízdou po praskajícím ledu se dostane pod kůži, zasmušilé atmosféře pomáhá i solidní zvuk a depresivní hudba. Asi není žádné tajemství, že hlavní hrdina (tradičně dobrý Michael Fassbender) pátrá po ženách zmizelých s prvním sněhem, cosi je spojuje, jenže pak si dáme kolečko třeba do minulosti, ve které vyšetřuje i Val „ještě žiju“ Kilmer, což ničemu příliš nepomáhá. Pak přijdou další postavy, záhy zmizí, čímž se děj znovu tříští. Motivacím mnohdy nerozumíme, orientace je tím horší. Potíž je v překombinovaném podání a těžkopádnějším uchopení několika stěžejních pasáží, které měly být nápomocné těm divákům, kteří předlohu z pera norského autora mrazivých detektivek Jo Nesbøa neznají. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Keby bol Nesbø “hore kopytami”, obracal by sa v hrobe. Neskutočne nevýrazný ne-horor, ktorý ani z pohľadu thriller žánru, nie je nijak prevratnou záležitosťou. Takmer dve hodiny nudy bez akejkoľvek snahy o budovanie atmosféry, bolo pomerne bolestivou skúsenosťou. Kto je všímavý, identitu vraha taktiež pomerne rýchlo odhalí, a tak sa jedinou originálnou premisou, stalo stavanie snehulika z dvoch gulí, čo dnes dokáže už takmer každý “k ... “, vrátane mňa. Veľká slabota, nebavilo, a chvála bohu za radu “známeho na telefón”, ktorý ma od tohto mdlého, nijak výrazného počinu, slušnou formou odhovoril. Niekedy som mal doslova pocit, že sledujem nejaký nepodarok z produkcie RTVS .. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (14)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v nórskom hlavnom meste Oslo a ďalej v mestách Bergen, Drammen a Rjukan. Natáčalo sa od 18.1. do 1.4.2016. (Jello Biafra)
  • Režisér Tomas Alfredson sa priznal, že sa im nepodarilo nakrútiť nejakých 10 - 15% scenára.
    (classic)
  • Případy Harryho Holea se skládají z 11 knižních svazků: 1. Netopýr 2. Švábi 3. Červenka 4. Nemesis 5. Pentagram 6. Spasitel 7. Sněhulák 8. Levhart 9. Přízrak 10. Policie 11. Žízeň (Delock)

Související novinky

Režisér Sněhuláka hledá vykoupení

Režisér Sněhuláka hledá vykoupení

25.06.2018

Tomas Alfredson, režisér univerzálně nenáviděného Sněhuláka s Michaelem Fassbenderem, by si rád napravil reputaci. Autor oceňovaných snímků Ať vejde ten pravý nebo Jeden musí z kola ven se proto… (více)

Co zazdilo Sněhuláka?

Co zazdilo Sněhuláka?

19.10.2017

Už zítra jde do amerických kin Sněhulák s Michaelem Fassbenderem. Mrazivý thriller, jenž natočil uznávaný Tomas Alfredson (Ať vejde ten pravý, Jeden musí z kola ven), byl jedním z nejočekávanějších… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Rebecca Ferguson poletí do vesmíru

Rebecca Ferguson poletí do vesmíru

30.01.2016

Rudovlasý objev z pátého dílu Mission: Impossible dobývá Hollywood. Rebecca Ferguson bude přihrávat Michaelu Fassbenderovi ve Sněhulákovi a Emily Blunt v Dívce ve vlaku, ve sci-fi Life si pak zahraje… (více)

Reklama

Reklama