Reklama

Reklama

Na hraně zítřka

  • USA Edge of Tomorrow (více)
Trailer 2

Příběh se odehrává v blízké budoucnosti. Mimikové, mimozemská rasa připomínající včelí kolonii, vytrvale útočí na Zemi, obracejí velká města v hromadu trosek a zanechávají za sebou miliony lidských obětí. Podplukovník Bill Cage (Tom Cruise), který nikdy nebyl v žádné bitvě, je bez cirátů degradován a s nulovým výcvikem a mizernou výzbrojí poslán splnit úkol, který není ničím jiným než sebevražednou misí. Během několika minut je zabit, předtím se mu však podaří zneškodnit Alphu. Ač se to zdá nemožné, procitne opět na začátku toho samého pekelného dne a je nucen znovu bojovat a zemřít... a tak stále dokola. Přímý fyzický kontakt s mimozemšťanem způsobil, že se dostal do časové smyčky a je tak odsouzen prožívat nelítostnou bitvu znovu a znovu. S každým dalším pokusem se však zvyšuje jeho odolnost a pohotovost a své rostoucí schopnosti dokáže v boji s Mimiky lépe využívat. Po jeho boku bojuje členka speciálních jednotek Rita Vrataski (Emily Blunt), která zlikvidovala víc Mimiků než kterýkoliv jiný bojovník na Zemi. Každá další bitva je pro Cagea a Ritu příležitostí najít způsob, jak mimozemské vetřelce porazit a Zemi zachránit. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (2 333)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

All you need is kill, vlastně Edge of Tomorrow jsem velmi dlouho vyhlížel, ale nijak zvlášť se na něj netěšil. Toma Cruise mám rád odjakživa a co se týče Sci-fi, tak je celkem jistota, ale až první ohlasy mě utvrdily v tom, že bych se na to měl opět začít těšit (jelikož jsem v mezičase po přejmenování zapomněl, že film existuje). Ačkoli mě Oblivion celkem zaujal, tak musím uznat, že nový Limanův film je o krůček dál a to hlavně v převádění chytrých nápadů na plátno (s restartováním dne je prča). Jedná se sice o blockbuster klasického střihu s nepřekvapivým happy-endem a několika epickými bitvami, i když se v podstatě jedná o tu samou, ovšem vyjma konce se tento nešvar snaží tvůrci částečně zamaskovat a přesvědčit vás o tom, že jste nic podobného dosud neviděli...a celkem se jim to daří. Podle mě nejlepší sci-fi za poslední roky. Viděno v kině 2x...90%...[8.6.2014_Cinestar_Černý most] ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Tak to máme Groundhog Day, Starship troopers, Saving Private Ryan, Aliens a k tomu ešte šmrcnuté manga predlohou. Japonsko z toho trčí v každom druhom políčku a Liman si je toho veľmi dobre vedomý. Riródo ! Celkom rozumiem, že z toho boli všetci čo nemajú napozerané anime takí odvarení. Limanovi treba uznať, že tento cocktail chutil aj mne napriek tomu že je vlastne jednoduchý a na prijatie záveru potrebujete naozaj veľa interpretačnej ústretovosti. Mne osobne pomáha skutočnosť, že nevieme aké vlastnosti má krv omegy, inak by ten záver poprel všetky pravidlá fikčného sveta EoT. Každopádne ako relatívne myšlienkovo nenáročná jazda s extrémne sexi Full metal (alchemist) Bitch a vecami, ktoré sú k videniu leda v anime výborný popcorn. 10/10 P.S. celkom by som chcel vidieť čo by za tie prachy z toho spravil taký Ryuhei Kitamura... ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Technologická pecka, které v dlouhé postprodukci dodali trikaři kabátek, za nějž by modelky pálily svoje norky, boduje hlavně nemilosrdným drajvem válečné vřavy, která si napůjčovala všude možně, aby z toho ve výsledku díky (velmi pravděpodobně nejlepšímu) střihačskému umění roku vyždímala překvapivě chytrou, mile černohumornou (headshoty!) podívanou, které nabourá skeleton až absence říznějšího závěru, který by celou tu videoherní architekturu filmu dovedl do absolutního vyvrcholení; jinak herecky bezchybné, hudebně podmanivé a režijně sebejisté jako máloco v daném žánru za poslední roky. 4 a ½. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Nehodlám tu tahat z prdele slohovku nad něčím co vlastně nemělo chybu, na to už nemám trpělivost ani dostatek pseudo-intelektu. Jo, nedám 5*, protože tam chybělo WOW, bylo to zato ale jedno dlouhý "jooooo", který od začátku vědělo jak na mě a moji pozornost. Akce, spád, nevyzpytatelnost, sranda, star power. A přijde mi, že délka stopáže mohla být hodinu a půl stejně dobře jako třeba 3, whatever, ve smyčce jsem ztratil pojem o čase... Tak, teď chci zase jít a bojovat za tuhle zk*rvenou planetu. ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Emily Blunt je krásná a její physique na mě velmi zapůsobila - takhle má vypadat žena bojovnice, ne jak to filmaři většinou odbývají, že dají modelce kopí a je good to go. Ale jinak bulšit, na který jsem se nebyla schopná napojit. Když nejsou schopní vygenerovat žádný strach o postavy, nemůžu ocenit ani závěr a spíš si připadám, jako kdyby mě někdo dvě hodiny fackoval a u toho mi kradl peníze z kapes. Film obvyklou epizodickou strukturu knižních adaptací, která spíš než jako záměr, se kterým by se pracovalo, v tomto případě působí jako bezradnost a neschopnost vypořádat se s vysvětlováním situace jinak. Film, kde se postavy na pět minut zastaví, aby všechno vysvětlily, potom zase chvilku běhají, potom se zase zastaví, aby si to všechno řekly, a tak pořád dokola, prostě nemůžu brát vážně. Kdyby přišli na to, jak to udělat bez toho kecání, to by teprve potom měli můj respekt. ()

Galerie (191)

Zajímavosti (58)

  • Jedná se o první snímek realizovaný ve studiích Leavesden poblíž Londýna po jejich modernizaci a rozšíření. Investice studia Warner přesáhla 100 milionů liber. Komplex filmových studií, kde pracovaly štáby při natáčení některých "bondovek" či na Harry Potterovi, se stal po rekonstrukci základnou evropského filmování. (oje)
  • V době první klapky nebyl ještě kompletní scénář hotový a nebyl znám konec filmu. (honzii)

Související novinky

Tom Cruise se vrací k Warnerům

Tom Cruise se vrací k Warnerům

10.01.2024

Když byl Tom Cruise ještě jednadvacetiletým mladíčkem, jeho průlomem byla role Joela Goodsena, jenž si ve filmu Riskantní podnik chtěl vyhodit z kopejtka. Ten vzešel ze slavného studia Warner… (více)

Star Wars: Rogue Squadron našlo scenáristu

Star Wars: Rogue Squadron našlo scenáristu

27.06.2021

Prvním novým Star Wars filmem po skončení ságy o rodině Skywalkerů by se měl stát Star Wars: Rogue Squadron, který chystá režisérka Patty Jenkins (Wonder Woman). O ději se zatím příliš neví, jen že… (více)

Na hraně zítřka 2 má nového scenáristu

Na hraně zítřka 2 má nového scenáristu

01.03.2019

Po nedávném oznámení plánu natočit hned dva nové díly do série Mission: Impossible současně to zdánlivě vypadalo, že veškeré ostatní rozdělané projekty Toma Cruise půjdou k ledu. Server Heat Vision… (více)

Reklama

Reklama