Reklama

Reklama

Když vcházela písařka Sheila Webbová do domu slečny Pebmarshové, netušila, jaké překvapení ji čeká. Na podlaze za pohovkou ležel mrtvý muž a zcela prokazatelně nezemřel přirozenou smrtí. A aby té smůly nebylo dost, policejní inspektor Hardcastle si vzal do hlavy, že jej zavraždila právě ona. Naštěstí před domem narazila na mladého poručíka Racea, který slíbil, že jí pomůže. A důstojník britského námořnictva drží slovo. Obzvláště, může-li se spolehnout na pomoc geniálního Hercula Poirota. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (65)

FireTight 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další ze skvělých detektivních příběhů s Herculem Poirotem v hlavní roli a další důkaz, že David Suchet se pro roli tohoto detektiva snad narodil. Samozřejmě nezpochybňuji, že umí zazářit i v jiné roli, ale vždycky když ho uvidím, budu si představovat Poirota, to už je bohužel tak... Ale zpátky k filmu. Jednoduše řečeno byl skvělý a jak si tak právě teď uvědomuji, i třeba poslední film "Slečna Marplová: Plavý kůň" (který dávala ČT1 před týdnem a které ode mě dostal taky pět hvězdiček)), byl proti Hodinám úplně jiná liga (čti: horší). Možná to bude i dobovým zasazením, třicátá léta zkrátka mají své kouzlo. Mimochodem, všimli jste si toho očividného rozdílu mezi "klasickým kriminalistou" a Poirotem? Kriminalista se ptá, Poirot řeší případ... Abych to nějak zakončil - opravdu brilantní film s velice zapeklitým a překvapujícím rozuzlením. Už se nemůžu dočkat příštího (tentokrát) úterý! ()

PavelZava 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Geniálně zkombinované příběhy různých lidí a výborně zapletená zápletka. Člověka dokonale vtáhne do děje, a jak je pro Hercula Poirota typické, rozuzlení spojené se sezením většiny zúčastněných . Proč ale hodiny ukazovaly čtyři třináct ? Vtipný dialog dětí s H.Poirotem A jak se jmenujete vy ? Hercule Poirot. To není jméno ale pazvuk ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh so špionážnou zápletkou, trochu prekombinovaný a uveriteľnosť Poirotových dedukcií vyšetrovania vrážd trochu pokrivkáva. Samozrejme brilantne vraždy vyrieši a ešte aj niečo naviac pre tajné služby MI6. Poirot samotný je ako vždy bezchybný, tentokrát zhnusený zo služieb miestneho hotela a jeho ponuky nápojov. –– Takže on se tam přišel nechat zabít, že ano? ()

P. J. D. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hercule Poirot je můj oblíbený knižní detektivní hrdina od Agathy Christie a na plátně tomu je zrovna tak. Taky proč ne, když jej ztvárnil Suchett, kterému role belgického detektiva přímo sedla jako dobře ušité tvídové sako. Atmosféra dobové tématiky přímo prýští jako čerstvě objevený zázračný pramen, který vyluzuje úžasné zvuky v podání bravurní hudby. Některé díly pravda nejsou tak podařené, ty zaslouží za čtyři hvězdičky, ale zbytek je za pět. ()

strom-z 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pozdní knížka od Agáty, která nemá zas tak dobrou pověst, ale TV adaptace se podle mě zdařila dost slušně. Hodiny chvílema malinko drhnou a vyskytuje se tu pár až přílišnejch nepravděpodobností nebo překomplikovaností (a dost šablonovitej motiv děvčete v nesnázích), ale závěrečný rozřešení na mě přesto zapůsobilo velmi slušně - poměrně psychologicky uvěřitelný a líbilo se mi i pár hereckejch výkonů. Hezkej komentář - kaylin ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Anglická herečka Beatie Edney, která v této epizodě ztvárnila paní Hemmingovou, si v seriálu nezahrála poprvé. Vidět ji diváci mohli už o 20 let dříve, v příběhu Záhada na zámku Styles (1990), jako Mary Cavendish. (PhillM.)
  • Úvodní melodie je píseň s názvem „Kiss a Dream“ z alba „Swingers & Crooners“, které roku 2008 nahrál Las Vegas Big Band. (PhillM.)

Reklama

Reklama