Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 13 (2013) (série)


Sloni mají paměť (S13E01)

(epizoda)
  • Velká Británie Elephants Can Remember (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ariadnu Oliverovou přepadne na předávání literárních cen jistá paní Burton-Coxová a vyptává se známé spisovatelky na jednu z mnoha jejích kmotřenek, Celii Ravenscroftovou, na niž si paní Oliverová jen sotva pamatuje. Paní Burton-Coxová však ještě více překvapí, když se zeptá: „Zabil její otec její matku, nebo zabila matka jejího otce?" a připomene tak Ariadně tragédii, při které byli oba rodiče Celie zastřeleni. Kdo však vystřelil první a následně spáchal sebevraždu, zůstalo záhadou. Paní Burton-Coxovou to zajímá, neboť její drahý syn Desmond se hodlá s Celií oženit. Paní Oliverové se podaří dotěrné ženy zbavit, samotnou ji ovšem začne zajímat, co se tehdy vlastně stalo. A tak jde příběh vyprávět svému dobrému příteli Herculu Poirotovi... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (68)

Marigold 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Víc roztřeseného snímání a zvláštních úhlů, méně úhledně krásy... je cítit, že tvůrci chtějí Poirota přiblížit současnému publiku, pro který je navoněný Biedermeier starších řad už trochu de mode. Zápletka je na poměry Christie celkem odhadnutelná a nijak překypující emocemi. Spíš bych to označil za standardní položku kolekce. [75%] ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vidět po letech nové díly Poirota, to je jako potkat starého známého, který vás nikdy neomrzí a nezklame. Předlohu tohoto snímku jsem nečetl, a tak mě příběh neustále příjemně překvapoval. Vše bylo na svém místě - milionová atmosféra, David Suchet (pochopitelně) vynikající, roztomilá Zoë Wanamaker jako jeho rovnocenná partnerka... Tuším, že tohle loučení s belgickým mistrem detektivem bude opravdu velké. ()

Reklama

mosem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Milý příběh. Jen Poirot je poněkud méně "starosvětský", méně roztržitý, než v předchozích sériích. Na straně druhé příběh je zde vystavěn tak, že divákovi dává o kousek větší prostor pro vlastní úvahy, jednotlivá fakta nejsou předkládána bez toho, že by je bylo možno předvídat z předchozích informací, nebo je možno je alespoň odtušit. To co někteří v tomto případě považují za zápor, u mne tvoří klad. Detektivka by měla divákovi poskytnou možnost hry, možnost být "detektivem" a podílet se na řešení. Trošku jsem se ztrácel v postavě paní Oliverové (Zoë Wanamaker), která sice pro Poirota možná byla inspirativní nahrávačkou kombinací a faktů, nicméně mně nepřišla roztomilá a šarmantní, ale vlezlá a otravná. Pokud tohle byl záměr režiséra, zvládla roli dokonale. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S13E01. Prvni dil posledni Suchetovy rady. Zpracovanim klasicky Poirot, jak ho fanousci znaji, a myslim ze je jedine dobre, ze se Suchet po pauze vratil ke sve nejslavnejsi roli, i kdyz jen na pet epizod. V tomhle pribehu mu sekunduje opet Poirotova znama, spisovatelka detektivek madam Oliverova. Nemam tuhle postavu moc rad, mozna proto, ze mi Wanamakerova neni moc sympaticka a jeji role je jaksi natvrdla. Ale je to holt ten klasicky "prihravac napadu", jak uz ho zname z dob Watsona a Holmese. Pribeh je opet velmi zapeklity. Vse se toci, jak to maji angl. detektivky casto ve zvyku, kolem davne minulosti. A ukaze se, ze dva zdanlive nesouvisejici pripady, jeden z prostredi klidne rodiny na pobrezi, druhy z psychiatrickeho institutu, maji spolecne jmenovatele. A tak zatimco Oliverova zjistuje informace od pametniku a Poirot resi pripad v Londyne, nitky se zapletou dohromady a podezrelych je opet hodne. Na cele 13. rade mi vadi jedna vec, a to jsou digitalni triky. Me zkusene oko to proste pozna, a tak napr. prochazka hned z uvodu tohoto dilu pusobi dost zelenym platnem. Podobnych mist je jeste par. Nevim, co k tomu tvurce vedlo, ale u Poirota to pusobi dvakrat tak umele. Vzdy to bylo plne peknych kostymu, dekoraci a exterieru, takze kdyz do toho prdnou umele upraveny zaber, je to citit lenosti. Take mi na Agathe obcas vadi velmi vagni nazvy. Zde to ale tvurci prehnali a aby divakovi vysvetlili smysl titulu, Ariadna (i Poirot) neustale zminuje slony. Kdyz to rekne asi popate, uz byste dali scenaristovi nejradsi po hube :-D ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tady je krásně vidět, jak je možné se soustředit na dva různé případy a nakonec zjistit, že Poirot i Oliver řeší nakonec jeden a ten samý případ, který je akorát hodně zamotaný, i když ono je řešení vlastně celkem jednoduché a divákovi se podaří jej docela brzy odhalit. Tedy relativně brzy v rámci série. Nijak to ale neubírá na kvalitě. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno