Reklama

Reklama

Na divoké vlně

  • USA Chasing Mavericks (více)
Trailer 2

VOD (1)

Patnáctiletý Jay Moriarty zjistí, že legendární Mavericks, jedna z největších mořských vln na světě, skutečně existuje a nachází se jen kousek od jeho domova v Santa Cruz. Jeho snem je vlnu zdolat. Je ochotný tomu obětovat volný čas i školu. Po dlouhém přemlouvání přesvědčí místní legendu Rickyho Hestona, aby ho začal trénovat. Ten už po prvních hodinách výcviku pochopí, že v Jayovi je skrytý obrovský potenciál. Mezi Jayem a Rickym se postupně vytváří neobyčejné přátelství. Aby Jay dokázal pokořit Mavericks, musí nejdříve absolvovat tvrdou fyzickou i psychickou přípravu. Pak se může i on stát legendou pro další generace surfařů… (TV Nova)

(více)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (266)

Spooner 

všechny recenze uživatele

De facto jedno velké klišé, které jede absolutně podle šablony a u něhož přesně víte, o čem bude následující scéna. Jenže po režijní stránce se tomu nedá prakticky nic vytknout, celé to rychle uteče a Gerard Butler to utáhne i v těch nejšablonovitějších scénách. Zkrátka surfařká pohodovka, kterých je v dnešní době docela málo. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že jsem během úvodních minut vážně málem pošel nudou a celou stopáž mě iritoval vzhled Butlera i Westona. Butler s blonďatým melírem a Weston s blonďatou trvalou opravdu nebyli lidmi, na které bych se chtěl skoro dvě hodiny koukat. Kromě toho Weston podal poměrně nepřesvědčivý výkon. Příběh začal za něco stát až v okamžiku, kdy se mezi hrdiny vytvořil vztah učitel-žák a započal se náročný trénink, jehož stěžejní částí bylo především psaní třístránkových esejí. Chuť na serfování jsem po zhlédnutí nedostal, ale jako kvalitní reklama na tento sport film funguje obstojně. Mám rád příběhy o obrovské odvaze a nehynoucí touze posouvat hranice sportu někam výš. Tím spíše, pokud se o to hrdina pokouší navzdory nepřízni osudu. Vcelku nenápadný snímek, který se vám právě svojí nenuceností a přirozeností dokáže dostat alespoň malinko pod kůži. Moc pěkné záběry, kde je vynikající zejména posledních 20 minut. Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybral uživatel FFilipCZ. ()

Reklama

Anchi 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli jsem poslední dobou jen emocionálně labilní, ale každopádně Chasing Mavericks mě tak neuvěřitelným stylem dojalo, že si ode mě těch 5* zaslouží i přesto, že po filmařský stránce by se chybičky našly. Gerard je okouzlující, malej Jonny kudrlinka zdárně sekundující, Mavericks hrůzu nahánějící, nezodpovědná matka nakonec hodně překvapující... Velkou váhu pro mě má i to, že film byl inspirován životem opravdového Jaye. Trošku mě nakoplo vědomí, že kluk si ve věku, kterej už se mě netýká, dokázal splnit nejeden sen. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pri športových filmoch sú schémy a klišé skôr nutnosťou, ako prekážkou. Napriek tomu a napriek tomu, že sa jedná o životopisnú snímku, všetky vzťahové línie pôsobili úplne zbytočne a nič moc príbehu o rozvinutí jedného talentu nepridali. Tréner supluje otca, matka slope ale v podstate nič z toho, nikam nevedúce konflikty s rovesníkmi. Každopádne príjemný letný film a ten brutálny prepad v kinách mi nedáva logiku. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

I vlny mohou být o životě, ale pouze v případě, že vezme do ruky otřepaný příběhový mustr Curtis Hanson a nahází do něj pár obratně podaných myšlenek o životě a jeho radostech a strastech, v našláplém vizuálním zpracování, které doplňuje ultracharizmatický Butler, od kterého čekáte ledasco, jen ne to, že bude takhle pevný v kramflecích. Výtečná chemie na place ostatně nebyla žádná náhoda a fungovala po celou dobu. Finále je očekávatelné a samozřejmě podle vyhlášených hollywoodských šablon, takže to pak nemilosrdně zklouzává do průměru, ale při pozorném sledování si dotyčný recipient oblíbí paradoxně ty nejménně pompézní scény, které jsou autentické a skvěle zahrané (charakteristika rodinného zázemí, eseje, trénink, apod.). ()

Galerie (26)

Zajímavosti (9)

  • Snímek je natočen podle skutečné legendy surfu Jaye Moriartyho, který zemřel v pouhých 22 letech na Maledivách. (skinny)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Kalifornia. (MikaelSVK)
  • Michael Apted se na poslední tři dny natáčení ujal režie, jelikož Curtis Hanson musel film ke konci ze zdravotních důvodů opustit. (josefklimes)

Související novinky

Zemřel režisér Michael Apted

Zemřel režisér Michael Apted

09.01.2021

Ve věku 79 let zemřel britský režisér a producent Michael Apted. Rodák z hrabství Buckinghamshire započal svou kariéru v televizi, brzy se však proslavil sérií časosběrných dokumentárních filmů „Up“… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno