Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Marie s Vítkem mají dvě dospívající dcery, Dita s Ondrou dva dospívající chlapce. Rodiny bydlí v domech vedle sebe, nemají mezi sebou ani plot a jsou to dobří přátelé, kteří se navštěvují a společně večeří. Vítek a Ondra jsou kolegové v práci a jejich děti spolu chodí. Na první pohled se zdá, že těmto lidem nic nechybí a lze jim jen závidět. Po mnohaletém soužití však trochu ochabuje jiskření mezi manželskými páry a dalo by se říci, že se spolu nudí... Jednoho dne jsou Vítek s Ondrou vysláni do Karibiku, aby tam opravili elektrické vedení poničené hurikánem. A protože Vítek zrovna vyhrál ve Sportce nějaké peníze, udělají si výlet i jejich manželky. Ondra s Vítkem se navzájem svěří, že manželský sex už není takový jako dřív a že je oba přitahuje manželka toho druhého. Napadne je, že by si postelovou nudu mohli zpestřit ve čtyřech. Dita s tím okamžitě souhlasí, trochu problém je s Marií, která je věřící a nezdá se jí to, ale nakonec si dá říci. To, co se zprvu zdálo jako čirá fantazie, se změní ve skutečnost, která se líbí všem... Dají si však dvě pravidla. Za prvé – vždycky to bude pod dohledem ostatních a za druhé – dvojice se do sebe nesmí zamilovat. Také se dohodnou, že si to rádi zopakují, ale spíše jako sváteční příležitost, než aby se to stalo pravidlem. Ondrovi rodiče v době jejich nepřítomnosti nechali postavit mezi domy ohyzdný plot, protože jim vadilo, že jsou jediní, kteří plot nemají. Nikdo o plot nestál, ale rodiče to mysleli dobře, a tak to nechají být. Po nějakém čase se čtveřice rozhodne si zážitky z Karibiku zopakovat a málem je u toho přistihnou děti. A jejich pravidla se trochu začínají vymykat kontrole... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (430)

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Priznajte sa, kto si tie sračky od Viewegha kupuje? Zatiaľ čo dielo, to skutočný kumšt úrovne fekálnej. Ale sa dobre predáva, tak musíme o tom natočiť filmy. Tak si pod svoje krídla zobral tento film upadajúci režisér a prehovoril k natáčaniu pár upadajúcich hercov. Aby som bol presný, nie pár, ale rovno dva páry. Vzhľadom na rovnicu Viewegh+ Hřebejk+ skrachovanci= Odpad! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Budu tenhle film brát jen v tom případě, když se Hřebejk přizná, že si tenhle film natočil jenom proto, aby si ho natočil a občas ho vrazil sem tam do nějakého klubového kina. Jinak je to obrovská past na diváka. Takový nápad nejenom, že si nezaslouží filmové zpracování, ale ještě k tomu si nemyslím, že by měl mít nějakou výraznější vypovídající hodnotu. Viewegh se tu krásně ukázal, co má v hlavě, když se rozhodl napsat svůj první scénář právě na tohle téma. No a já musím říct, že pokud i následující jeho nápady budou podobnou formou, tak je to moje poslední setkání s ním. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Nerozpracovaná bakalářská historka, opakující nejotravnější kameňákové stereotypy české sexuality (usínání, válení hrochů, nuda, přehrávaná trapnost) a směřující k morální i významové bezobsažnosti Poledňákové a jakési pseudo-masturbační fantazii bez fantazie (splněný sen o čtyřce, která vyléčí nudu manželství, přičemž film naprosto selhává v byť jen naznačení toho, co tak rajcovního se mezi hrdiny stane). Film je otevřenější, ale jen co se nahoty týče, jinak úzkostlivě zůstává věrný "komickému" principu, nic kousavého, humorně trapného nebo smyslného tu nenajdeme. Hřebejka je mi skoro líto, jak pracně se snaží špatně vystavěnou historku zachránit svým štědrým lyrismem, který je opět nic neříkající, místy se dokonce zcela míjí se smyslem Vieweghovy lechtivé povídky (scéna s propadlým kostelem). Závěr je bezzubý a jen podtrhuje impotenci českého filmu ve vztahu k erotickým a intimním tématům, které se tu filmařům pod rukama mění v chcípácké, nezáživné a krotké lascivnosti bez náznaku ostří i jiného než prvoplánového humoru - vděčný smích publika, když postavy po mučivě natahovaných sadách exotických pohlednic z Karibiku konečně někam běží a jedna upadne (opakovaně), je věrným barometrem stavu žánru. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Telenoveloidní příběh o různých formách lidského přátelství aneb Pohodička pohoda. 1) Mám rád pohádky. Mám rád pohodu a klídek. Rád sleduji pozitivní emoce, byť zde jsou poněkud vieweghovsko-hřebejkovsky barvotiskové. Mám už plné zuby filmů, v nichž se vraždí, útočí, střílí, ničí, znásilňuje, ubližuje. Proto se mi Svatá čtveřice líbí. 2) Nejvíce mě na filmu nezaujala sexuální výměna partnerek, byť je podána s nebývalou něžností a citlivostí, ba ani roztomilý, i když předvídaný, závěrečný vtip (pointa to zřejmě není). Nejhezčí bylo přátelství obou rodin, každodenní život ve spolupráci blížící se až jakési komuně. Tito lidé prostě mezi sebou plot nestrpí, i když jsou jediní, kdo ho v ulici nemají. 3) 50letý Michal Viewegh napsal scénář, který 45letý Jan Hřebejk pěkně zrežíroval a a po britském zámořském území Turks a Caicos se proháněl mj. už 46letý Jiří Langmajer, kterému to, až na příšerný knír, opět moc slušelo. ()

Siegmund 

všechny recenze uživatele

V mých očích velmi nepovedený film, a to po všech stránkách. Příliš mnoho hluchých míst vyplňovaných kdečím. Herecké výkony nulové, nenápaditá kamera, mizerný scénář. Od mého hodnocení „odpad!“ film zachránily dialogy, které mi přišly jako opravdu ze života. Jsem přesvědčen, že tento film už nikdy dobrovolně nespatřím. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Scény z Karibiku sa nakrúcali na ostrove Salt Cay. Ich natáčanie trvalo 12 dní. (Michal74)
  • Scény z Česka vznikaly v jedné lokalitě s řadovými domky v Kosmonosech, zatímco jejich interiéry postavili na Barrandově. Hřebejkovi stačila dokonce jedna stavba dekorace, protože oba domy jsou uvnitř úplně stejné. [Zdroj: ceskenoviny.cz] (hippyman)
  • Hynek Čermák a Viktorie Čermáková jsou sourozenci, ve filmu však hrají manželský pár. (Harapes)

Reklama

Reklama