Reklama

Reklama

Kdo přežije - Fidži

(série)
  • USA Fiji
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2007

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Edgardo Rivera

Schyluje se k něčemu strašlivému. Tvrdá soutěž na exotickém ostrově, ve které trosečníci doslova bojují o přežití, vodu, jídlo a náčiní, které jim usnadní život. A v neposlední řadě i o výhru v podobě milionu dolarů! (dan.pacino)

Recenze (113)

acsmp 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mě tahle série nudila, ale jak odpadly nezajímavý soutěžící, tak se to rozjelo. Už od začátku jsem přál Yau-Manovi (když dokázal otevřít bednu svojí chytrostí a ne hrubou silou, jak se neúspěšně snažili ostatní). Dreamz se ukázal jako obrovskej haj*l, když řekl, že to auto bral s tím, že Yau-Mana klidně podrazí. Překvapilo mě, že ho porotci na závěr dost zkritizovali. Nechápu, jak si mohl myslet, že potom, co podrazil svojí 4 a pak Yau-Mana, vyhraje. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komentář obsahuje části této série = pokud jste sérii neviděly, tak si tento komentář prozatím nečtěte. Opět si vzpomínám na mládí, kdy jsem sledoval pořad ,,Kdo přežije,, (jen přesně nevím jakou serii z prvních sérií), ale tato řada mne až tak moc nebavila hned z několika důvodů: 1. neměl jsme tu někoho komu bych hned od začátku vyloženě fandil 2. naopak dost lidí mne začalo víc a víc štvát 3. na začátek dostaneme plány, materiál atd.. a hle máme úplně vyšperkovaný tábor a pomalu na každé soutěži dostanu nějaké jídlo = fůra věcí zdarma . Co se hry jako takové týče tak jsem přál Lilian a Garymu, ale jejich brzký konec mému hodnocení taky nepomohl. Postupně jsme začal přát Yau-Manovi, který se choval po většinu série vzorně, nepodrážel a dokonce i dokázal dát důvěru hráči, který několikrát zradil a přesně proto nakonec prohrál (je fakt, že tah s tím, že dám ti auto a ty mi za to imunitu, kterou mě pošleš do finále byl geniální). Nepochopil jsem Dreamze, podrazy v průběhu se dají pochopit, ale finální podraz byl fakt hnus.. Tudíž z finálové trojky jsme nepřál nikomu,ale když bych musel volit tak dám hlas konečnému vítězi, protože ten byl z té trojky asi nejlepší.. 3z5 ()

Reklama

PabloFuentes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím říct, že řada, co se týče děje, byla skvělá, ale nějak mi nikdo ze soutěžících velice nepřirostl k srdci. Proto to nižší hodnocení. Navíc celá ta situace ohledně Yau-Mana a Dreamze a jak Dreamz pořád mlel jak udělal správnou věc a jaký to je dobrák. To bylo celé tak moc na přes držku! Ještě že jsou Amíci takový dobráčci. S vítězem jsem spokojen a z finálové trojky to byla jediná volitelná možnost. ()

Moly 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

POZOR, OBSAHUJE SPOILERY! Fidži je výjimečná řada, plná kontroverzí a zvratů, které vezmou dech. Je to ale také řada z počátku až příliš ovlivněná scénářem a hlavní zápletkou - luxusní tábor vs. beznaděj a opravdové přežití. O to větší poklonu je třeba složit těm, kteří se z původního Ravu prosekali do finálových dílů. Nesmírně povedený, ale opět nevyrovnaný, je casting - na jedné straně můžeme porovnat ultrapopulárního Yau Mana, zjev všech zjevů, který se může rovnat Ozzymu i Yulovi z předchozí série, opravdového "Show Mana", spolu se sympaťákem Earlem, který k úspěchům v soutěži nepotřeboval imunitu, ale chladné uvažování. Jednoznačně jde o nejsympatičtější dvojici mnou dosud shlédnutých řad (Kdo přežije 1-4, Kdo přežije 12-16); a na druhé straně tu máme ohromně nesympatickou a omezenou Lizi, která zvláště v posledním dílu (hlasování poroty) předvede nevídané, především zprvu nijak zajímavou intrikářskou Jenny, která skutečnou šanci projevit se v dobrém (co by hráčka) dostane až po sloučení, kontroverzní , horkokrevný Rocky a uťápnutý Anthony, co by Pat a Mat. Díly po sloučení kmenů však nemají nejmenší chybu, co se týče zápletek, zvratů, twistů. Zpětně se nemůžu (zvláště po velmi podařeném Reunion dílu) dívat na Dreamze tak příkře. Je třeba si uvědomit, že hrál - a hrál dobře, dokavad nedomyslel jeden krok, který už zpětně nemohl napravit, a tak se připravil mnohem o víc než jen o možnou výhru. Nelze tedy nesouhlasit s Yau Manem - Dreamz myslí chaoticky, žije v naprostém chaosu, kdy skrze něj prosvitnou záblesky jeho vlastní geniality - se kterými ale neumí sám naložit a neví, co si s nimi počít. Doporučuji tedy všem, kdož soudili zkratkovitě, jako zprvu i já, shlédnout Reunion a pak teprve hodnotit Kdo přežije: Fidži. Hodnotím tedy 3 (a půl) a hvězdu strhávám a dolů zaokrouhluji právě kvůli původní zápletce, která na můj vkus až příliš zamíchala kartami a předurčila tak většinu zásadního dění první poloviny celé série. ()

lili6 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak již bylo řečeno v někrých komentářích, začátek slabší, ale posledních pár dílů jsem koukala s otevřenou "tlamou", co se to tam děje. No prostě bezva řada a možná bych řekla, že i lepší než vyzdvihované Cookovy ostrovy. Jinak s vítězem jsem souhlasila, pokud se jedná o výběr z poslední trojky, ale měl to vyhrát Yau man, jelikož to byl velmi vychytralý asijský "strejda", který i přesto, že byl podceňovaný, především fyzicky, dokázal všechny překvapit. Hrál dobrou hru, škoda, že to nemohl dotáhnout dokonce. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (8)

  • !!!SPOILER!!! Earl Cole předtím Survivora nesledoval, dle svých slov viděl pár epizod první série. (Kulmon)
  • James Reid si nechal říkat přezdívkou „Rocky“ podle filmové postavy Sylvestera Stalloneho, kterému je trochu podobný. (Zix.)
  • Gary Striteski je potomkem imigrantů z Československa, jeho rodiče se zde narodili. (Zix.)

Reklama

Reklama