Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 13 (2013) (série)


Sloni mají paměť (S13E01)

(epizoda)
  • Velká Británie Elephants Can Remember (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ariadnu Oliverovou přepadne na předávání literárních cen jistá paní Burton-Coxová a vyptává se známé spisovatelky na jednu z mnoha jejích kmotřenek, Celii Ravenscroftovou, na niž si paní Oliverová jen sotva pamatuje. Paní Burton-Coxová však ještě více překvapí, když se zeptá: „Zabil její otec její matku, nebo zabila matka jejího otce?" a připomene tak Ariadně tragédii, při které byli oba rodiče Celie zastřeleni. Kdo však vystřelil první a následně spáchal sebevraždu, zůstalo záhadou. Paní Burton-Coxovou to zajímá, neboť její drahý syn Desmond se hodlá s Celií oženit. Paní Oliverové se podaří dotěrné ženy zbavit, samotnou ji ovšem začne zajímat, co se tehdy vlastně stalo. A tak jde příběh vyprávět svému dobrému příteli Herculu Poirotovi... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (68)

PhillM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Temné a depresivní. Wanamaker už nesnesitelná i pro samotného detektiva (především v první půlce). Idea s dvěma zdánlivě nesouvisejícími případy, které se však nakonec protnou, je asi stejně originální, jako výmluva "nemám domácí úkol, protože mi ho snědl pes". Jeden z posledních dílů seriálu nemá moc čím potěšit, chmurnost a zadumanost, schematičnost, čitelnost, průhlednost (záměna dvojčat, proboha kristepane) bez šťávy. Jeden z dílů, který Suchet měl utáhnout sám a neutáhl. Vzhledem k tomu, že jde o jeden z posledních dílů tohoto vynikajícího seriálu, je to škoda. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Setkání se starým známým Poirotem opět potěšilo, i když příběhově to tentokrát tak úžasné nebylo. Pátrání paní Oliverové po pravdě třináct let staré sebevraždy a druhého případu tentokrát v režii Poirota (podivně provedená vražda staršího muže ve vaně ve staré psychiatrické léčebně) brzy splynou dohromady a Poirot se bude muset aspoň trochu snažit, aby oba případy vyřešil. Nedočkáme se tentokrát žádného Poirotova zásadního "divadélka" pro podezřelé, jen vysvětlení a odhalení. Ale i tak je film především v druhé polovině slušně napínavý a určitě zajímavý. Přesto jeden ze slabších a ne moc zajímavých Poirotových filmů. Hudba: Christian Henson, Poirot Theme: Christopher Gunning ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano, s touhle epizodou jsem spokojený. David Suchet je v originále opravdu fantastický a Zoe Wanamaker mu opravdu skvěle přihrává. Rozuzlení už není co bývalo, celé je to efektivně natočené a nepostrádá to atmosféru, ale ten konec je opravdu velmi jednoduchý, až úsměvný, ale to není chyba tvůrců a filmu to v podstatě vůbec neuškodí. Jak říkám, film je v podstatě bez chyby, má tempo, dobrou hudbu, tradičně skvělé obsazení a jako vždy je vše propracováno do nejmenších detailů. A ani to odhalení pachatele mi nezabrání dát plný počet, ale celkově to bude asi jenom 95%. Mě se to opravdu moc líbilo, paráda. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento způsob Poirota je poněkud... Poirotoprostý, nic proti madame Oliverové, je to dobrá vedlejší postava a dobrý protipól malého Belgičana, jenže tady často hraje první housle a to ji (i vzhledem ku genialitě ztvárnění titulní role) nesluší, i díky ní působí celý díl hrozně těžce. Navíc ve mě případ nedokázal vyvolat téměř žádný zájem a bylo mi upřímně jedno, kdo, proč a jak čin spáchal, což je rozhodně špatně, obzvlášť když je rozřešení poněkud laciné. Bohužel je to průměrný díl, v kterém neshledávám ničehož zajímavého, upřímně doufám, že další části série budou alespoň o stupeň lepší, navíc hodlám kout teorii o tom, že kvalita filmu je přímo úměrná úhlu zakroucení Poirotího kníru. ()

consuela1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moje touha nikdy se nerozloučit s milovaným Herculem ve ztvárnění Davida Sucheta byla naplněna novou sérií, kterou si po večerech odměřuji jemněji než nejvzácnější lék. Staré hříchy vrhají dlouhé stíny a když osudu pomáhá míchat karty Agatha Christie je zřejmé že se rozehraje nezapomenutelná partie, ze které jako velmistr vyjde jedině a pouze Poirot. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama