Reklama

Reklama

Mladý sokol Kai se přes zákazy svého otce vydá na dobrodružnou výpravu do bájného ptačího města Zambezia, aby se stal členem prestižní letky chránící město před útoky nepřátel. Jeho otec se ho snaží zadržet, ale je lapen podlým ještěrem, který kuje pikle na přepadení Zambezie. Kai a jeho spřízněná duše Zoe budou muset použít všechny své síly, aby před ním toto jedinečné místo zachránili. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (90)

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Další z řady moc hezkých animáků se zvířecí tématikou. Opět si troufnu srovnávat s trapným Madagaskarem a mega-trapnou Kung-Fu Pandou. Tyhle dvě tolik oblíbené asi-komedie to strčilo hravě do kapsy. Americký dabing byl velmi povedený a příběh, byť jednoduchý, se mi moc líbil a měl sílu. Heslo "táhnout za jeden provaz" je zde proklamováno jasně a účinně. Animace taky jednoduchá, ale parádní. Jasně je poznat, o které ptáky jde. Kdo se trochu o ptáky zajímá, musel si to úžívat. Jediné lehké mínus je to, že tvůrci opravdu balancují na hranici toho, pro jakou věkovou kategorii je vlastně snímek zaměřen... Jinak obrovská spokojenost. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Animované filmy pořád letí a letět budou. Děti prostě mají rády animáky a děti zde budou pořád. Kromě toho, že animované filmy letí, ve filmu "Zambezia" létá i většina hrdinů. To, co film "Rio" podal ve vtipnější a mnohem barevnější podobě, o to se o rok později pokusil i snímek "Zambezia", který má svůj původ na jihu světa, konkrétně v Jihoafrické republice. Bohužel je problém, že si film půjčuje ze všech možných jiných animáků a vytváří tak směsici, která se tváří jako originální, ale vlastně není. Vyprávění se věnuje hlavně jednomu mladému sokolovi, kterému se nelíbí, že by měl být na jednom místě, které je navíc pěkně nudné. Chce do světa, chce poznat, jak to chodí i jinde. Chtěl by se stát členem legendárního uskupení a pomáhat ostatním ptákům. I proto se dostane do Zambezie, nádherného ostrova, kterému však hrozí velké nebezpečí. První motiv je z "Madagaskaru" - snaha unést stereotypu. Druhý motiv je z "Hledá se Nemo" - snaha zachránit syna, která se tu mění na záchranu otce. Další motiv je z filmů jako "Mravenec Z" nebo "Příběh žraloka" - zachránit někoho, většinou více postav, před nějakou velkou hrozbou. Ptačí koncept je pak ze jmenovaného snímku "Rio". "Zambezia" je tak v konečném důsledku nepříliš originálním filmem, který má místy celkem dobré vtipy, ale jeho schematičnost ho sráží do kolen. Je to škoda, protože člověk má pocit, že vidí mnohokrát viděné. Nedá se nic dělat. U animovaného filmu platí, že co jednou fungovalo, bude trochu pozměněné fungovat i jinak. Je to jako s hororem a vlastně i dalšími žánry. Právě na animácích je to ale velmi poznat, protože jich zase není tak velké množství, alespoň těch, co jdou do kin, takže srovnání je jednodušší. Jednou letí ryby, natáčí se filmy s rybami. Pak zase letí ptáci, někdo se na tom zkusí přiživit. Jsem rád, že se do animovaného světa pouštějí i jiné země, než pouze Spojené státy americké, ale kvalita je mnohdy tak bídná, že je to hrozné. V tomhle případě rozhodně neklesáme až na dno, ale na animaci je poznat, že to prostě není ono. Přesto to zkoušejte dál Neameričané. Ono to snad jednou vyjde. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/12/wtc-yes-man-mary-max-zambezia-cerna.html ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Tady to moc nezafungovalo. Film měl krásnou grafiku a tisíckrát osvědčený a použitý příběh. No a tím jsem s plusy (?) asi skončil. Nebylo to vtipné, napínavé a hlavně ani v nejmenším originální. Musím se přiznat, že na film jsem se díval celé čtyři večery, protože jsem u něj třikrát usnul. Pokud by to byl první animák, který jsem v polední dekádě viděl, možná by si vysloužil i čtyři hvězdy. Bohužel není a tak s bídou dostane dvě. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Asi jsem moc zmlsaný grafikou jiných animáků ale... je tu znát, že nejde o "made in Hollywood". Animace není zlá... jen divná a lehce předpotopní. Dobré ale je, že jakmile si oko zvykne (řekněme po příletu do Zambezie už by mohlo být) zaměříte se na děj a je to ok. No děj... zázrak to taky není (fakt se nedíváte na dílo od PIXARU), ale na normu to stačí. Na dětech jsem Zambezii ještě netestoval, takže nedokážu říct jaké budou reakce. U mě ale nezanechala dostatečně "hřejivý" nebo "rozpustilý" dojem který od animáků čekám. Je to tím, že se v něm jede celkem na vážno (tak trochu v Disney stylu kde se hodně moralizuje a "nastavuje zrcadlo"). A to já moc nemusím... ne u animovaných filmů. ()

prometheusll 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se mi moc nelíbilo.. Děj byl jasný,ale že by byl nějak zábavný,to se říct nedá.. Hudba mě spíše rozčilovala,než ponořila do děje. Já prostě nevím,ale zdá se mi,že tohle není grafika na rok 2012.. Úplně rozmázlá těla.. No myslím,že v Africe tohle bude hit,ale pro mě je to jen chabá představa o pořádnou animovanou pohádku.. Dvě hvězdy. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (2)

  • Jedná se o jeden z prvních filmů pořízených v Africe, který byl natočen technologií stereo scopic 3D. (AngelusCZ)
  • První film Samuela L. Jacksona s ratingem "G". (Cheeker)

Reklama

Reklama