Reklama

Reklama

Ledové vody severního oceánu jsou místem, kde studená válka mezi západem a Ruskem nikdy neskončila. Mimo dosah lidských očí tu probíhají nebezpečné hry, provokace a dokazování síly. Nejmodernější nukleární ponorky na obou stranách mají nepřítele odstrašit od útoku, jež by měl za následek stejně strašlivou odvetu. Hry ale skončily! Ruská ponorka pod hladinou pošle bez varování svého soka na dno. Nad hladinou pak zmizí ruský prezident a velení nad armádou i nukleárním arzenálem se ujímá nebezpečný generál s touhou svoji mocnou armádu konečně použít. Válka už není jen hrozba, válka pomalu začíná. Zatímco na souši uprostřed nepřátelského území má americké komando za úkol zajistit a zachránit ruského prezidenta, pod hladinou je povolána do akce speciální útočná ponorka s Gerardem Butlerem v roli jejího kapitána. Musí využít své letité zkušenosti podmořských her na kočku a myš a dostat se až do týla nepřátelských vod. V případě nutnosti útočit. Při své misi v hlubinách najde nečekané protivníky i spojence. (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (276)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Z hlavy vysypu určitě 5 lepších filmů s ponorkama, ale jakmile se natočí nějaký další, stejně na něj potom koukám. Tady kromě ponorkového temátu máme navíc také únos zajatého ruského prezidenta neohroženou skupinou 4 elitních vojáků. No jako, není to opravdu nijak extra úžasné. A Butler už by se na ty hrdinné postavy měl asi vykašlat. Rusové zde vypadají jako banda absolutních neumětelů a amatérů. Ovšem pár slušných akčních scén se zde přecejen najde. Celou dobu jsem žasnul nad tím proč v tomhle proboha hraje Oldman. 50% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Odlschoolová ponorková žduchanice mezi sověty a yankeey natočená moderně, svižně a s chutí. Butler je tu za neuvěřitelného sympaťáka a Nyqvist v jedné ze svých posledních rolí také nezklamal. Malinko škoda, že chybí propracovanější zaporák. Ten vykulený debil v šiltovce si zasloužil vykostit od Tobyho Stephense jak nezajímavý byl. I tak je HUNTER KILLER poctivý chlapský thriller ve stylu Clancyho a více než jen dobrá jednohubka. P.S: V Rusku ten film zakázali promítat. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Pokud od filmů očekáváš intektuální přednášku, tak se tomuhle vyhni velkým obloukem, protože počet píčovin na metr čtvereční je tady vskutku masovou záležitostí. Na druhou stranu, koho to u filmu tohoto typu sere, že ? Daleko podstatnější, že film po celou dobu stopáže neztrací tempo a pořád se v něm akční. Gerard je charismaťák až na půdu a ty rusko-americké akční hrátky v dnešní době baví dvojnásobně. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem více, přiznávám se. Jo, podle trailerů jsem se chystal na pořádnou blbinu, kde nic nebude dávat hlavu ani patu, ale nabídne to alespoň notnou dávku zábavy a napětí. Nelogičnosti se dostavily, což mi nevadí, ale film po stránce akční nebyl podle mě tak nadupaný. Skoro žádné praktické triky, tady se výhradně jelo na zručnost počítačového experta, který v různých programech vytvořil finální digitální podobu. Popravdě, na pár výjimek mi to moc nesedlo, působilo to na mě až moc uměle. Butler se na takovou roli docela hodil, ale ten jeho monotónní výraz mě ke konci už přiváděl k šílenství. Jako kdyby to ani jeho osobně moc nechytlo. A Oldman si snad ani tak malou roličku nezasloužil, neměl moc prostoru něco předvést, ale vyčítat mu to nejde. Přestřelky ušly, ty to docela zachraňovaly. Ke konci už sami autoři asi nevěděli, jak to nějak smysluplně uzavřít, tak z toho udělali pěknou míchanici. Jenže, jak se dá vlastně zachránit film, kde hlavní zápletku tvoří Američané zachraňující ruského prezidenta ? Z mysli šestiletého kluka bych to pochopil, ale takto asi ne. Trochu přes čáru. Jak mě takovéto jednohubky dříve bavily, tak v poslední době jim nepřicházím moc na chuť. Za mě dávám 48 % ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Veľmi naivná rozprávočka, kde opäť nechýba neohrozený a úplne dokonalý kapitán ponorky, ktorý nikdy neurobí chybu a pre svetový mier bez zaváhania obetuje život celej posádky ponorky. A na druhej strane opäť raz šialený generál, ktorý sa zbaví prezidenta, ktorý mu stojí v ceste, len aby si mohol ukojiť svoje chúťky v novej totálnej svetovej vojne. Hrdinstvo, statočnosť a veľa pátosu, kto sa ešte má chuť na toto dívať? Väčšina postáv na zvracanie, snáď len Nyqvist a Cardellini boli fajn. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (13)

  • Když si kapitán Joe Glass (Gerard Butler) prochází ponorku a seznamuje se s posádkou, vejde do kajuty, kde námořníci ještě mají volno a naproti dveřím stojí překvapený mladík v brýlích. Když potom kapitán vstoupí do další kajuty, kde námořníci sledují televizi, hned v pravém rohu přijímače sedí tentýž obrýlený mladík. (Kodousek)
  • Okrem britských filmových štúdií Pinewood sa natáčalo aj v Bulharsku a Hongkongu. (MikaelSVK)
  • V Barentsově moři v okolí Murmanské oblasti nejsou ledové kry k vidění po celý rok. (Hal_Moore)

Reklama

Reklama