Reklama

Reklama

Vášeň

  • USA Passion (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladá žena, která pracuje v byznysu, se vydá na cestu pomsty poté, co jí její šéf a mentor ukradne její nápady. (Rosaviva)

Videa (3)

Trailer

Recenze (139)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Ono je to vlastne strašná sranda, aspoň chcem veriť, že De Palma to berie rovnako - hoci pri spomienke na jeho niektoré staršie "skvosty" napr. Dressed to Kill o tom pochybujem. Úvod alebo povedzme celá prvá polovica je podľa mňa výborná,najmä sympaťáčka Rachel McAdams hrá mrchu vskutku presvedčivo, De Palmovské trademarky sú úplne jasné, červená vládne, patetická hudba, rozdelený obraz... V polovici film naberá na aburdnosti, resp. sračkovosti, až do úplne prekombinovaného a trápneho záveru. Ale ako som vravel, je to vlastne jedna veľká old school sranda, tak aké sťažovanie!:) ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Z mysteriózneho thrilleru sa vykľulo dosť veľké sklamanie. Ako náhle bol dej filmu konečne na dobrej ceste, v tej chvíli zase všetko upadlo a takto rozporuplne sa to tiahlo od začiatku až do konca. Keď už to vyzeralo, že aspoň koniec bude dávať zmysel, napokon ešte aj to poprelo akúkoľvek logiku. OK, striedanie snov a reality mám celkom rád, pokiaľ to však nespôsobí takýto obrovský zmätok. Vlastne ani napokon neviem akým spôsobom si poslednú tretinu filmu vyložiť. Ale inak námet o neutíchajúcej pomste medzi dvomi kolegyňami bol kvalitný, len škoda, že príbeh sa nakoniec ocitol v takej podivnej atmosfére. Čo je vlastne realita? ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Já se musím přiznat, že filmy, ve kterých nevím, na čem jsem, nemám upřímně rád. A přesně právě tuto hru s divákem rozehrál Brian de Palma v Passion, snímku, který se sice slušně rozjede a zhruba až do poloviny mě držel v příjemném napětí a očekávání, až do jaké míry se bude vyvíjet vztah a rivalita mezi dvěma ústředními hrdinkami, ovšem právě po těch pětačtyřiceti minutách se poměrně slušně rozehraná žánrovka změnila v něco, co se mi ani trochu nezamlouvalo, neboť režisér začal z ničeho nic vymýšlet takové kokotiny, že jsem přesvědčen, že nejen mě přestala brát hlava, o co se tam tvůrci vlastně pokoušeli, čeho chtěli dosáhnout. No, ničeho jiného, než zmatku a spousty otazníků to každopádně nebylo. Něco se stalo, načež to bylo střihem do další scény popřeno, aby se to po chvíli zase vrátilo zpět, náhle se vynořil někdo, kdo už tam dávno neměl být, postavy se chovali chvíli tak, pak zase jinak, no bordel jako blázen a jak jsem zmínil na začátku, jakmile nevím, na čem jsem, ať to táhne celé do řiti. Závěrečná scéna pak tomu nasadila korunu úplně, a já jsem upřímně litoval stráveného času u této popleteně překombinované podívané. Jinak mi tu naprosto chyběla i atmosféra, stylově to bylo též zcela o ničem, napětí sice přítomno bylo, ale o jeho funkčnosti by se dalo diskutovat, a tak vlastně o jediném pozitivu, v souvislosti s tímto filmem, se dá hovořit o působivém obsazení dvěma velice výraznými a herecky skvělými divami, Rachel McAdams a především mou superoblíbenkyní Noomi Rapace, díky kterým se na to alespoň dobře koukalo, jinak ale skutečně hlavně díky záměrně, opakuji záměrně! zmatečné druhé polovině mě to fakt celé nebavilo a v podstatě závěrečnou pointou až nasr…, naštvalo :-). ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak ono to možná mohlo fungovat, pokud by se De Palma nesnažil o nějaký umělecký přesah. Sice by to pak byl jen další z mnoha thrillerů, na které se snadno zapomene, ale pořád by to bylo lepší, než tohle. Jestli něco udeří do očí, tak je to příšerné přehrávání v podání obou hlavních hereček. Ale zatímco Noomi Rapace se alespoň občas chová normálně, tak Rachel McAdams je mizerná v každém záběru a její postava splňuje snad všechny rysy charakteristické pro karikaturu mrchy. Víceméně sama film pohřbila. 30% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $92,181Tržby Celosvetovo $1,414,000▐ Hitchcockovski takmer brilantne natočený thriller, ktorý má podmanivú vizuálnu dráždivú stránku, hmatateľné napätie, vypäté chvíľky, nevyspytateľný príbeh plný prekvapení a zauzlených momentiek a hlavne šikovné herečky, poctivá filmarčina, spokojnosť /80%/ ()

Galerie (99)

Zajímavosti (10)

  • V scéne na obede, keď si Isabelle (Noomi Rapace) berie tabletky, ich rozsype po stole, pričom tri dopadnú do šálky jej asistentky Dani (Karoline Herfurth). Keď sa tá ide napiť, môžeme si všimnúť, že v šálke sú len dve tabletky. (Johnny.ARN)
  • Noomi Rapace bola obsadená do roly Isabelle potom, čo Brian De Palma narazil v New Yorku na režiséra, ktorý mal záujem mať Rapace vo svojom filme, poslal mu niektoré Noomine švédske filmy a jej výkony na De Palmu naozaj zapôsobili. (Arsenal83)

Související novinky

De Palma se vrací za kameru

De Palma se vrací za kameru

04.05.2017

Brian De Palma byl od 70. do 90. let filmařskou extratřídou, jíž vděčíme za Zjizvenou tvář, Neúplatné nebo Carlitovu cestu. Po Mission: Impossible ale začal trochu strádat a přišel o diváckou… (více)

Reklama

Reklama