Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V žonglování nikdy nevynikal a popravdě ho ani nikdy nezkoušel, teď ale bude muset vybalancovat partičku solidně naštvaných Rusů, britskou MI5, mezinárodní teroristy a také svoji manželku s nekřesťansky dlouhýma nohama. Charlie Mortdecai, světem protřelý obchodník s uměním a na částečný úvazek i podvodník, se zapojuje do honby za ukradeným obrazem. Pro svou zemi, pro královnu ... a pro peníze. Obraz by totiž měl být vodítkem k utajenému sejfu až k prasknutí naplněnému nacistickým zlatem. Vyzbrojen věrným komorníkem a výstavním knírem drží v ruce hlavní trumf. Sebe. „Za studií na poměrně slušné druhořadé internátní škole jsem přišel na to, že ve rvačce může vyhrát celkem každý, pokud je připraven vrazit soupeři prst do oka," říká ke svému stylu sám Mortdecai. Nonšalantní milovník umění, svůdce žen, občasný násilník a od přírody bonviván není až tak statečný, aby se dobrovolně pouštěl do nějakých pitomých dobrodružství. Přesto do nich docela často narazí a v tom filmovém neztvárňuje Mortdecaie nikdo menší než slovutný Johnny Depp. (Bontonfilm)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (435)

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Vsadím se, že v dekadentním Římě na úpadu chodili zabíjet čas během čekání na rozvrat říše koukáním na filmy jako je tento. Ze všech těch filmů nesoucích se na vlně nostalgie po časech privilegovaného bílého muže (U.N.C.L.E. a Kingsman a tak) mi tenhle přišel nejvíce nepřirozený a násilně tlačený, a nebýt účasti Paula Bettanyho, tak bych se po prvních pár minutách asi ani neobtěžovala vydržet do konce, ale nakonec za to ani ten Paul moc nestál. A dokonce i Ewanova roztomilost zůstala nevyužitá, no kde to jsme. Koepp by měl zůstat u obskurních béček, protože s těma těžkýma prachama si očividně vůbec neví rady. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tluče se to, strašně se to tluče. Co? Obludná imbecilita scénáře s okouzlujícím a vypiplaným vizuálem. Ovšem do toho krásného vizuálu nepočítám postavy; Depp (tedy jeho postava) je téměř nesnesitelný, McGregor přinejlepším otravný, Paltrow nafrfňaná buržoazní (vlastně feudální) mrcha na zabití. Štve mě, že tak obrazově hezký film je o takových nesympatických a protivných s prominutím dementech a má tak s prominutím idiotský děj, škoda peněz a tvůrčího potenciálu na točení podobných filmových exkrementů. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„JSEM LORD CHARLIE MORTDECAI, A TENHLE FANTASTICKÝ ZÁZRAK, JE MŮJ KNÍREK…“ /// Přihřátej Depp a hromada lidí bez smyslu pro humor – tím (výjimečně) nemyslím obecenstvo. Jediná fajnová postava je Jack, mezi nímž a Saturninem bych volit nechtěl. Film může lákat maximálně na jména v titulkách, páč zápletka je vo ničem. Značka Johny Depp jde pomalu (ale jistě) do hajzlu. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihy, který napsal Kyril Bonfiglioli, neznám. 2.) Zjišťuju, že jsem asi přihřátej. 3.) Thx za titule ,,arilka“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ ne ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Mortdecai je úplně stejný jako jeho knižní předloha: neuraz, nenadchne. A stejně vnímám i herecké obsazení, prostředí (trapné přelétávání z jednoho místa do druhého s podivnými záběry hlavních měst) a zápletku samotnou. Mortdecai mě nebavil tolik, jako mě bavil Mortdecaiův sluha Jock a všechny ty jeho nadržené sexy kočičky, které se kolem něj motaly. Johnyho (ach, pardon, Mortdecaiovy) vtípky mi připadaly stejné jako v jiných Johnyho filmech. On už je zkrátka parodie sebe samého. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Nemohl bych být detektiv. Alespoň ne ten filmový - i když rád tenhle typ filmů sleduji a rád se nechávám unášet proudem gambitů a podrazů, tak kdybych v tom měl figurovat já osobně, tak to se mnou dozajista dobře neskončí. Ale když jsou kvalitně napsané a zahrané postavy a kvalitní setting, tak se promine leccos - setting je zde zcela průměrný, postavy kromě Drama™ páru Charles+Johanna a Jockeyho tuctové a zapomenutelné. Na jedničku se ale povedl soundtrack/score, kdy jsem zavzpomínal na nejeden špionážní film z minulého století, přitom písně jsou melodické, hravé a poslouchatelné i mimo kontext filmu. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (10)

  • Film vznikl z vlastní iniciativy Johnnyho Deppa, kterému se líbila knižní předloha. (Terva)

Související novinky

Největší propadáky roku 2015

Největší propadáky roku 2015

29.11.2015

Člověk občas slýchá zábavný argument, že nemá ten či onen film předem odepisovat, ale má si na něj udělat názor až poté, co ho uvidí. Vzhledem k tomu, že jde do českých kin zhruba 250 filmů ročně (a… (více)

Sherlock jako Deppův brácha

Sherlock jako Deppův brácha

27.05.2014

Johnny Depp se v posledních letech věnoval hlavně disneyovským blockbusterům, letos se ale všechno změní. Jeho sci-fi Transcendence už máme za sebou, v nejbližší době pak zkusí štěstí v mysteriózním… (více)

Johnny Depp už hledá nacistický poklad

Johnny Depp už hledá nacistický poklad

22.10.2013

Studio Lionsgate oficiálně oznámilo, že v pondělí bylo v Londýně zahájeno natáčení akční dobrodružné komedie Mortdecai. Název je zároveň jménem hlavní postavy, štramáckého a trochu snobského… (více)

Reklama

Reklama